English

Zeman si nemá vybírat, koho pozve na Hrad, vadí poslancům

Týden.cz

Vedení sněmovny se ohradí dopisem proti tomu, že prezidentská kancelář Miloše Zemana nepozvala na státní svátek 28. října na Hrad některé politiky. Řekl to předseda poslanců KDU-ČSL Jan Bartošek.

More from Týden.cz

May 16

Prezident Pavel dnes na Hradě jmenuje poslance Marka Ženíška ministrem pro vědu, výzkum a inovace

Týden.cz

Prezident Petr Pavel dnes na Pražském hradě jmenuje členem vlády poslance Marka Ženíška (TOP 09). Pětačtyřicetiletý politik se ujme funkce ministra pro vědu, výzkum a inovace po stranické kolegyni Heleně Langšádlové. Premiér Petr Fiala …

Mar 28

Prezident, zástupci koalice i opozičního hnutí ANO budou dnes jednat na Hradě o reformě penzí

Týden.cz / Domácí

Na Hradě se dnes uskuteční schůzka prezidenta Petra Pavla se zástupci vlády a opozičního hnutí ANO nad návrhem důchodové reformy. Vládní koalice počítá se zvyšováním důchodového věku nad 65 let podle prodlužování života, s nižším výpočtem…

May 20

Problémy kultury jsou až existenční, varuje Jiří Pospíšil

Týden.cz

Jedním z koronavirem nejvíce postižených odvětví je kultura. "Problém je, že s ukončením vládních opatření se poměry v kultuře nevrátí okamžitě k normálu. Bude trvat měsíce, než lidé opět začnou navštěvovat galerie, muzea a kulturní akce,"…

Aug 1

Prezident Miloš Zeman zahajuje dovolenou

Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek zahajuje dvoutýdenní dovolenou, kterou chce strávit na zámku v Lánech. Dovolená mu skončí podle jeho mluvčího Jiřího Ovčáčka zhruba v polovině srpna, kdy ho bude čekat další řešení vládní krize v…

Jul 3

Duel Jaromíra Soukupa s ministrem kultury

Týden.cz

Diskusní pořad, který se nebojí žádného tématu, to je Duel Jaromíra Soukupa. V premiérovém dílu se pod palbou otázek ocitne ministr kultury Antonín Staněk (ČSSD).

May 31

Babiš odeslal na Hrad návrh na výměnu ministra kultury

Týden.cz

Premiér Andrej (ANO) Babiš odeslal na Pražský hrad návrh na odvolání ministra kultury Antonína Staňka a jeho nahrazení Michalem Šmardou (oba ČSSD). Učinil tak po schůzce, na které se Šmardou probral jeho priority pro vedení resortu.

Oct 16

Prezident Miloš Zeman jmenoval nové soudce

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman na Pražském hradě jmenoval 41 nových soudců. Očekává od nich, že svým razantním vstupem do systému zrychlí soudní řízení, řekl v projevu. Mezi novými soudci je i dosavadní generální sekretář Ústavního soudu Ivo…

Apr 5

Bývalý ministr kultury Herman kandiduje na Chrudimsku do Senátu

Lidovci vybrali do senátních voleb pro chrudimský obvod bývalého ministra kultury Daniela Hermana.

Mar 5

Slovenský ministr kultury abdikuje

Slovenský ministr kultury Marek Maďarič předal prezidentovi Andreji Kiskovi abdikační list, zatím ale zůstane ve funkci ministra. Maďarič oznámil rezignaci kvůli vraždě novináře Jána Kuciaka minulý týden.

Feb 25

Ministr kultury ocenil rytíře a dámy české kultury

www.tyden.cz

Ministr kultury v demisi Ilja Šmíd v pražském Divadle na Vinohradech ocenil rytíře a dámy české kultury. Dámami se staly dramatička Helena Albertová a historička a spisovatelka Zora Dvořáková. Rytíři pak jsou český básník, prozaik a…

Jul 31

Herman nehájí české zájmy, zaútočil Grebeníček na ministra

Týden.cz / Domácí

Ministr kultury Daniel Herman podle poslance KSČM Miroslava Grebeníčka nehájí zájmy ČR, ale v dikci landsmanšaftu útočí na právní pořádek a nepravdivě obviňuje republiku z údajné etnické čistky na Němcích.

Apr 28

Babiš: Sobotka nabídne Zemanovi i hlavu ministra Hermana

Týden.cz

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš v souboji s premiérem Bohuslavem Sobotkou z ČSSD přitvrzuje.

Apr 7

Lidovce povede v Praze do voleb ministr Herman

Lídrem pražské KDU-ČSL do voleb do sněmovny je ministr kultury Daniel Herman. Na druhém místě je starosta Prahy 7 Jan Čižinský a třetí lékař a zastupitel Prahy 6 Marián Hošek. Na čtvrtém místě je pak místostarostka Prahy 12 Daniela Rázková.

Nov 7

Herman: Prezident Zeman má právo vyjádřit svůj názor

Prezident Miloš Zeman má právo vyjádřit svůj názor, řekl ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) k nedělnímu prohlášení prezidenta, že by měl skončit ve vládě, protože poškodil zájmy státu.

Nov 6

Podle Zemana by měl ministr kultury Herman odejít z vlády

Týden.cz

Ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) by měl odejít z vlády, řekl prezident Miloš Zeman v rozhovoru pro Parlamentní listy. Ministr podle něj poškodil zájmy státu. Zřejmě tak narážel na Hermanovo setkání s dalajlamou.

Oct 21

Herman: Hrad mi vyhrožoval kvůli dalajlamovi. Ovčáček: Ať se stydí

Týden.cz

Ke zrušení schůzky s dalajlamou vyzval ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL) Hrad. V případě, že se s ním sejde, neudělí prezident Miloš Zeman jeho strýci státní vyznamenání, řekl Herman.

Oct 19

Vážím si Vás, pane ministře, napsal Babiš po schůzce Hermana s dalajlamou

Týden.cz / Domácí

Někteří poslanci a senátoři se ve středu ráno setkali v prostorách Senátu s tibetským duchovním vůdcem dalajlamou. Na Facebooku to uvedl místopředseda Poslanecké sněmovny Petr Gazdík (TOP 09 a Starostové).

Oct 18

Nejvyšší politici se distancovali od setkání Hermana s dalajlamou

Týden.cz / Domácí

Setkání několika českých politiků s tibetským duchovním vůdcem dalajlamou nejsou výrazem změny oficiální politiky České republiky, uvedli ve společném prohlášení nejvyšší ústavní činitelé země. Považovali by za nešťastné, aby byly takto…

Oct 23

Lavičku Václava Havla odhalí v Izraeli ministr Herman

www.tyden.cz

Na třídenní návštěvu Izraele odjíždí v neděli ministr kultury Daniel Herman, ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová a ministryně práce Michaela Marksová.