English

Londýn nelibě nese varování EU. Poškozují se prý britské zájmy

Týden.cz

Britský ministr pro brexit David Davis si v prosinci stěžoval v dopise předsedkyni vlády Therese Mayové, že Brusel poškozuje britské zájmy tím, že hovoří o hrozbách, kterým mohou čelit britské firmy, pokud Británie opustí Evropskou unii…

More from Týden.cz

Jan 31

Nový začátek EU. Brusel vzhlíží k budoucnosti bez Británie

Británie byla pro Evropskou unii přínosem a jejím odchodem Evropané ztrácejí, je však pro ně zároveň novým začátkem.

Oct 2

Británie podle velvyslance usiluje o dohodu s EU o brexitu

www.tyden.cz

Britská vláda se snaží dosáhnout dohody s Evropskou unií o brexitu a kdyby se podařilo najít alternativu k takzvané irské pojistce, britský parlament by dohodu schválil.

Aug 30

Johnson: Británie bude s EU o brexitu jednat dvakrát týdně

Britští vyjednavači budou s činiteli Evropské unie v nadcházejícím měsíci jednat dvakrát týdně s cílem přepracovat brexitovou dohodu, kterou britský parlament třikrát odmítl. Ve čtvrtek to podle agentury Reuters řekl britský premiér Boris…

Mar 13

Brexit bez dohody nebude. Odloží Británie odchod z EU?

Britští poslanci dnes odmítli možnost, že by Británie odešla z Evropské unie bez dohody.

Feb 25

Brusel neočekává, že by Británie odešla z EU později

Evropská komise předpokládá, že Británie odejde z EU podle plánu 29. března, řekla v pondělí novinářům v Bruselu mluvčí EK.

Feb 12

Britské firmy kvůli brexitu zvýšily investice v EU

Týden.cz / Byznys

Schválení odchodu Británie z Evropské unie v referendu z června 2016 přimělo britské podniky ke zvyšování investic v ostatních členských zemích EU, a to zřejmě na úkor domácích investic

Oct 1

Odpoutání od EU? Plán Mayové pro brexit podpořili další politici

Týden.cz

V obou nejsledovanějších projevech na sjezdu britských konzervativců hájili členové vlády aktuální strategii premiérky Theresy Mayové pro odchod Británie z Evropské unie.

Jul 9

Británie skončí po brexitu jako kolonie EU, varoval Johnson

Britský ministr zahraničí Boris Johnson ve svém rezignačním dopise adresovaném premiérce Therese Mayové varoval, že se Británie stane po brexitu kolonií Evropské unie.

Jul 9

Brexitový plán Mayové je příliš vstřícný vůči EU, míní Davis

Nyní již bývalý britský ministr pro odchod z Evropské unie David Davis rezignoval, protože věří, že jeho rozhodnutí přinutí vládu premiérky Theresy Mayové neustupovat požadavkům Bruselu.

Jul 7

Británie se preventivně připravuje na brexit bez dohody s EU

Vláda britské premiérky Theresy Mayové se pátek shodla na tom, že bude usilovat o vytvoření zóny volného obchodu s Evropskou unií po opuštění tohoto společenství.

Jun 21

Británie zveřejnila podmínky pro občany EU a kritizuje Brusel

Británie slibuje občanům zemí Evropské unii, kteří po odchodu Spojeného království z evropského bloku budou v zemi chtít nadále žít, jednoduchý proces získání statusu usedlíka. K žádosti budou muset předložit doklady totožnosti z…

Jan 24

Británie chce být rovnocenná s EU, prohlásil ministr pro brexit

Británie bude usilovat o rovnocennost, nikoli o harmonizaci svých předpisů se směrnicemi Evropské unie po odchodu z evropského bloku. Prohlásil to ve výboru britského parlamentu ministr pro brexit David Davis.

Oct 25

Davis: Odchod Británie z EU bez dohody je možnost

Odchod Británie z Evropské unie bez dohody o podmínkách brexitu je možnost, ale není to scénář, jemuž Londýn dává přednost, uvedl britský ministr pro brexit David Davis při slyšení v poslaneckém výboru pro rozluku s EU.

Aug 16

Jednání o vztahu Británie a EU po brexitu prý bude odloženo

Jednání o vztahu mezi Spojeným královstvím a Evropskou unií po odchodu Británie z osmadvacítky bude zřejmě nutné odložit na prosinec.

Aug 15

Davis: Británie chce po brexitu dočasně zůstat v celní unii

Británie by chtěla po odchodu z Evropské unie setrvat se sedmadvacítkou po určitou, časově omezenou dobu v celní unii. Za členství v ní by ale neměl mít Londýn povinnost platit, uvedl ministr britské vlády pro brexit David Davis. Další…

Jun 15

EU a Británie se dohodly. Jednání o brexitu brzy začne

Evropská unie a Británie se oficiálně dohodly, že jejich vyjednávači Michel Barnier a David Davis zahájí rozhovory o britském odchodu z EU v pondělí 19. června.

Mar 29

Británie odchází z EU. Hollande: Brexit bude Brity bolet!

Týden.cz

Británie oficiálně oznámila svůj záměr opustit Evropskou unii. Premiérka Theresa Mayová tak učinila v dopise adresovaném předsedovi Evropské rady Donaldu Tuskovi a svůj krok potvrdila v britském parlamentu. Podle unijních smluv nyní začíná…

Mar 29

EU versus brexit. Co nás čeká po odchodu Británie?

Týden.cz

Británie odchází z EU. Tak rozhodlo referendum, které se uskutečnilo před více jak devíti měsíci. Pokud vše půjde podle plánu, k brexitu by mělo oficiálně dojít na jaře v roce 2019.

Oct 1

Británie si ponechá legislativu EU dočasně i po brexitu

Týden.cz / Byznys

Veškerá legislativa pramenící z členství v Evropské unii zůstane i po takzvaném brexitu součástí právního řádu Spojeného království. Teprve v následujících letech se bude postupně revidovat a nepotřebné zákony se budou rušit. Podle britské…

Jun 29

Brusel: Angličtina i po brexitu zůstane oficiálním jazykem EU

UVNITŘ ANKETA. Zastoupení Evropské komise v Irsku odmítá tvrzení, že angličtina po odchodu Británie z Evropské unie přestane být oficiálním jazykem bloku.