English

Každá spolupráce končí problémem, slyšel Filip. Navštíví Zemana

Týden.cz

Předseda KSČM Vojtěch Filip plánuje promluvit s prezidentem Milošem Zemanem o kauze šéfa CEFC a poradce prezidenta Jie Ťien-minga. Novinářům řekl, že se na případ údajně zadrženého byznysmena, o kterém nejsou bližší informace, zeptal…

More from Týden.cz

Apr 28

Můj poradce Jie Ťien-ming je na svobodě, tvrdí Zeman

Týden.cz / Domácí

Poradce českého prezidenta Jie Ťien-ming, kterého čínské úřady vyšetřovaly kvůli podezření z hospodářské kriminality, není podle hlavy státu Miloše Zemana ve vězení.

Oct 16

Zemana do Číny doprovodí delegace šedesáti podnikatelů

Týden.cz / Domácí

Prezidenta Miloše Zemana doprovodí na začátku listopadu na cestu do Číny šedesátičlenná podnikatelská delegace, další desítka firem se k ní připojí přímo v Číně. Sdělil to mluvčí Hospodářské komory ČR Miroslav Diro.

Aug 10

Místo Číny utrum. Delegace "není v zájmu České republiky"

Týden.cz

Neoficiální cesta skupiny poslanců do Číny, na kterou měli odjet na konci srpna, se s nejvyšší pravděpodobností neuskuteční. Většina poslanců účast odřekla, momentálně by v delegaci zbyli jen tři poslanci.

Mar 15

Hrad vyslal do Číny Nejedlého a Mynáře. Ověří situaci šéfa CEFC

Týden.cz / Domácí

Pražský hrad vyslal do Číny kancléře Vratislava Mynáře a prezidentova poradce Martina Nejedlého, aby ověřili informace o zadržení šéfa CEFC a dalšího poradce prezidenta Miloše Zemana Jie Ťien-minga. ČTK to potvrdil prezidentův mluvčí Jiří…

Mar 1

Hrad si pozval čínskou velvyslankyni. Ta zadržení šéfa CEFC nepotvrdila

Týden.cz

Kancelář prezidenta republiky Miloše Zemana si ve čtvrtek pozvala ke konzultacím čínskou velvyslankyni v České republice Ma Kche-čching.

Sep 8

Čínská CEFC koupí podíl v ruské Rosněfti. Zaplatí miliardy

Týden.cz / Byznys

Čínský konglomerát CEFC koupí zhruba čtrnáctiprocentní podíl v největší ruské ropné společnosti Rosněfť za 9,1 miliardy dolarů (téměř 200 miliard korun).

Sep 3

Ruská Rosněfť uzavřela strategickou smlouvu s čínskou CEFC

Týden.cz / Byznys

Ruská státní ropná společnost Rosněfť podepsala smlouvu s čínskou CEFC China Energy o zvýšení přímých dodávek ruské ropy do Číny.

Aug 18

Čínská CEFC jedná o koupi podílu v ruské Rosněfti

Týden.cz / Byznys

Čínská společnost CEFC China Energy jedná o koupi podílu v ruské státní ropné společnosti Rosněfť. Jak velký podíl Číňané ve firmě navázané na Kreml chtějí, zatím není jasné. CEFC v posledních letech koupila podíly i v mnoha firmách v…

Jun 24

Nejedlý na Pražském hradě slaví padesáté narozeniny

Týden.cz / Domácí

Hlavní poradce prezidenta Miloše Zemana Martin Nejedlý na Pražském hradě slaví své padesáté narozeniny. Kvůli oslavě si pronajal Královskou zahradu a Letohrádek královny Anny, který dosud k soukromé oslavě nebo ke komerční akci pronajat…

Jun 17

"Hradní šéf" Nejedlý si na oslavu pronajal prostory Hradu

Týden.cz / Domácí

Poradce prezidenta Miloše Zemana Martin Nejedlý si na oslavu svých padesátin pronajal prostory Pražského hradu. Akce se uskuteční příští pátek v Královské zahradě a Letohrádku královny Anny.

Mar 10

Čínská CEFC chce zvýšit podíl v J&T na 50 procent

Týden.cz / Byznys

Čínská skupina CEFC chce zvýšit podíl v investiční skupině J&T Finance Group sídlící v Praze na 50 procent. Investice Číňanů by dosáhla 27 miliard korun.

Jan 7

Zlatý obchod! Slavia dostane od čínské CEFC 100 milionů

Týden.cz / Sport

Fotbalová Slavia uzavřela smlouvu o generálním partnerství s čínskou společností CEFC, která je od podzimu majoritním majitelem klubu. Pražanům vynese během tří let přes 100 milionů korun.

Nov 24

V ČR vznikne klinika tradiční čínské medicíny, zaplatí ji CEFC

Týden.cz / Zdraví

V České republice by měla brzy vzniknout klinika tradiční čínské medicíny. Během návštěvy Šanghaje to uvedl ředitel nemocnice v Hradci Králové Roman Prymula.

Oct 13

Zástupce šéfa protokolu na Hradě končí, jde k čínské CEFC

Týden.cz / Domácí

Zástupce ředitele hradního protokolu Miroslav Sklenář na Hradě končí a odchází k čínské firmě China Energy Company Limited.

Oct 11

Milujeme Česko a Prahu, básnil prezident čínské CEFC

Týden.cz / Sport

Pumpuje miliony do České republiky. A oblíbil si zejména fotbal. Čínský finanční a energetický gigant CEFC, který vlastní i pražskou Slavii, se stal nově partnerem české reprezentace. "Zamilovali jsme se do této země. Chtěli bychom zde pro…

Oct 2

Čínská CEFC koupila prvních 10 procent Travel Service

Týden.cz / Byznys

Čínská investiční společnost CEFC koupila prvních deset procent v tuzemském leteckém dopravci Travel Service. Firma začátkem září oznámila nákup téměř poloviny akcií společnosti.

Sep 5

Čínská společnost CEFC kupuje podíly v českých firmách

Týden.cz / Byznys

Čínská skupina CEFC vstoupila do několika českých firem. Postupně získá téměř 50 procent v aerolinkách Travel Servis, spolu s partnery převezme podíl 79,4 procenta v Pivovarech Lobkowicz Group a stane se minoritním vlastníkem mediálních…

Sep 5

Do Médea Group a Empresa Media vstupuje čínská CEFC

mediamania.tyden.cz

Vydavatel časopisu TÝDEN a on-line deníku TÝDEN.CZ získává nového strategického a finančního partnera z nejlidnatější země světa.

Sep 3

Čínská CEFC kupuje i Martinický palác na Hradčanském náměstí

Týden.cz / Byznys

Čínská privátní společnost CEFC China Energy Company Limited kupuje další historickou budovu v Praze, od společnosti Martinický palác získá Martinický palác na Hradčanském náměstí. Firmy zatím podepsaly dohodu o koupi, finální kupní…

Jul 31

Snowboardistky jedly v Číně psy. Vojáčková: Chutnají jako hovězí

Týden.cz / Sport

Vynikající snowboardingový park, skvělou péči a psy vydávané za hovězí, to vše zažila snowboardistka Kateřina Vojáčková při juniorském mistrovství světa, které se konalo v uplynulé zimě ve středisku Ja-pu-li. "Je to úplně jiný svět,"…