English

Zpráva OLAF neobsahuje nic nad rámec policejního spisu

Zpráva Evropského úřadu pro boj proti podvodům o prověřování dotace pro farmu Čapí hnízdo neobsahuje nic podstatného nad to, co už je ve vyšetřovacím spisu české policie.

More from Týden.cz / Domácí

Apr 12

Státní zástupce se odvolal proti zprošťujícímu rozsudku v kauze Čapí hnízdo

Týden.cz / Domácí

Státní zástupce Jaroslav Šaroch dnes podal odvolání proti rozsudku, kterým pražský městský soud v polovině února podruhé nepravomocně osvobodil předsedu hnutí ANO a bývalého premiéra Andreje Babiše a jeho někdejší poradkyni Janu Nagyovou v…

Jun 10

Ministerstvo financí dá 1,6 miliardy na boj s kůrovcem a suchem

Týden.cz / Domácí

Ministerstvo zemědělství by mělo dostat letos dalších sedm miliard korun na boj s kůrovcovou kalamitou a 1,6 miliardy korun na boj se suchem. Ministerstvo životního prostředí by mělo získat dvě miliardy korun na budování vodovodů,…

Feb 12

Posudky k Čapímu hnízdu upozorňovaly na rizika

Týden.cz / Domácí

Posudky, které si v roce 2008 nechal zpracovat středočeský dotační úřad k výstavbě rekreačního a konferenčního areálu Čapí hnízdo, upozorňovaly na rizika projektu.

Jan 29

Ministerstvo financí vyňalo Čapí hnízdo z financování EU

Týden.cz

Ministerstvo financí vyňalo Čapí hnízdo z evropského financování, oznámila na schůzi středočeského zastupitelstva hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová. Kvůli padesátimilionové dotaci pro rekreační a konferenční areál Čapí hnízdo obvinila…

Jan 23

Oettinger: Evropská komise bude v kauze Čapí hnízdo objektivní

Týden.cz

Evropská komise bude v případu kauzy Čapího hnízda postupovat objektivně a rozvážně, aby si uchovala věrohodnost. Prohlásil to komisař pro rozpočet Günther Oettinger, když před výborem pro rozpočtovou kontrolu debatoval o uzávěrce rozpočtu…

Jan 16

Ministerstvo financí asi vyjme Čapí hnízdo z financování EU

Týden.cz

Ministerstvo financí velmi pravděpodobně rozhodne i přes nesouhlas výboru regionální rady Regionálního operačního programu (ROP) Střední Čechy o vyjmutí Čapího hnízda z evropského financování.

Jan 11

Kompletní znění zprávy OLAF o Čapím hnízdě

Týden.cz

Server Aktuálně.cz ve čtvrtek zveřejnil v redakčním překladu kompletní znění zprávy Evropského úřadu pro boj proti podvodům (OLAF) o vyšetřování dotace pro farmu Čapí hnízdo.

Jan 8

Opozice: Vyjmout Čapí hnízdo z financování může i ministerstvo

Pokud Výbor regionální rady Regionálního operačního programu (ROP) Střední Čechy příští týden nevyjme farmu Čapí hnízdo z evropského financování, může to učinit ministerstvo financí (MF).

Jan 8

OLAF k Čapímu hnízdu: Nepravdivé informace, mohlo jít o podvod

Při žádosti o dotaci pro farmu Čapí hnízdo byly podány nepravdivé a neúplné informace. Uvádí to zpráva Evropského úřadu pro boj proti podvodům (OLAF) o vyšetřování Čapího hnízda.

Jan 5

Výbor, který bude jednat o Čapím hnízdu, nedostane zprávu OLAF

Výbor regionální rady Regionálního operačního programu Střední Čechy, který by měl v polovině ledna jednat o vyjmutí farmy Čapí hnízdo z evropského financování, nebude mít k dispozici zprávu Evropského úřadu pro boj proti podvodům.

Jan 4

Ministerstvo chce Čapí hnízdo vyjmout z evropského financování

Ministerstvo financí navrhlo úřadům, aby vyňaly z evropského financování projekty, které vyšetřuje Evropský úřad pro boj proti podvodům (OLAF) nebo jsou předmětem správního či trestního řízení.

Jan 3

OLAF i Brusel mlčí. Ke kauze Čapí hnízdo se zatím nevyjádří

Evropský úřad pro boj proti podvodům se v tuto chvíli nebude vyjadřovat ke kauze dotace Evropské unie pro farmu Čapí hnízdo, jejíž vyšetřování vedl.

Dec 28

Poslanci Pirátů a TOP 09 žádají o zprávu OLAF k Čapímu hnízdu

Týden.cz / Domácí

Poslanecký klub Pirátů požádal ministerstvo financí o poskytnutí závěrečné zprávy Evropského úřadu pro boj proti podvodům (OLAF) o vyšetřování farmy Čapí hnízdo. Chtějí také, aby ji ministerstvo zpřístupnilo veřejnosti, uvedli Piráti v…

Dec 27

Ministerstvo dostalo zprávu k Čapímu hnízdu. Poradí se s Bruselem

Týden.cz

Ministerstvo financí dnes obdrželo závěrečnou zprávu Evropského úřadu pro boj proti podvodům (OLAF) o prošetření kauzy farmy Čapí hnízdo.

Dec 20

OLAF uzavřel vyšetřování okolo dotace pro Čapí hnízdo

Týden.cz

Evropský úřad proti podvodům uzavřel své vyšetřování okolo dotací pro farmu Čapí hnízdo. Uvedla to mluvčí úřadu Silvana Enculescuová. Výsledky OLAF postoupil příslušným orgánům v Česku a Evropské komisi. Podle informací spis zatím do…

Jul 9

Čapí hnízdo pod dozorem. Sledujte si to své

Týden.cz

Ornitologové nestíhají mapovat populaci čápů bílých v Česku. Založili proto webovou stránku, kam může zprávu o pozorování čápů a jejich hnízd a mláďat poslat každý.

Mar 14

Chudák Babiš? Hrad: Čapí hnízdo je kampaň a nic proti OKD

Týden.cz

UVNITŘ ANKETA. Prezident Miloš Zeman bude při středeční schůzce s vicepremiérem a ministrem financí Andrejem Babišem hovořit i o případu kolem Farmy Čapí hnízdo. Podle mluvčího Jiřího Ovčáčka ho však hlava státu považuje za mediální…

Mar 13

Úřednice z financí prý vyzvídala v Bruselu údaje o Čapím hnízdu

Týden.cz / Domácí

Úřednice z ministerstva financí letos v lednu zjišťovala informace od Evropského úřadu proti podvodům k jeho vyšetřování dotační kauzy Čapí hnízdo týkající se skupiny Agrofert ministra financí Andreje Babiše.

Mar 11

Čapí hnízdo Babiše: Kalousek větří podvod, Zeman nemá čas

Týden.cz

Pravicová opozice požádá o svolání mimořádné schůze sněmovny kvůli kauze kolem Farmy Čapí hnízdo vicepremiéra Andreje Babiše (ANO). Řekli to předsedové TOP 09 Miroslav Kalousek a ODS Petr Fiala. Prezident Miloš Zeman uvedl, že případ…

Mar 2

Evropský úřad proti podvodům vyšetřuje Babišovo Čapí hnízdo

Týden.cz

Evropský úřad proti podvodům zahájil oficiální vyšetřování okolností, za nichž firma Agrofert vicepremiéra Andreje Babiše (ANO) získala 50 milionů korun z evropských fondů na výstavbu benešovské luxusní farmy Čapí hnízdo.