English

U šéfa kontrarozvědky jsme pochybili, přiznala Merkelová

Týden.cz

Německá kancléřka Angela Merkelová připustila pochybení ve způsobu, jakým špičky koalice řešily kauzu šéfa kontrarozvědky Hanse-Georga Maassena.

More from Týden.cz

Nov 16

Německo chce přísnější karanténu, do médií to řekla kancléřka Merkelová

Týden.cz

Německá kancléřka Angela Merkelová by kvůli stále vysokým počtům nových případů nemoci covid-19 ráda zpřísnila stávající karanténní opatření.

Feb 20

Merkelová se do volby nového předsedy CDU nechce vměšovat

Týden.cz

Německá kancléřka Angela Merkelová tvrdí, že se do výběru budoucího předsedy své Křesťanskodemokratické unie a příštího kandidáta na kancléře neplete. Na tiskové konferenci po setkání s finskou premiérkou Sannou Mariovou ve středu řekla,…

Dec 22

Merkelová jako kancléřka překoná Adenauera

Týden.cz

Německá kancléřka Angela Merkelová dnes dohnala prvního kancléře poválečné spolkové republiky Konrada Adenauera co do počtu dní v úřadě.

Sep 7

Angela Merkelová ocenila výměnu vězňů jako nadějný signál

Americký prezident Donald Trump pogratuloval Rusku a Ukrajině k výměně vězňů, kterou na twitteru označil za "velmi dobrou zprávu" a "první velký krok k míru". "Tato výměna vypadá jako nadějný signál," uvedla německá kancléřka Angela…

Oct 29

Angela Merkelová je připravena vzdát se vedení strany

Německá kancléřka a předsedkyně Křesťanskodemokratické unie (CDU) Angela Merkelová je připravena vzdát se vedení strany a v prosinci znovu nekandidovat do jejího čela; funkci kancléřky ale hodlá dál zastávat.

May 29

Pravicový extremismus je ostudou, míní kancléřka Merkelová

Pravicový extremismus v žádném případě nepatří minulosti a je ostudou Německa. Řekla to v Düsseldorfu německá kancléřka Angela Merkelová při vzpomínce na tři děti a dvě mladé ženy.

May 12

Kancléřka Merkelová dostala cenu míru od františkánů

Německá kancléřka Angela Merkelová obdržela od františkánského řádu ocenění za úsilí o smír a mírové spolužití v Německu i v Evropě.

Mar 14

Angela Merkelová sbírá gratulace ke svému znovuzvolení

Týden.cz

Angele Merkelové ke znovuzvolení německou kancléřkou gratuloval ruský prezident Vladimir Putin, francouzský prezident Emmanuel Macron, šéf Evropské rady Donald Tusk nebo polský premiér Mateusz Morawiecki.

Sep 18

Tříletá Merkelová jde do předvolebního boje. V dresu CDU

Hlasy pro křesťanské demokraty (CDU) se necelý týden před parlamentními volbami snaží získávat i tříletá Angela Merkelová. Fotka kancléřky z roku 1957 se objevila v novinovém inzerátu. CDU se tak snaží těžit z toho, že Merkelová i po 12…

Apr 30

Merkelová utíká konkurentům. Náskok CDU před ostatními roste

Náskok křesťanských demokratů (CDU) kancléřky Angely Merkelové a jejich bavorského partnera CSU nad sociálními demokraty bývalého předsedy Evropského parlamentu Martina Schulze v posledních týdnech narůstá.

Feb 18

Jako kancléřka nemám vliv na hodnotu eura, opáčila Merkelová

Týden.cz / Byznys

Německá kancléřka Angela Merkelová zdůraznila, že jako politička nemá žádný vliv na hodnotu eura. Ve svém projevu na bezpečnostní konferenci v Mnichově tak očividně reagovala na nedávná slova hlavního obchodního poradce amerického…

Feb 6

Merkelová je oficiálně kandidátkou CDU/CSU

Týden.cz

Angela Merkelová se oficiálně stala kandidátkou konzervativní unie CDU/CSU na německou kancléřku. Na setkání špiček obou stran v Mnichově ji podle německých médií podpořila i bavorská CSU, která se k tomu dlouhé měsíce neměla.

Nov 15

Merkelová bude údajně znovu kandidovat na kancléřku

Angela Merkelová bude příští rok znovu kandidovat na německou kancléřku, řekl televizi CNN její stranický kolega a šéf zahraničního výboru Spolkového sněmu Norbert Röttgen.

Oct 15

Kancléřka Merkelová chce zpřísnit sankce vůči Rusku

Německá kancléřka Angela Merkelová se chce v Evropské unii zasadit o zpřísnění sankcí vůči Rusku kvůli jeho vojenským aktivitám v Sýrii. Informoval o tom německý list Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung s odvoláním na zdroje z…

Sep 9

Německé volby: jak dopadne Merkelová v Berlíně?

Volby v Berlíně, který je kromě hlavního města také jednou ze šestnácti německých spolkových zemí, podle aktuálního průzkumu veřejného mínění vyhraje sociální demokracie. Úspěch pravicově populistické Alternativy pro Německo ji ale zřejmě…

Sep 5

Merkelová pod tlakem. Změňte migrační politiku, zní z její CDU

Po propadu Křesťanskodemokratické unie (CDU) v zemských volbách v Meklenbursku-Předním Pomořansku sílí tlak z vlastních řad na kancléřku Angelu Merkelovou, aby změnila svou politiku.

May 9

Migrace dělí sesterské CDU a CSU. Merkelová nenahraditelná?

Vztahy mezi Křesťanskodemokratickou unií (CDU) německé kancléřky Angely Merkelové a bavorskou Křesťanskosociální unií (CSU) jsou napjatější než kdy dřív a je otázka, zda sesterské strany dokážou vytvořit společný program pro parlamentní…

Jan 18

Kancléřka Merkelová by na jaře mohla přijet do Prahy

Týden.cz / Domácí

Německá kancléřka Angela Merkelová by na jaře mohla navštívit Českou republiku. Prozatím probíhají jednání o termínu. Uvažuje se o tom, že kancléřka by se zúčastnila slavnostního setkání k 25. výročí od založení visegrádské skupiny, druhou…

Dec 9

Osobností roku je "kancléřka svobodného světa" Merkelová

Osobností letošního roku amerického časopisu Time byla vyhlášena německá kancléřka Angela Merkelová. Redakce ocenila její roli morální vůdkyně či vstřícný přístup k uprchlíkům.

Sep 29

Merkelová "sklízí" za migranty. Obliba CDU/CSU padá

Týden.cz

Podpora konzervativců německé kancléřky Angely Merkelové klesla na nejnižší úroveň za poslední rok. I tak by ale blok dvou křesťanskodemokratických stran nyní volby suverénně vyhrál ziskem 38,5 procenta hlasů.