English

Sebestředný amatérský historik! Uchazeči o Hrad tepou Zemana

Týden.cz

Prezidentští kandidáti ostře kritizují úterní projev prezidenta Miloše Zemana při zahájení oslav 100. výročí vzniku Československa na Pražském hradě. Vadí jim vulgarity, které v projevu použil, i způsob výkladu historie.

More from Týden.cz

Mar 24

Někteří čeští politici čekají vyhrocenou kampaň před druhým kolem prezidentské volby na Slovensku

Týden.cz

Někteří čeští politici čekají vyhrocenou kampaň před druhým kolem prezidentské volby na Slovensku. Do finále, které se uskuteční 6. dubna, postoupili exministr zahraničí Ivan Korčok podporovaný opozicí a předseda slovenského parlamentu a…

Nov 23

V pátek se na Pražské hradě uskuteční schůzka prezidenta Petra Pavla a slovenského premiéra Roberta Fica

Týden.cz

Prezident Petr Pavel přijme v pátek odpoledne na Pražském hradě staronového slovenského premiéra Roberta Fica. Informoval o tom dnes tiskový odbor prezidentské kanceláře na webu. Setkání se podle organizátorů uskuteční bez přístupu…

Mar 27

Prezident Pavel se přestěhuje z Hrzánského paláce na Pražský hrad

Týden.cz / Domácí

Prezident Petr Pavel se v pondělí přestěhuje z Hrzánského paláce na Pražský hrad, odpoledne by již měl začít využívat svou novou kancelář. Prostory určené pro prezidenta, první dámu a kancléřku již byly zkontrolovány a jsou nyní v pořádku.

Aug 26

Zeman přivítal na Pražském hradě německého prezidenta Steinmeiera

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman přivítal s vojenskými poctami na Pražském hradě německého prezidenta Franka-Waltera Steinmeiera. Následovat bude společné jednání a oběd.

Mar 30

Od pátku se otevřou některé zahrady Pražského hradu

Týden.cz

Od pátku 2. dubna se veřejnosti otevřou některé zahrady Pražského hradu, konkrétně Královská zahrada, Jižní zahrady po Plečnikovu vyhlídku a Horní Jelení příkop, kde se opravovala kanalizace.

Jul 29

Prezident Zeman na Pražském hradě jmenuje soudce i rektorku

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman ve středu jmenuje nové předsedy pražského městského soudu a plzeňského krajského soudu. Na Pražském hradě také propůjčí generálskou hodnost plukovníku Pavlu Lipkovi nebo jmenuje novou rektorku Univerzity obrany v Brně.

Aug 6

Návštěvnost památek: na prvním místě opět Pražský hrad, Petřín druhý

Nejnavštěvovanějším turistickým cílem byl i loni Pražský hrad, kam zavítalo 2,38 milionu lidí, meziročně o 13 procent víc. Na druhém místě žebříčku skončila lanová dráha na Petřín, kterou se svezlo 2,07 milionu turistů.

Mar 8

Šéf revolucionářů nebude kandidovat na prezidenta

Vůdce bývalých kolumbijských povstalců Rodrigo Londoňo se ze zdravotních důvodů vzdal kandidatury na prezidenta země, ve středu totiž v Bogotě podstoupil operaci srdce. Informoval o tom kolumbijský rozhlas.

Dec 11

Zeman i stmelování. Uchazeči o Hrad řekli, proč kandidují

Týden.cz

Společná evropská armáda není reálný projekt a nemohla by fungovat. Shodla se na tom pětice prezidentských kandidátů, kteří debatovali v pražském kině Světozor v rámci projektu studentských prezidentských voleb, které pořádá společnost…

Nov 6

Okamura: Nebudu kandidovat na prezidenta

UVNITŘ ANKETA. Prezident Miloš Zeman přijal v pondělí odpoledne na lánském zámku zástupce hnutí Svoboda a přímá demokracie.

Nov 5

Topolánek se rozhodl kandidovat na prezidenta

Týden.cz

Expremiér a bývalý předseda ODS Mirek Topolánek se rozhodl kandidovat na prezidenta. Pro svou nominaci hodlá získat podporu senátorů z pěti klubů včetně ODS, potřebné podpisy ale ještě nemá, sdělil.

Oct 26

Hannig sehnal podpisy, bude kandidovat na prezidenta

Týden.cz

Hudebník a šéf strany Rozumní Petr Hannig má k dispozici 20 poslaneckých podpisů pro kandidaturu na prezidenta. Podpisy ve středu odevzdal na ministerstvo vnitra. Podporu získal od končících i nových poslanců z několika politických stran.

Aug 16

Zeman může kandidovat na Hrad. Má 59 263 podpisů

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman má k dispozici dostatečný počet podpisů, aby se mohl přihlásit do obhajoby svého mandátu. K dnešnímu dni jich získal 59 263. Na tiskové konferenci to řekla jeho žena Ivana Zemanová, která je šéfkou jeho petičního týmu.

Jul 19

Hudebník Petr Hannig bude kandidovat na prezidenta

Týden.cz

Hudebník, producent a předseda strany Rozumní Petr Hannig se bude příští rok ucházet o funkci prezidenta. Ve středu to oznámil v Praze na tiskové konferenci.

Dec 1

Hollande již nemíní podruhé kandidovat na prezidenta

Francouzský prezident François Hollande už nebude kandidovat v prezidentských volbách, které se uskuteční na jaře příštího roku. Hollande, který v průzkumech dlouhodobě čelí rekordně nízké podpoře potenciálních voličů, to oznámil v přímém…

Oct 20

Horáček se rozhodl kandidovat na prezidenta

Týden.cz / Domácí

Textař a skladatel Michal Horáček se rozhodl kandidovat na prezidenta, napsal server Novinky.cz. Horáček podle něj pracuje na vzniku týmu pro sběr hlasů potřebných pro kandidaturu.

Sep 19

Horáček: Kandidovat na Hrad? Myslím, že nejsem psychopat

Týden.cz

Už pět měsíců mluví o tom, že bude možná kandidovat na prezidenta. Možná. Většina lidí s tím ale počítá najisto. Sám někdejší spolumajitel Fortuny Michal Horáček říká, že by na svou kandidaturu vypsal velice nízký kurs, zhruba 1,1 : 1.…

Mar 6

Zeman na Hradě naznačil, že bude znovu kandidovat

Prezident Miloš Zeman při sobotní oslavě výročí své inaugurace sdělil svým příznivcům, že se na Hradě možná ještě několikrát setkají. Rádiu Impuls to řekl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Apr 7

Republikán Paul bude kandidovat na prezidenta USA

www.tyden.cz

Americký senátor za republikány Rand Paul oznámil, že se příští rok bude ucházet o funkci prezidenta. Dvaapadesátiletý politik zveřejnil svůj záměr na svých internetových stránkách, a to jen několik hodin před oficiálním zahájením kampaně…