English

Svatebčan Putin rozděluje Rakousko

Plánovaná návštěva ruského prezidenta Putina na svatbě rakouské ministryně zahraničí Karin Kneisslové vyvolává rozruch v Rakousku i v zahraničí.

More from Týden.cz / Zahraničí

Apr 6

Rakousko bude za 40 až 45 let pravděpodobně téměř bez ledovců, uvádějí rakouští vědci

www.tyden.cz

Rakousko bude za 40 až 45 let pravděpodobně prakticky bez ledovců. Uvedl to podle agentury DPA vědec Andreas Kellerer-Pirklbauer z rakouského Institutu pro geografii a kosmický výzkum s poukazem na zjištění Rakouského alpského spolku (ÖAV)…

Dec 30

Putin pozval čínského prezidenta na návštěvu do Moskvy, očekává ho prý na jaře

Týden.cz

Ruský prezident Vladimir Putin v pátek pozval na státní návštěvu do Moskvy čínského prezidenta Si Ťin-pchinga. Návštěva by se podle Putina mohla uskutečnit na jaře. Šéf Kremlu podle agentury TASS během pátečního telefonátu chválil stav…

Aug 24

Rakouskem otřásl antisemitský útok. Odsoudil ho prezident i kancléř

Rakousko šokoval útok na nejvyššího představitele židovské komunity ve Štýrském Hradci. Pachatel o víkendu házel kameny na dvorek synagogy ve druhém největším rakouském městě. Představitel místních Židů Elie Rosen to viděl a chtěl muži…

Feb 1

Rakouská ministryně čeká britský odchod z EU bez dohody

Rakouská ministryně zahraničí Karin Kneisslová je přesvědčena, že Británie na konci března opustí EU brexitem, jehož okolnosti nebude upravovat vzájemná dohoda obou stran.

Aug 20

Poklekla před Putinem. Rakouská ministryně kritizována za pukrle

Týden.cz

Vášnivou debatu vyvolalo v Rakousku pukrle, které po tanci s ruským prezidentem Vladimirem Putinem udělala na své sobotní svatbě ministryně zahraničí Karin Kneisslová.

Aug 17

Putin prý na svatbu Kneisslové přiveze kozáckou kapelu

Svatba rakouské ministryně zahraničí Karin Kneisslové se v sobotu za přítomnosti ruského prezidenta Vladimira Putina uskuteční v hostinci uprostřed vinic nedaleko obce Gamlitz na jihu Štýrska.

Oct 20

Rakouský prezident pověřil lidovce Kurze sestavením nové vlády

Rakouský prezident Alexander Van der Bellen pověřil předsedu Rakouské lidové strany (ÖVP) Sebastiana Kurze sestavením nové rakouské vlády. Jedenatřicetiletý Kurz by se tak mohl stát nejmladším premiérem v Evropě.

Oct 19

Rakouský prezident pověří Kurze sestavením vlády

Rakouský prezident Alexander Van der Bellen pověří v pátek předsedu lidové strany (ÖVP) Sebastiana Kurze sestavením příští rakouské vlády.

Oct 15

Rakouský prezident: Jsem připraven pověřit Kurze sestavením vlády

Rakouský prezident Alexander Van der Bellen oznámil, že pokud se potvrdí odhady výsledků parlamentních voleb, pověří šéfa lidové strany (ÖVP) Sebastiana Kurze sestavením příští vlády.

Sep 18

S Angelou ve stanu

Kampaň před volbami do Německého spolkového sněmu vrcholí. I když... Kancléřce Angele Merkelové je vyčítáno, že se snaží, aby byla co nejklidnější a nejnudnější. Jedno jí ovšem upřít nelze. Objíždí mítinky po celé zemi a neodradil ji ani…

Jul 18

Rakouský prezident si pochvaloval přijetí v Česku i Maďarsku

Rakouský prezident Alexander Van der Bellen řekl, že ho potěšilo srdečné přijetí, jakého se mu dostalo během nedávných návštěv České republiky a Maďarska.

Feb 14

Evropané jsou silnější pohromadě, řekl rakouský prezident

Budoucnost Evropanů je přímo spojena s rolí Evropy ve světě, přičemž Evropa je silnější pohromadě. V projevu před europoslanci to řekl rakouský prezident Alexander Van der Bellen, který vyzval k pokračování evropské integrace v době…

Jan 26

Rakousko má nového prezidenta, Van der Bellen složil slib

Úřadu rakouského prezidenta se ve čtvrtek složením slibu oficiálně ujal vítěz opakovaných voleb Alexander Van der Bellen.

Sep 9

Rakousko kvůli vadným lístkům zřejmě odloží volby prezidenta

Rakouské ministerstvo vnitra zvažuje odložení prezidentských voleb plánovaných na 2. října. Důvodem jsou technické problémy u lístků pro korespondenční hlasování.

May 24

Rakouský tisk: Žádný důvod k oslavám, pane prezidente

Těsná porážka Norberta Hofera v prezidentských volbách neznamená, že by jeho Svobodná strana Rakouska (FPÖ) dlouhodobě oslabila.

May 23

Rakouským prezidentem bude potomek uprchlíků z Ruska

Týden.cz

Dvaasedmdesátiletý kandidát Zelených Alexander Van der Bellen (strana Zelených) porazil v těsném souboji o křeslo prezidenta kandidáta Svobodných Norberta Hofera a stal se novým rakouským prezidentem. Rakousko nebude mít poprvé v poválečné…

May 23

Nový rakouský prezident: Chci spojit rozdělenou zemi

Příští rakouský prezident Alexander Van der Bellen vnímá Rakousko jako rozdělené, jako zemi, kde má řada občanů pocit, že jim politici nenaslouchají. Chce být proto integrujícím prvkem politické scény a získat si i důvěru těch občanů,…

May 20

"Prasárna, nacista". Odpůrce migrace prezidentem Rakouska?

Rakouská politická scéna může o víkendu doznat zásadních změn. Mírným favoritem nedělního druhého kola prezidentských voleb je totiž kandidát Svobodné strany Rakouska (FPÖ) Norbert Hofer, který má dobré šance stát se prvním představitelem…

Apr 24

Volba prezidenta v Rakousku: vede populista Hofer

Týden.cz

V prvním kole prezidentských voleb v Rakousku s nečekaně velkým náskokem zvítězil kandidát pravicově populistické Svobodné strany Rakouska (FPÖ) Norbert Hofer, kterého předběžných výsledků podpořilo 36,4 procenta voličů.

Feb 26

Roztržka Řecka a Rakouska vrcholí, ministryně nesmí do Atén

Atény odmítly žádost rakouské ministryně vnitra Johanny Miklové-Leitnerové, která chtěla navštívit Řecko, aby si udělala obrázek o jeho problémech s migranty.