English

Miliardář Soros podporuje migraci do EU, zní i z Rakouska

Po Maďarsku či Slovensku se osoba amerického miliardáře a filantropa maďarského původu George Sorose stala tématem politické debaty i v Rakousku.

More from Týden.cz / Zahraničí

Jun 15

Evropa nemá dostatek zemního plynu, kontinent se proto vrací k uhlí

Týden.cz

V Evropě je takový nedostatek zemního plynu, že kontinent začal znovu spoléhat na uhlí, aby uspokojil poptávku po elektřině.

Jun 10

George Floyd byl pohřben, kauza rezonuje americkou politikou

Týden.cz

V americkém státu Texas se v úterý konal pohřeb George Floyda, jehož smrt spustila v USA vlnu největší protestů proti rasismu a policejní brutalitě za několik posledních desetiletí a vyvolala silnou odezvu i v mnoha světových zemích.

Jan 26

Evropa je v nebezpečí populismu, píší osobnosti kontinentu

Týden.cz

Tři desítky osobností vyzvaly k záchraně Evropy a varovaly před narůstajícím vlivem populismu. Učinily tak v manifestu, který zveřejnily některé evropské deníky, například britský The Guardian.

Apr 14

Americký kontinent řešil korupci. Analytici jsou zdrženliví

Představitelé třicítky zemí obou amerických kontinentů se na summitu v peruánské metropoli Limě zavázali bojovat proti systémové korupci a shodli se na nezbytnosti zvýšit transparentnost a posílit občanskou společnost v době, kdy se…

Jan 24

Řecko stahuje migranty z přeplněných ostrovů na kontinentu

Řecko začalo přemísťovat uprchlíky a migranty z přeplněných táborů na ostrovech ležících u Turecka. Jak oznámilo řecké ministerstvo vnitra, od začátku roku se tak do kontinentálních Řecka a na Krétu přestěhovalo už 1728 lidí.

Oct 4

"Nejsme zvířata!" Dav migrantů jde pěšky k maďarské hranici

UVNITŘ ANKETA. Několik set uprchlíků se pěšky vydalo z centra Bělehradu směrem k maďarským hranicím. Migranti nesou ručně psané transparenty a skandují výzvy k otevření hranice.

Sep 29

Orbán: Nebýt Maďarska, Evropa by nebyla

Týden.cz

Kdyby Maďarsko neplnilo své závazky týkající se ilegální migrace, Evropa, jak ji známe, "by už byla mrtvá". Prohlásil to maďarský premiér Viktor Orbán v rozhovoru, který zveřejnil deník Lokál. Orbán v něm opět kritizoval postup Evropské…

Jul 5

Referendum o kvótách na migranty bude v Maďarsku 2. října

Referendum o přerozdělení migrantů mezi členské země Evropské unie na základě povinných kvót se v Maďarsku uskuteční 2. října.

Feb 22

Maďarsko hlásí nárůst migrantů proudících do země přes plot

Počet migrantů snažících se tajně proniknout přes plot z ostnatého drátu na maďarských hranicích se Srbskem a Chrovatskem v posledních dnech prudce stoupl. Uvedla to dnes maďarská policie, která během víkendu zadržela více než 500 migrantů…

Feb 6

Evropu čekají demonstrace proti údajné islamizaci kontinentu

Ve čtrnácti evropských zemích včetně České republiky se pod heslem Pevnost Evropa uskuteční demonstrace proti údajné islamizaci kontinentu.

Jan 28

Maďarsko není bezpečné! stěžoval si migrant. Neuspěl

Týden.cz / Domácí

Ústavní soud odmítl stížnost afghánského migranta, který kvůli obavě z porušování lidských práv nesouhlasil s předáním do Maďarska. Právě Maďarsko by podle českého ministerstva vnitra mělo na základě dublinských nařízení rozhodovat o…

Jan 25

Vir poškozující mozek dětí udeřil na americkém kontinentu

Týden.cz / Zdraví

Vir Zika, který má zřejmě na svědomí poškozování mozku novorozenců, se nejspíš rozšíří do všech zemí amerického kontinentu s výjimkou Kanady a Chile. Uvedlo to ženevské sídlo Světové zdravotnické organizace (WHO).

Nov 3

Maďarský parlament odmítl kvóty pro rozdělení migrantů v EU

Maďarský parlament odmítl povinné kvóty pro rozdělení migrantů mezi jednotlivé členské země Evropské unie. Schválil usnesení, kterým vyslovil nesouhlas s tímto záměrem Bruselu, jenž se nelíbí ani české vládě a který důrazně odmítlo i…

Nov 3

Merkelová: Evropo, pomoz nám s migranty, nebo bude zle

Týden.cz

Uprchlickou krizi není možné zvládnout na německo-rakouské hranici, spolupracovat musejí všechny země Evropské unie. Na Dni německého průmyslu to řekla německá kancléřka Angela Merkelová. Zopakovala také požadavek na rozdělování běženců v…

Oct 24

Patricia: nejsilnější hurikán na americkém kontinentu

Týden.cz

Mohutný hurikán Patricia, který v sobotu ráno ničivou silou udeřil na západní pobřeží Mexika a způsobil evakuaci tisíců lidí, zeslábl na tropickou bouři. Původně hurikán nejsilnější páté kategorie, který z Pacifiku přinesl přívalové deště,…

Sep 23

Syrský migrant zatčený v Maďarsku je islamista

Syřan, který je nyní v Maďarsku ve vazbě kvůli střetům mezi migranty a policií, patří k muslimskému fundamentalistickému hnutí využívanému teroristy.

Jun 29

Maďarská policie opět zasahovala proti migrantům

Maďarská policie v pondělí zasáhla silou proti běžencům v uprchlickém táboře v Debrecínu na východě země, který se potýká s přívalem ilegálních migrantů. Podle tiskových agentur se v táboře strhla hromadná rvačka vyvolaná konfliktem dvou…

Jun 28

Na jihu Maďarska je nový tábor pro tisíc migrantů

Stanový tábor vyrostl v areálu bývalých vojenských kasáren. Jeho kapacita by měla stačit k dočasnému ubytování zhruba tisíce osob, které musejí být vzhledem k nezákonnému vstupu do Maďarska pod neustálým dozorem.

Jun 26

V Maďarsku se vzbouřili migranti, zasahovala policie

Týden.cz

Maďarská policie zasáhla proti skupině nezákonných přistěhovalců, které o den dříve po zadržení u hranic se Srbskem dočasně umístila do prázdného hangáru.

Jun 12

Orbán: Kvůli migrantům klidně zavřeme maďarské hranice

Týden.cz

Maďarská vláda je připravená kvůli ilegálním migrantům dokonce uzavřít hranice, bude-li to nutné. Podle agentury MTI to řekl premiér Viktor Orbán v rozhovoru, který poskytl státnímu rozhlasu.