English

Případ Muslima. Jednat budeme férově a zákonně, řekl Stropnický

Týden.cz

Česká republika bude v případě turecké žádosti o vydání zadrženého kurdského politika Sáliha Muslima postupovat standardně, férově a podle zákona. Svému tureckému kolegovi Mevlütovi Çavusogluovi to chce telefonicky sdělit český ministr…

More from Týden.cz

Jun 3

Aréna Jaromíra Soukupa o vlivu komunistů v české politice

Týden.cz

Středeční Aréna Jaromíra Soukupa bude opravdu zajímavá. Po diskuzích o hlavě státu, médiích nebo česko-ruských vztazích dnes na přetřes přijde role komunistů v české politice.

Aug 28

Ministři české a polské vlády jednali o dálnicích i o potravinách

Týden.cz / Domácí

Polsku chybí dálnice, která by propojovala jihopolskou Vratislav či hlavní město Varšavu s Prahou. Uvedl to polský premiér Mateusz Morawiecki po společném zasedání české a polské vlády ve Varšavě.

Jul 13

Okamura: Volby do EP ukázaly pevné místo SPD v české politice

Týden.cz / Domácí

Evropské volby ukázaly, že hnutí Svoboda a přímá demokracie má v české politice pevné místo a má pevné voličské jádro. Na dnešní celostátní konferenci SPD v Praze to řekl předseda hnutí Tomio Okamura.

Mar 16

Fiala o vládě ANO: Nikdy se v české politice tolik nekecalo

Týden.cz

Předseda ODS Petr Fiala se na sobotní programové konferenci občanských demokratů v Praze vymezil vůči vládě Andreje Babiše (ANO) i vůči straníkům, kteří by zpochybňovali například západní orientaci Česka. Kabinet nazval vládou marketingu a…

Jan 17

Babiš jednal v Thajsku: Českým firmám jsme otevřeli dveře

Týden.cz

Premiér Andrej Babiš je s výsledky své cesty do Thajska spokojený. Novinářům to řekl po dopolední části svého programu v Bangkoku.

Aug 14

Arabsko-kurdská koalice jedná v Damašku. Cílem je autonomie

V Damašku jedná politická delegace arabsko-kurdských sil, které se podílely na boji proti radikálům v Sýrii a ovládají podle agentury Reuters asi čtvrtinu země. Syrský provládní list al-Vatan napsal, že jde o druhé kolo rozhovorů v Damašku…

Apr 6

Hypoteční politika českých bank ohrožuje ekonomiku země

Týden.cz / Byznys

České banky se nedrží doporučení centrální banky ohledně limitů pro poměr mezi hypotečním úvěrem a hodnotou nemovitosti, a to by mohlo mít dalekosáhlé důsledky pro ekonomiku země.

Mar 12

Policisté nepochybili, uvedla GIBS k zatčení kurdského politika

Týden.cz / Domácí

Policisté při nedávném zadržení kurdského politika Sáliha Muslima v Praze nepochybili a nespáchali žádný trestný čin. Jednali na základě souhlasu pražského městského státního zastupitelství, které mělo k dispozici všechny informace…

Mar 5

Turecko žádá zadržení syrského Kurda Muslima i po Německu

Turecké úřady požádaly Německo o zadržení a vydání syrského Kurda Sáliha Muslima. Toho zadržela česká policie na základě mezinárodního zatykače, ale soud ho o několik dní později propustil. O uplynulé sobotě se pak Muslim zúčastnil v…

Mar 4

Kurdský předák Muslim byl krátce po propuštění v Česku v Berlíně

Kurdský politik Sálih Muslim, kterého na základě tureckého mezinárodního zatykače zadržela minulý víkend česká policie a o několik dnů později ho pražský soud propustil na svobodu, se objevil na veřejnosti v Berlíně.

Oct 27

Zeman: Věřím, že v české politice nenastanou výrazné změny

Týden.cz / Domácí

Nová česká vláda výrazně nezmění domácí ani zahraniční politiku, věří prezident Miloš Zeman. V projevu při tradičním setkání se zahraničními diplomaty český prezident prohlásil, že povolební jednání o nové vládě mohou trvat nějakou dobu.

Oct 11

Babička podražená muslimy? Česká televize to chce vyšetřit

Týden.cz

Kvůli předvolebnímu spotu hnutí Blok proti islamizaci podala Česká televize (ČT) trestní oznámení i podnět k řešení Radě pro rozhlasové a televizní vysílání.

Dec 9

Muslimové v Česku čelí útokům. Jsou vzdělanější než česká populace

Týden.cz

Muslimská komunita v Česku je mnohotvárnější a etnicky pestřejší, než jak ji vidí většinová společnost. Její členové se také liší v přístupu k víře a pravidlům.

Oct 18

O poskytování finančních služeb bude Česká pošta jednat s ČSOB

Týden.cz / Byznys

Česká pošta bude o poskytování finančních služeb po roce 2017 jednat se skupinou ČSOB. Banku, která finanční služby na poštách zajišťuje i v současnosti, podnik vybral z 15 uchazečů. V úterý to řekl mluvčí pošty Matyáš Vitík.

Feb 8

Česká přítelkyně pobodaného muslima: Proč mi ho chtěli zabít?

Týden.cz

Je to první pokus o rasově motivovanou vraždu muslima v Česku od vypuknutí uprchlické krize. Maskovaný muž poslední lednovou sobotu pobodal Syřana Izáka T. Jde o ojedinělý případ, nebo se posouvá antiislámská hysterie od slov k činům?

Jan 26

Lavrov: Jednat o Sýrii bez Kurdů nemá smysl

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov prohlásil, že bez účasti syrských Kurdů budou mírové rozhovory mezi syrskou opozicí a vládou bezvýsledné. Současně řekl, že o účasti Kurdů na rozhovorech by měl rozhodnout zmocněnec OSN Staffan de…

Dec 22

Kmoníček přijal kurdskou delegaci, jednali o Iráku a migraci

Týden.cz / Domácí

Česko navštívila kurdská parlamentní delegace, jednala například o bezpečnosti na severu Iráku nebo o migraci.

Apr 20

Kurdové postaví elektrárnu nejspíš bez české firmy PSG

www.tyden.cz

Česká společnost PSG zřejmě přijde o sedmimiliardovou zakázku na stavbu plynové elektrárny v iráckém Kurdistánu. Česká exportní banka totiž stále nerozhodla o financování projektu.

Feb 7

Jednejte proti agresi Ruska, vyzývá česká iniciativa

www.tyden.cz

Více než 10 tisíc lidí podpořilo mezinárodní výzvu prezidentům a předsedům vlád států NATO, Evropy a Austrálie, aby adekvátně reagovali na agresivní politiku Ruska.

Dec 23

Česko bude jednat s Německem o vydání české nafty

www.tyden.cz

Česká republika bude jednat s Německem o vydání zásob nafty, které se nacházejí v Bavorsku. Novinářům to po pondělním jednání Bezpečnostní rady státu řekl premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). ČR má část zásob nafty u německé firmy…