English

Trump: S Putinem se nesejdu kvůli incidentu v Kerčeském průlivu

Týden.cz

Jediným důvodem zrušení schůzky s ruským prezidentem Vladimirem Putinem byl incident, při němž Rusko v Kerčském průlivu minulou neděli zadrželo ukrajinské lodě.

More from Týden.cz

Mar 3

Škoda Auto zastaví kvůli ruské invazi na Ukrajinu veškeré aktivity v Rusku

Týden.cz / Byznys

Automobilka Škoda Auto kvůli ruské invazi na Ukrajinu zastaví veškeré své aktivity v Rusku. Přeruší výrobu ve svých ruských závodech v Kaluze a Nižném Novgorodu, zastaví i export vozů do země.

Oct 2

Americký prezident Donald Trump se nakazil koronavirem

Americký prezident Donald Trump a jeho manželka Melania měli ve čtvrtek pozitivní test na koronavirus. Šéf Bílého domu to oznámil na svém twitterovém účtu několik hodin poté, co přišla zpráva o nákaze u jeho poradkyně Hope Hicksové.…

Sep 25

Rusko vyslalo do Venezuely další experty, Maduro jednal s Putinem

Do Venezuely přiletěla další skupina vojenských specialistů z Ruska, kteří mají dohlížet na opravy vojenské techniky dovezené z Ruska.

Jun 7

Rusko a USA se vzájemně obvinily z námořního incidentu

Velitelství ruské tichomořské flotily protestovalo proti údajně nebezpečné navigaci amerického křižníku ve Východočínském moři, která si podle Moskvy vynutila úhybný manévr ruské protiponorkové lodi.

Apr 18

Vůdce KLDR v dubnu přijede do Ruska, bude jednat s Putinem

Severokorejský vůdce Kim Čong-un ještě v dubnu přijede do Ruska, kde se setká s prezidentem Vladimirem Putinem. Bez dalších podrobností to oznámil Kreml. Místem konání summitu bude podle médií Vladivostok.

Apr 18

Kim Čong-un se za týden v Rusku asi setká s Putinem

Šéf kanceláře severokorejského vůdce Kim Čong-una navštívil ruské dálnovýchodní město Vladivostok, kde nejspíše dolaďoval detaily summitu nejvyššího představitele KLDR s ruským prezidentem Vladimirem Putinem.

Jan 14

V Rusku vzrůstá nespokojenost. S Putinem i Medveděvem

Souběžně s poklesem popularity prezidenta Vladimira Putina se v Rusku výrazně propadla i obliba vlády premiéra Dmitrije Medveděva.

Nov 30

Trump: S Putinem se nesejdu kvůli incidentu v Kerčeském průlivu

Týden.cz

Jediným důvodem zrušení schůzky s ruským prezidentem Vladimirem Putinem byl incident, při němž Rusko v Kerčském průlivu minulou neděli zadrželo ukrajinské lodě.

Nov 29

Odborník: Je to závažný incident. Rusko je jasným agresorem

Jde o závažný incident, jehož jasným viníkem je Rusko. To se tentokrát ani neschovává za "zelené mužíčky" nebo "vojáky na dovolené", tvrdí o aktuálním napětí mezi Ruskem a Ukrajinou analytik z výzkumného centra AMO se specializací na…

Jul 20

Trump má další dvojnici. Byla v Rusku v den jeho setkání s Putinem

Týden.cz / Domácí

Uživatelé sociální sítě Twitter v posledních několika dnech opět spekulují, zda nemá prezident Spojených států amerických Donald Trump dvojníka.

May 7

Merkelová se v Rusku sejde s Putinem, ten pak navštíví Rakousko

Německá kancléřka Angela Merkelová se 18. května v ruském Soči setká s šéfem Kremlu Vladimirem Putinem.

Dec 14

Donald Trump mladší vypovídal o roli Ruska ve volbách

Týden.cz

Syn amerického prezidenta Donald Trump mladší ve středu vypovídal před senátním výborem pro tajné služby.

Nov 20

Zeman už je v Rusku, program začne besedou s Putinem

Týden.cz / Domácí

Na pětidenní návštěvu Ruska přiletěl do černomořského letoviska Soči český prezident Miloš Zeman. Státní návštěva, první oficiální cesta do Ruska podobného rozsahu po deseti letech, začne v úterý besedou s ruským prezidentem Vladimirem…

Sep 19

VIDEO: Rusko vzrušila nehoda na manévrech s Putinem

Mluvčí Kremlu odmítl komentovat nehodu na vojenských manévrech Západ 2017, kde na cvičišti u Petrohradu rakety z bitevního vrtulníku prý zasáhly a zranily dva novináře. Stalo se to ještě před příjezdem prezidenta Vladimira Putina.

Sep 7

Pentagon ohlásil další incident ruského a amerického letadla

Týden.cz

Ruský přepadový stíhací letoun Su-27 se ve středu dopoledne nad Černým mořem nebezpečně přiblížil k americkému hlídkovému letadlu P-8. Oznámily to zdroje Pentagonu. Rusko incident potvrdilo a uvedlo, že ruský stroj jednal v souladu se…

Jul 9

Rusko i USA si kvůli incidentu s policistou vyhostily diplomaty

Rusko vyhostilo dva americké diplomaty v reakci na stejný krok Spojených států. Oznámil to náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov. Důvodem vzájemného vypovězení členů diplomatické mise je červnový incident, při kterém ruská…

Feb 1

Vzdušný incident hrozí přímým střetem Ruska a Turecka

Vztahy mezi Moskvou a Ankarou se vyostřily až na samu hranici a hrozí střet. Turecké válečné letectvo bylo uvedeno do stavu bojové pohotovosti a Moskva na druhé straně přesunula na základnu v Sýrii nejmodernější bojové letouny Su-35S, píše…

Dec 14

Rusko hlásí další námořní incident s tureckou lodí

Týden.cz

Rusko oznámilo další námořní incident s Tureckem, tentokrát v Černém moři. Turecká loď tam prý odmítala uhnout konvoji ruských plavidel a hrozila srážka, než ruské vojenské čluny donutily tureckého kapitána změnit kurz.

Dec 9

Kerry: Rusko se chová konstruktivně. Chce jednat s Putinem

Americký ministr zahraničí John Kerry navštíví v nadcházejícím týdnu Moskvu, aby zde jednal o řešení krizí na Ukrajině a v Sýrii. Kerry cestu, jejíž datum neupřesnil, ohlásil v Paříži, kde se účastní klimatické konference OSN.

Oct 19

Rusko obvinilo z incidentu s letadlem Francii, pak se omluvilo

Rusko obvinilo Francii, že se její bojový letoun ráno nebezpečně přiblížil k letadlu s ruskou parlamentní delegací v čele s předsedou dolní komory Sergejem Naryškinem, která mířila do Ženevy. Paříž ale obvinění odmítla s tím, že šlo o…