English

Rusko zuří: Britové překroutili závěry vyšetřování kauzy Skripal

Týden.cz

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov obvinil Británii, že překroutila závěry vyšetřování Organizace pro zákaz chemických zbraní v kauze otravy bývalého dvojitého agenta Sergeje Skripala a jeho dcery Julije.

More from Týden.cz

Apr 7

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov začátkem nadcházejícího týdne navštíví Čínu, oznámila ruská diplomacie

Týden.cz

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov začátkem nadcházejícího týdne navštíví Čínu, oznámila ruská diplomacie. Peking je klíčovým diplomatickým partnerem Moskvy, jejíž vztahy se Západem jsou od ruské invaze na Ukrajinu v únoru 2022 na bodu…

Mar 28

Bývalý ruský ministr zatčen. Údajně zpronevěřil miliardu korun

Ruský soud ve čtvrtek vzal do vazby bývalého ministra Michajla Abyzova, obviněného ze zpronevěry čtyř miliard rublů (asi 1,4 miliardy Kč).

Feb 7

Jeden z agentů podezřelých z útoku na Skripala neodletěl

Třetí ruský agent podezřelý z loňské otravy bývalého důstojníka ruské rozvědky Sergeje Skripala a jeho dcery může být stále na území Spojeného království. Podle informací deníku The Daily Telegraph na poslední chvíli zrušil svou rezervaci…

Jan 26

Naši v Salisbury. Ruská hra ironizuje otrávení Skripala

Týden.cz

V Rusku se začala prodávat desková hra, která ironizuje loňský chemický útok ruských agentů na bývalého důstojníka ruské armádní rozvědky Sergeje Skripala v Salisbury na jihu Anglie.

Oct 1

Agent zodpovědný za otravu Skripala může i za útěk Janukovyče

Podplukovník ruské vojenské rozvědky Anatolij Čepiga, který se měl pod krycím jménem Ruslan Boširov podílet na pokusu o otrávení bývalého ruského agenta Sergeje Skripala v Británii, řídil tajný útěk Viktora Janukovyče do Ruska.

Sep 14

Američané prověřují bezpečnost dvojitých ruských agentů

Americké tajné služby zahájily prověrku bezpečnosti bývalých ruských agentů, kteří se dali do služeb Američanů a nyní žijí na utajených místech v USA.

Sep 9

Ruští agenti podezřelí z otravy Skripala často létali do Ženevy

Dva příslušníci ruské vojenské rozvědky GRU, které britští vyšetřovatelé podezírají z pokusu o otravu bývalého ruského agenta Sergeje Skripala a jeho dcery, létali podle jejich informací před činem velmi často do švýcarské Ženevy.

Sep 7

Rusko lituje podpory Západu Britům ohledně Skripala

Ruské ministerstvo zahraničí vyjádřilo politování nad podporou, kterou dala ve čtvrtek Británii najevo čtveřice západních zemí v případu otravy bývalého ruského agenta Sergeje Skripala. USA, Německo, Francie a Kanada uvedly, že plně…

Sep 5

Britové znají jména Rusů, kteří útočili na Skripala. Mayová: Jsou to agenti GRU

Týden.cz

Britští prokurátoři tvrdí, že mají dostatek důkazů k obvinění dvojice Rusů z plánu na vraždu bývalého ruského agenta Sergeje Skripala a jeho dcery Julije. Britské úřady na Alexandra Petrova a Ruslana Boširova vydaly evropský zatykač.

Aug 13

USA vs. Rusko. Další kolo obviňování kvůli otravě agenta Skripala

Moskva se v pondělí znovu důrazně ohradila proti tvrzení západních států o jejím podílu na otravě bývalého špiona Sergeje Skripala a jeho dcery v Británii.

May 1

Obrat Britů. Z otravy Skripala zatím nemáme podezřelé

Týden.cz

Britské orgány zatím neidentifikovaly osoby podezřelé z otravy bývalého ruského dvojího agenta Sergeje Skripala a jeho dcery Juliji. Podle agentury Reuters to v parlamentu řekl poradce premiérky Theresy Mayové pro národní bezpečnost Mark…

Apr 18

Diplomaté z OPCW začali jednat o otravě Skripala a jeho dcery

Diplomaté z mezinárodní Organizace pro zákaz chemických zbraní (OPCW) v Haagu začali jednat o kauze bývalého dvojitého agenta Sergeje Skripala a jeho dcery, kteří byli v březnu na jihu Anglie otráveni nervově paralytickou látkou.

Apr 13

Rusko obvinilo z chemického útoku Brity. Londýn: Absurdní!

Ruské ministerstvo obrany obvinilo Londýn, že zinscenoval údajný chemický útok v Sýrii, který má posloužit jako záminka k americkému úderu proti ruskému spojenci v Damašku, prezidentu Bašáru Asadovi.

Apr 6

Skripala otrávil novičok z ruské armádní laboratoře, určili Britové

Britské tajné služby určily, že nervová látka novičok použitá k otravě bývalého ruského agenta Sergeje Skripala a jeho dcery byla vyrobena v armádních laboratořích v ruském uzavřeném městě Šichany. Napsal to list The Times s tím, že tuto…

Mar 30

Pusťte nás k dceři otráveného Skripala, žádá Rusko Brity

Moskva opakovaně žádá Británii o kontakt s Julijí Skripalovou, která byla počátkem března v jihoanglickém Salisbury společně se svým otcem Sergejem Skripalem otrávena nervovým jedem.

Mar 12

Skripala se pokusil zabít Kreml, naznačila ruská ambasáda

Ruská ambasáda na svém Twitteru sarkastickým příspěvkem naznačila, že Rusko má prsty v nedělním incidentu v anglickém Salisbury, kdy byl nervovým plynem otráven bývalý ruský agent Sergej Skripal a jeho dcera Julia. Kreml Skripala spojil s…

Mar 10

"Neprodleně". Britská rozvědka si agenta Skripala velmi cenila

Bývalý ruský tajný agent Sergej Skripal, který se i se svou dcerou stal v Británii terčem pokusu o vraždu nervovým plynem, byl dlouhá léta velmi ceněným spolupracovníkem britské tajné služby MI6. Britská rozvědka za jeho informace ochotně…

Mar 7

Rusko: Spekulace kolem Skripala mají zhoršit vztahy s Brity

Spekulace o tom, že Rusko stojí za otravou bývalého ruského agenta v Británii, byly vytvořeny za účelem zhoršit vzájemné vztahy Moskvy a Londýna.

Oct 28

Bývalý ruský ministr Lesin zemřel loni kvůli otravě alkoholem

Smrt bývalého ruského ministra a prezidentova poradce Michaila Lesina loni ve Spojených státech nastala kvůli akutní otravě alkoholem. Lesin několik dnů po sobě intenzivně popíjel a pak upadl na zem.

Aug 5

Bývalý šéf CIA: Trump zobe Putinovi z ruky. Je z něj ruský agent

Týden.cz

Za hrozbu pro národní bezpečnost Spojených států označil bývalý ředitel Ústřední zpravodajské služby Michael Morell republikánského kandidáta na prezidenta Donalda Trumpa.