English

Rozpočet EU musí řešit migraci, obranu a inovace

Nový rozpočet Evropské unie by měl podpořit hlavně obranu, vědu, digitální inovace a řešení migrace. Shodly se na tom Německo a Itálie, řekla v Berlíně německá kancléřka Angela Merkelová po setkání s italským premiérem Paolem Gentilonim.

More from Týden.cz / Zahraničí

Nov 16

Německo chce přísnější karanténu, do médií to řekla kancléřka Merkelová

Týden.cz

Německá kancléřka Angela Merkelová by kvůli stále vysokým počtům nových případů nemoci covid-19 ráda zpřísnila stávající karanténní opatření.

Dec 22

Merkelová jako kancléřka překoná Adenauera

Týden.cz

Německá kancléřka Angela Merkelová dnes dohnala prvního kancléře poválečné spolkové republiky Konrada Adenauera co do počtu dní v úřadě.

Sep 7

Angela Merkelová ocenila výměnu vězňů jako nadějný signál

Americký prezident Donald Trump pogratuloval Rusku a Ukrajině k výměně vězňů, kterou na twitteru označil za "velmi dobrou zprávu" a "první velký krok k míru". "Tato výměna vypadá jako nadějný signál," uvedla německá kancléřka Angela…

Jul 19

Merkelová chce v řešení migrace podporu celé EU, sankce odmítá

Týden.cz

Sankce proti těm zemím, které se odmítají podílet na přerozdělování migrantů v rámci Evropské unie, by nic nepřinesly. Řekla to německá kancléřka Angela Merkelová. I vzhledem ke zkušenosti s povinnými kvótami z roku 2015 je podle ní…

Mar 26

Macron, Merkelová, Juncker chtějí před Čínou ukázat jednotnou EU

O recipročně vyrovnaný obchod mezi Čínou a evropskými zeměmi se v Paříži mimo jiné zasazovali francouzský prezident Emmanuel Macron, předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker a německá kancléřka Angela Merkelová při jednání s čínským…

Oct 29

Angela Merkelová je připravena vzdát se vedení strany

Německá kancléřka a předsedkyně Křesťanskodemokratické unie (CDU) Angela Merkelová je připravena vzdát se vedení strany a v prosinci znovu nekandidovat do jejího čela; funkci kancléřky ale hodlá dál zastávat.

Oct 26

Merkelová: Chci společný postup EU ohledně vraždy Chášukdžího

Německá kancléřka Angela Merkelová označila vraždu saúdskoarabského novináře Džamála Chášukdžího za nestvůrnost. Při páteční návštěvě Prahy připomněla, že Německo do vyšetření celého případu zastavilo zbrojní exporty do Saúdské Arábie.

Sep 7

Macron a Merkelová chtějí v rámci EU dál úzce spolupracovat

Německá kancléřka Angela Merkelová a francouzský prezident Emmanuel Macron nadále spoléhají na spolupráci svých zemí při jednáních o budoucnosti Evropy. Řekli to před začátkem pracovní schůzky v jihofrancouzském přístavním městě Marseille,…

Aug 23

Merkelová mění strategii. V EU chce pro Německo jiné posty

Německá kancléřka Angela Merkelová mění priority v boji o vedoucí posty ve strukturách Evropské unie. Podle listu Handelsblatt by ráda viděla některého z německých politiků v čele Evropské komise.

May 29

Pravicový extremismus je ostudou, míní kancléřka Merkelová

Pravicový extremismus v žádném případě nepatří minulosti a je ostudou Německa. Řekla to v Düsseldorfu německá kancléřka Angela Merkelová při vzpomínce na tři děti a dvě mladé ženy.

May 12

Kancléřka Merkelová dostala cenu míru od františkánů

Německá kancléřka Angela Merkelová obdržela od františkánského řádu ocenění za úsilí o smír a mírové spolužití v Německu i v Evropě.

Apr 26

Roztají? Merkelová chce Trumpovi přiblížit evropský pohled

Přiblížit americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi evropský pohled na obchodní politiku, íránský jaderný program nebo na situaci v Sýrii se při páteční návštěvě Washingtonu bude snažit německá kancléřka Angela Merkelová.

Mar 14

Angela Merkelová sbírá gratulace ke svému znovuzvolení

Týden.cz

Angele Merkelové ke znovuzvolení německou kancléřkou gratuloval ruský prezident Vladimir Putin, francouzský prezident Emmanuel Macron, šéf Evropské rady Donald Tusk nebo polský premiér Mateusz Morawiecki.

May 15

Merkelová a Macron našli shodu. Společně chtějí zreformovat EU

Německá kancléřka Angela Merkelová v pondělní podvečer v Berlíně s vojenskými poctami přivítala nového francouzského prezidenta Emmanuela Macrona. Nyní je čeká asi hodinové jednání o budoucnosti Evropské unie i dalších tématech.

Feb 17

Merkelová vs. Schulz. Kancléřka by prý v druhém kole ostrouhala

Týden.cz

Kandidát sociálnědemokratické strany na německého kancléře Martin Schulz by v přímém souboji současnou předsedkyni vlády Angelu Merkelovou výrazně porazil. Vyplývá to z průzkumu Politbarometer veřejnoprávní televizní stanice ZDF.

Feb 13

Merkelová: Německo a Francie musejíí stabilizovat EU

Úzká spolupráce Německa a Francie v oblasti hospodářství a boje proti terorismu je nyní pro stabilitu Evropy obzvlášť důležitá. Na schůzce v Berlíně se na tom shodli německá kancléřka Angela Merkelová a francouzský premiér Bernard…

Oct 15

Kancléřka Merkelová chce zpřísnit sankce vůči Rusku

Německá kancléřka Angela Merkelová se chce v Evropské unii zasadit o zpřísnění sankcí vůči Rusku kvůli jeho vojenským aktivitám v Sýrii. Informoval o tom německý list Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung s odvoláním na zdroje z…

Sep 9

Německé volby: jak dopadne Merkelová v Berlíně?

Volby v Berlíně, který je kromě hlavního města také jednou ze šestnácti německých spolkových zemí, podle aktuálního průzkumu veřejného mínění vyhraje sociální demokracie. Úspěch pravicově populistické Alternativy pro Německo ji ale zřejmě…

Dec 9

Osobností roku je "kancléřka svobodného světa" Merkelová

Osobností letošního roku amerického časopisu Time byla vyhlášena německá kancléřka Angela Merkelová. Redakce ocenila její roli morální vůdkyně či vstřícný přístup k uprchlíkům.

Nov 25

Merkelová: Chcete otevřené hranice EU? Tak si vemte běžence

Týden.cz

Pokud má dál fungovat schengenský prostor bez kontrol na vnitřních hranicích, bude nutné vytvořit trvalý mechanismus pro rozdělování běženců mezi země Evropské unie, řekla ve Spolkovém sněmu německá kancléřka Angela Merkelová.