English

Juncker volá po větší akceschopnosti EU

Týden.cz

Evropská unie musí podle šéfa komise Jeana-Claudea Junckera rozhodovat rychleji a jednodušeji, aby mohla dělat světovou politiku. V otázkách zahraniční politiky by podle něj neměla být v Evropské radě potřeba jednomyslnost. Juncker to řekl…

More from Týden.cz

Sep 18

Juncker: Riziko brexitu bez dohody je stále reálné

Šéf Evropské komise Jean-Claude Juncker v Evropském parlamentu varoval, že riziko vystoupení Spojeného království z Evropské unie je stále reálné. Dodal také, že v řešení sporného bodu v podobě takzvané irské pojistky zatím nenastal žádný…

Mar 20

Juncker vyslal k Mayové varování ohledně brexitu a voleb

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker v nedávném telefonátu jednoznačně varoval britskou premiérku Theresu Mayovou, aby nežádala o odklad brexitu za termín konání letošních voleb do Evropského parlamentu, tedy po 23. květnu.

Feb 21

Rozhovory o brexitu pokročily, tvrdí Londýn. Juncker odporuje

V rozhovorech s Bruselem dochází k pokroku, stále však zbývá spousta práce. Tak ve čtvrtek hodnotil mluvčí britské premiérky Theresy Mayové stav jednání o brexitu po její další cestě do belgické metropole, z níž nevzešel konkrétní výsledek.

Feb 12

Britské firmy kvůli brexitu zvýšily investice v EU

Týden.cz / Byznys

Schválení odchodu Británie z Evropské unie v referendu z června 2016 přimělo britské podniky ke zvyšování investic v ostatních členských zemích EU, a to zřejmě na úkor domácích investic

Jan 29

Ostatní země EU nahradí po brexitu britský podíl v EIB

Týden.cz / Byznys

Ostatní státy Evropské unie jsou připraveny po brexitu nahradit výpadek britského podílu ve financování Evropské investiční banky (EIB).

Jan 7

Juncker bude o brexitu tento týden po telefonu mluvit s Mayovou

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker bude tento týden opět telefonicky hovořit s britskou premiérkou Theresou Mayovou v souvislosti s brexitem.

Dec 11

Juncker: Není prostor pro vyjednávání o nové dohodě brexitu

Pro nové vyjednávání dohody o vystoupení Británie z Evropské unie neexistuje žádný prostor a již dojednaná podoba smlouvy o brexitu je tou nejlepší a jedinou možnou.

Nov 25

Jediná možná a nejlepší! míní Juncker o dohodě o brexitu

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker označil dohodu o odchodu Británie z Evropské unie, kterou v neděli podpořil summit EU, za "jedinou možnou" a "nejlepší" pro všechny strany.

Oct 2

Juncker v europarlamentu: EU chce dohodu o brexitu

Šéf Evropské komise Jean-Claude Juncker při úterní debatě s poslanci Evropského parlamentu zopakoval, že Evropská unie se chce s Británií na jejím odchodu z bloku dohodnout.

Mar 13

Britové budou brexitu jednou litovat, vzkázal Juncker

Čas na politická prohlášení vypršel, nyní je v jednáních o odchodu Británie z Evropské unie zapotřebí konkrétních návrhů. Takový vzkaz dostala britská vláda ze Štrasburku, kde se v rámci plenárního zasedání Evropského parlamentu debatovalo…

Jan 7

Britské vysoké školy opouštějí akademici ze zemí EU. Kvůli brexitu

Britské vysoké školy opouštějí akademičtí pracovníci ze zemí Evropské unie kvůli obavám z brexitu. Loni v porovnání s obdobím před rozhodnutím o odchodu Británie z EU v referendu stoupl počet odchodů z akademických sborů o 19 procent.

Dec 4

Žádný průlom v jednání o brexitu, hlásí Juncker a Mayová

Vyjednávání mezi Evropskou unií a Británií o podmínkách odchodu Spojeného království z evropského bloku i přes značný posun nakonec průlomu nedosáhla. Po pondělním jednání s britskou premiérkou Theresou Mayovou to řekl předseda Evropské…

Oct 16

Jednání o brexitu musí zrychlit, shodli se Mayová a Juncker

Vyjednávání o podmínkách odchodu Británie z Evropské unie by se mělo v nejbližších měsících urychlit.

Sep 14

"Kovy" si došlápl na Junckera. Proč EU trpí přejíždění politiků?

Týden.cz

Český youtuber Karel Kovář alias Kovy společně se dvěma svými kolegy z Německa a Belgie dostal příležitost pořídit rozhovor s předsedou Evropské komise Jeanem-Claudem Junckerem.

Aug 3

Juncker: Polsko bude po brexitu osamělejší než Maďarsko

Polsko bude po odchodu Británie z Evropské unie osamělejší než Maďarsko, řekl předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker v rozhovoru se serverem Politico.

Jul 10

Evropský parlament kritizuje britský návrh ohledně brexitu

Evropský parlament jako diskriminační kritizuje britský návrh přístupu k unijním občanům poté, co Spojené království opustí Evropskou unii.

Apr 20

Hovory o brexitu. Juncker se sejde s Mayovou

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker a vyjednávač EK pro brexit Michel Barnier budou příští středu v Londýně diskutovat s premiérkou Theresou Mayovou o nadcházejícím vyjednávání o odchodu Británie z EU.

Apr 19

Jednání o brexitu začnou podle Junckera až po volbách 8. června

Skutečná politická jednání mezi Evropskou unií a Británií o podobě odchodu země z evropského bloku začnou až po britských volbách plánovaných na 8. června, míní předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker.

Jun 27

Akcie v EU kvůli brexitu znovu klesly mnohem víc než britské

Týden.cz / Byznys

Evropské akcie v pondělí navázaly na páteční propad, který vyvolal nečekaný výsledek čtvrtečního referenda o vystoupení Británie z Evropské unie. Akcie firem ze zbylých zemí EU přitom znovu ztrácely podstatně více než akcie předních…

May 20

Britští umělci proti brexitu: Jako součást EU zůstaneme vůdci

Týden.cz / Byznys

Herci Benedict Cumberbatch, Jude Law nebo Keira Knightleyová jsou mezi více než dvěma sty osobností britské kultury, které se zapojily do kampaně za setrvání Británie v Evropské unii.