English

Turecko předalo dalším zemím nahrávky týkající se smrti novináře

Týden.cz

Turecko předalo nahrávky související se zabitím saúdskoarabského novináře Džamála Chášukdžího Saúdské Arábii, USA, Německu, Francii a Británii.

More from Týden.cz

May 22

Děti zabitého novináře Chášukdžího odpustily otcovým vrahům

Děti saúdskoarabského novináře Džamála Chášukdžího zavražděného v roce 2018 oznámily, že otcovým vrahům odpustily. Novinář, který kritizoval saúdskoarabské představitele, byl zabit na saúdskoarabském konzulátu v Istanbulu zřejmě brutálním…

Jul 10

Reportéři bez hranic byli v Saúdské Arábii. Chtěli milost novinářů

www.tyden.cz

Mezinárodní nevládní organizace Reportéři bez hranic ve středu informovala, že v dubnu její zástupci navštívili Saúdskou Arábii a požadovali propuštění 30 vězněných novinářů. Během třídenní návštěvy se sešli s vysokými představiteli země a…

Jun 29

Erdogan: Korunní princ musí odhalit Chášukdžího vrahy

Trestní stíhání v případu vraždy saúdskoarabského novináře Džamála Chášukdžího by mělo být vedeno v Turecku. Řekl to turecký prezident Recep Tayyip Erdogan. Některé aspekty vraždy jsou stále utajovány a všechny je musí osvětlit mezinárodní…

Mar 5

Tělo zavražděného Chášukdžího bylo zřejmě spáleno v peci blízko konzulátu

Tělo saúdskoarabského novináře Džamála Chášukdžího, který byl zavražděn loni v říjnu na saúdskoarabském konzulátu v Istanbulu, bylo zřejmě spáleno ve velké peci na dvoře rezidence generálního konzula Saúdské Arábie nedaleko místa vraždy.

Nov 20

Trump stojí za Saúdskou Arábií. Vražda novináře to nezmění

Spojené státy zůstanou neochvějným partnerem Saúdské Arábie, i kdyby se ukázalo, že za vraždou saúdskoarabského novináře Džamála Chášukdžího stojí korunní princ Muhammad bin Salmán.

Nov 13

Erdoğan: Když agenti Saúdů slyšeli nahrávky vraždy Chášukdžího, byli šokováni

Z audionahrávek zachycujících vraždu saúdského novináře Džamála Chášukdžího a její přípravu vyplývá, že odstranění tohoto kritika saúdského korunního prince zosnovalo nejspíš nejvyšší vedení v Rijádu.

Nov 12

Kanada zná nahrávky týkající se vraždy Chášukdžího

Kanadský premiér Justin Trudeau jako první ze západních politiků potvrdil, že představitelé jeho země vyslechli nahrávky týkající se případu zavražděného saúdskoarabského novináře Džamála Chášukdžího.

Nov 10

Turecko předalo dalším zemím nahrávky týkající se smrti novináře

Týden.cz

Turecko předalo nahrávky související se zabitím saúdskoarabského novináře Džamála Chášukdžího Saúdské Arábii, USA, Německu, Francii a Británii.

Nov 2

Erdogan: Pokyn k vraždě Chášukdžího přišel z nejvyšších míst

Pokyn k zavraždění saúdskoarabského novináře Džamála Chášukdžího přišel z nejvyšších míst vlády Saúdské Arábie. V článku, který otiskl americký list The Washington Post, to napsal turecký prezident Recep Tayyip Erdogan. Turecký prezident…

Oct 27

Vrahové novináře budou prý souzeni v Saúdské Arábii

Lidé, kteří stojí za vraždou saúdskoarabského novináře Džamála Chášukdžího, budou souzeni v Saúdské Arábii. Na bezpečnostní konferenci v Manámě to v sobotu řekl saúdskoarabský ministr zahraničí Ádil Džubajr.

Oct 25

Chášukdžího syn opustil Saúdskou Arábii. Míří do USA

Syn zavražděného saúdskoarabského novináře Džamála Chášukdžího Saláh odletěl ze Saúdské Arábie, informovala agentura Reuters s odvoláním na dva zdroje blízké Chášukdžího rodině.

Oct 23

Dílek skládačky? Chášukdžího věci v autě saúdského konzulátu

Ve voze patřícím saúdskoarabskému konzulátu v Istanbulu našli turečtí vyšetřovatelé dvě zavazadla a věci náležející patrně zavražděnému saúdskoarabskému novináři Džamálu Chášukdžímu.

Oct 23

Erdoğan: Vražda novináře byla pečlivě naplánovaná

Vražda saúdskoarabského opozičního novináře Džamála Chášukdžího na saúdskoarabském konzulátu v Istanbulu byla předem naplánovaná. V parlamentu to dnes řekl turecký prezident Recep Tayyip Erdoğan, který podal podrobný výčet událostí…

Oct 8

Erdoğan: Rijád musí dokázat, že hledaný novinář opustil konzulát

Rijád musí dokázat, že pohřešovaný saúdskoarabský opoziční novinář Džamál Chášakdží opustil konzulát Saúdské Arábie v Istanbulu. Během své návštěvy Budapešti to prohlásil turecký prezident Recep Tayyip Erdoğan.

Feb 28

Mrazy komplikují dopravu také v Británii a Francii

Silné sněžení a mráz nadále působí potíže v Británii. Policie a hasiči museli v noci vyprošťovat auta, která uvízla na zasněžených silnicích, a řešit mnoho dopravních nehod. Mrzne také ve Francii, která si ale podle tamních meteorologů to…

Dec 26

Indie by do roka mohla ekonomicky předčit Francii a Británii

Týden.cz / Byznys

Indie by v příštím roce mohla předstihnout Británii a Francii a stát se pátou největší světovou ekonomikou, uvádí ve své úterní zprávě britské Centrum pro ekonomiku a výzkum obchodu.

Apr 15

Erdoğan: Novináře nevydáme, ani když Merkelová prosí

Turecký prezident Recep Tayyip Erdoğan vyloučil propuštění novináře Denize Yücela z vazby, i když o to požádala německá kancléřka Angela Merkelová.

Mar 3

Je to německý agent, obvinil Erdoğan zadrženého novináře

Německo-turecký novinář Deniz Yücel držený ve vazbě v Turecku je německý agent a podporuje kurdské separatisty. Řekl to turecký prezident Recep Tayyip Erdoğan.

Jul 16

Za pučem stojí Erdogan, míní turecký novinář

Puč zinscenoval turecký prezident Recep Tayyip Erdogan, aby posílil svoji pozici, míní turecký novinář Ibrahim Varlik, který v minulosti pracoval jako diplomatický zpravodaj pro opoziční vydavatelský dům Zaman. Ambicí Erdogana je podle něj…

Jul 4

U mešit a konzulátu v Saúdské Arábii se odpálili atentátníci

Tři sebevražedné útoky se odehrály v Saúdské Arábii, dva před mešitou a jeden před americkým konzulátem. Kromě atentátníků si podle médií vyžádaly dvě oběti. K útokům se zatím nikdo nepřihlásil.