English

Babišova vláda. Zeman je v úžasu ze Šlechtové na obraně

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman respektuje plánovaný přechod dosavadní ministryně pro místní rozvoj Karly Šlechtové na ministerstvo obrany.

More from Týden.cz / Domácí

Jun 4

Ministryně obrany Černochová chce v některých regionech navýšit stabilizační příspěvky pro vojáky

www.tyden.cz

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) chce v některých regionech navýšit stabilizační příspěvky pro vojáky. Řekla to na dnešní tiskové konferenci po jednání s náčelníkem generálního štábu české armády Karlem Řehkou. Lepší finanční…

Dec 13

Prezident Miloš Zeman volal českým vojákům na zahraniční mise

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman se v úterý spojil s českými vojáky na zahraničních vojenských misích. Tradičního hovoru s veliteli českých jednotek se zúčastnil i například náčelník generálního štábu Karel Řehka.

Aug 18

ANO má případně další dva kandidáty na prezidenta, uvedl Babiš

Týden.cz / Domácí

Hnutí ANO má případně další dva kandidáty, kteří by se mohli ucházet o post prezidenta. Na čtvrteční tiskové konferenci po jednání stínové vlády hnutí ANO to řekl bývalý premiér Andrej Babiš.

Jun 22

Babiš už nechce Šlechtovou a Hünera. "Nijak mi to nezdůvodnil"

Týden.cz

Kromě odchodu pětice ministrů, kteří uvolní místa sociálním demokratům, by měl druhý kabinet premiéra Andreje Babiše doznat oproti současné vládě v demisi změn na místech ministra obrany, průmyslu a obchodu a spravedlnosti.

May 15

Nebojácná Karla. Ministryně obrany Šlechtová zvládá i zakleté tendry

Týden.cz

Už šest měsíců vládne České republice kabinet pod vedením Andreje Babiše. Jak se mu daří? On-line deník TÝDEN.CZ požádal experty na jednotlivé oblasti o komentář k jednotlivým ministrům. Čím se mohou dosluhující politici pochlubit, a co se…

Apr 10

Šlechtová chce více českých vojáků do zahraničích misí

Týden.cz / Domácí

Česká armáda by mohla ještě letos vyslat do Iráku, Afghánistánu a Mali asi o 270 vojáků více. Počítá s tím návrh ministryně obrany v demisi Karly Šlechtové, který ve středu projedná vláda.

Apr 5

Ministryně obrany Šlechtová navštívila v Iráku české vojáky

www.tyden.cz

Ministryně obrany v demisi Karla Šlechtová (za ANO) navštívila české vojáky působící v Iráku. V zemi se setkala s vojenskými policisty, leteckým výcvikovým týmem i s chemickými instruktory.

Apr 3

ANO získalo od sponzorů 34 milionů. Přispěli i Babiš, Brabec a Šlechtová

Hnutí ANO loni přijalo dary ve výši 34 milionů korun, zhruba o deset milionů méně než v roce 2016. Vyplývá to z výroční zprávy hnutí.

Jan 23

Babiš vezme na konferenci Stropnického a Šlechtovou

Týden.cz / Domácí

Český premiér Andrej Babiš se zúčastní mnichovské bezpečnostní konference, která se v bavorské metropoli uskuteční v únoru, rád by na ní i vystoupil.

Aug 22

Ministryně Šlechtová provětrala úřad, chválil Sobotka

Týden.cz / Domácí

Největším úspěchem ministerstva pro místní rozvoj (MMR) v tomto volebním období je dočerpání evropských dotací z programového období 2007 až 2013.

Feb 23

Poslanci ANO chtějí, aby Ústavní soud zrušil část lex Babiš

Týden.cz / Domácí

Poslanci hnutí ANO žádají Ústavní soud o zrušení tří paragrafů zákona o střetu zájmů, které omezují právo firem vlastněných členem vlády získat státní dotace a zakazují členům vlády vlastnit média.

Feb 4

Rakve u soudu. Hrobníci obviňují úředníka ministryně Šlechtové

Týden.cz

Zásadní novelu zákona o pohřebnictví připravoval na ministerstvu Karly Šlechtové (ANO) úředník, který spoluzakládal organizaci starající se o mrtvé děti. Pohřební služby to pokládají za flagrantní střet zájmů, u soudu dokonce leží žaloba.

Jun 15

ANO couvlo, chce restart koalice. Babiš: Boj proti korupci byl zlikvidován

Týden.cz

Hnutí ANO nyní nevypoví koaliční smlouvu kvůli stvrzení reorganizace policie, jak pohrozilo. Předseda hnutí a ministr financí Andrej Babiš po dnešním podvečerním jednání předsednictva uvedl, že ANO chce jednat o nové formě koaliční dohody.

May 7

Babiš: Prospěcháře v hnutí nechceme! Musí z ANO odejít

Týden.cz

Do hnutí ANO přišli podle předsedy Andreje Babiše i prospěcháři, hnutí se jich musí zbavit. Na programové konferenci před krajskými a senátními volbami mluvil například o dopravě, zdravotnictví, školství a migrační krizi. "Náš program je…

Apr 3

Ministryně Šlechtová umožní muslimům pohřby bez rakví

Týden.cz

Rituální omývání a odívání těla zemřelého, ukládání nebožtíků do hrobu bez rakví. Ministerstvo pro místní rozvoj chce umožnit tradiční muslimské pohřby i v Česku. Pochováno bude moci být také potracené nebo mrtvě narozené dítě.

Mar 19

ANO má na volby 50 milionů, část půjčí Babiš. Chce pět výher

Týden.cz / Domácí

Hnutí ANO dá za kampaň před podzimními krajskými volbami zhruba 50 milionů korun. Zvítězit chce nejméně v pěti regionech, ve zbývajících krajích pak chce skončit alespoň na druhém místě.

Nov 6

Babiš chce, aby se šéfem pražské ANO stal Martin Stropnický

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš chce, aby se novým předsedou pražské organizace ANO stal ministr obrany Martin Stropnický. Hodlá to osobně navrhnout 14. listopadu na mimořádném sněmu organizace.

Oct 27

Kleslová chce rezignovat. Babiš: Kampaň poškozuje ANO

Týden.cz

Starostka Prahy 10 a donedávna místopředsedkyně hnutí ANO Radmila Kleslová rezignuje na funkci předsedkyně pražského ANO. Svolává kvůli tomu krajský sněm

Apr 14

Babiš bude českým prezidentem, předpovídá list

www.tyden.cz

Lídrovi hnutí ANO a českému ministrovi financí Andreji Babišovi vyhrály volby a přinášejí mu velkou popularitu peníze, charisma a pracovitost. Přesvědčil lidi o tom, že svá jednoduchá hesla myslí vážně.

Mar 18

ANO proti ANO: Šlechtová uklízí po Jourové

www.tyden.cz

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová objevila nevýhodné smlouvy v agentuře CzechTourism. Pikantní je, že na nich vydělávala televizní stanice patřící Andreji Babišovi.