English

Malmströmová: Americká strana zná návrhy EU k jednání o obchodu

Týden.cz / Byznys

Evropská unie už předložila Spojeným státům všechny aspekty svých návrhů ohledně případných diskusí o uvolnění vzájemného obchodu, jak se na nich minulou středu v Sofii dohodli šéfové států a vlád bloku.

More from Týden.cz / Byznys

Jun 20

Evropská komise zavede cla na dovoz ukrajinských vajec

Týden.cz

Evropská komise zavede cla na dovoz ukrajinských vajec, uvedl podle agentury Reuters mluvčí EK. Učiní tak za dva týdny, až se naplní dříve dohodnutá roční kvóta.

Jun 10

Evropská komise zřejmě tento týdne oznámí zvýšení cel na dovoz čínských elektromobilů

Evropská komise (EK) zřejmě tento týdne oznámí zvýšení cel na dovoz čínských elektromobilů. Dosavadní poplatek by se tak mohl zvýšit z deseti procent na 20 až 35 procent, uvedla dnes agentura APA. Představitelé automobilek BMW, Mercedes…

Oct 18

EU připravuje uvalení cel na americké zboží kvůli Boeingu

Týden.cz / Byznys

Evropská unie zavede "v pravou chvíli" vlastní cla na americké zboží kvůli dotacím pro amerického výrobce letadel Boeing. Oznámila to evropská komisařka pro obchod Cecilia Malmströmová v reakci na uvalení amerických cel na evropské zboží…

Oct 8

Většina dovozu bude při brexitu bez dohody bez cel

Týden.cz / Byznys

Británie představila změny v prozatímním celním režimu, který by vstoupil v platnost v případě odchodu země z Evropské unie bez dohody. Uvedla, že 88 procent dovozu by v rámci tohoto režimu nečelilo žádným clům.

Feb 20

Trump vyhrožuje EU zavedením cla na dovoz automobilů

Týden.cz / Byznys

Spojené státy zavedou cla na dovoz evropských automobilů v případě, že se jim nepodaří dosáhnout obchodní dohody s Evropskou unií. Po jednání s rakouským kancléřem Sebastianem Kurzem to prohlásil americký prezident Donald Trump.

Oct 30

USA tlačí EU k ukončení sporu o cla na ocel a hliník u WTO

Týden.cz / Byznys

Spojené státy vyzvaly vlády členských zemí Evropské unie, aby zvážily, zda je skutečně v jejich zájmu pokračovat u Světové obchodní organizace (WTO) ve sporu ohledně amerických cel na dovoz oceli a hliníku.

Aug 1

Cla na dovoz hliníku a oceli do USA se dotknou osminy firem

www.tyden.cz

Na 13 procent podnikatelů se domnívá, že zavedení cel na dovoz hliníku a oceli do USA bude mít na jejich podnikání dopad.

Jul 18

Evropská unie zavede cla na dovoz elektrokol z Číny

Týden.cz / Byznys

Evropská unie (EU) zavede od čtvrtka cla na dovoz veškerých elektrokol z Číny. Podle Evropské komise (EK) budou v rozmezí 27,5 procenta až 83,6 procenta, uvádí se ve věstníku EU.

Jun 25

Vyšší americká cla na dovoz aut z EU by ovlivnila české HDP

Týden.cz / Byznys

Případné zavedení dvacetiprocentních amerických cel na dovoz automobilů z EU by mělo na českou ekonomiku dopad v řádu desetin procenta HDP a tisíců pracovních sil.

May 31

Americká cla platí od pátku i pro EU. Ta chystá odvetná opatření

Týden.cz

Spojené státy začnou od pátku uplatňovat cla ve výši 25 procent na ocel a deset procent na hliník také na dovoz z Evropské unie, Kanady a Mexika. Oznámil to americký ministr obchodu Wilbur Ross.

May 31

EU se může pokusit odvrátit americká cla na ocel a hliník

Týden.cz / Byznys

Evropská unie (EU) by se mohla pokusit na poslední chvíli odvrátit zavedení nových cel na dovoz evropské oceli a hliníku do Spojených států. Americká cla na dovoz oceli ve výši 25 procent a na dovoz hliníku ve výši deseti procent vstoupila…

May 23

Trump uvažuje o snížení dovozu oceli a hliníku z Evropské unie

Týden.cz / Byznys

Americký prezident Donald Trump uvažuje o opatřeních, která by snížila dovoz oceli a hliníku z Evropské unie do Spojených států asi o deset procent. Tyto úvahy signalizují, že Bílý dům není spokojen s ústupky, které EU navrhuje výměnou za…

May 22

Malmströmová: Americká strana zná návrhy EU k jednání o obchodu

Týden.cz / Byznys

Evropská unie už předložila Spojeným státům všechny aspekty svých návrhů ohledně případných diskusí o uvolnění vzájemného obchodu, jak se na nich minulou středu v Sofii dohodli šéfové států a vlád bloku.

May 8

Americká cla neměla na čínský vývoz hliníku a oceli vliv

Týden.cz / Byznys

Čínský vývoz hliníku a oceli v dubnu vzdor americkým clům vzrostl. Největší světový producent obou kovů dodal v uplynulém měsíci na trh o 0,2 procenta více hliníku, vývoz oceli se ve srovnání s předchozím měsícem zvýšil dokonce o 14,7…

Mar 23

Trump vyhověl EU. Z cel na dovoz oceli a hliníku udělil výjimku

Týden.cz

Americký prezident Donald Trump udělil dočasnou výjimku z cel na dovoz oceli a hliníku všem členským státům EU a šesti dalším zemím.

Mar 22

EU bude zatím osvobozena od cel na dovoz do USA

Týden.cz / Byznys

Evropská unie bude spolu s několika dalšími zeměmi prozatím osvobozena od nových cel na dovoz oceli a hliníku do Spojených států.

Mar 9

Americká cla na ocel poškodí EU i USA, varují evropští oceláři

Týden.cz / Byznys

Evropské ocelářské sdružení Eurofer považuje rozhodnutí amerického prezidenta Donalda Trumpa uvalit cla na dovoz oceli a hliníku za kontraproduktivní.

Mar 6

Obchodní válka? EU zvažuje odvetná cla na dovoz amerického zboží

Týden.cz / Byznys

Evropská unie zvažuje odvetná cla 25 procent na dovoz široké škály zboží ze Spojených států, pokud americký prezident Donald Trump neustoupí od plánu uvalit clo ve stejné výši na dovoz oceli.

Mar 3

EU zvažuje cla 25 procent na dovoz různého zboží z USA

Týden.cz / Byznys

Evropská unie zvažuje zavedení cel ve výši 25 procent na dovoz průmyslové i zemědělské produkce z USA v hodnotě kolem 3,5 miliardy dolarů (přes 72 miliardy Kč) v případě, že prezident USA Donald Trump provede svůj plán a uvalí cla na dovoz…

Jan 27

EU uvalila antidumpingová cla na dovoz ocelových trubek z Číny

Týden.cz / Byznys

Evropská unie uložila konečná antidumpingová cla na dovoz trubek z nerezové oceli a tvarovek pro svařování natupo z Číny, aby ochránila domácí průmysl. Cla se pohybují od 5,1 do 64,9 procenta, uvedla Evropská komise.