English

Co s Brity v Česku? Hamáček bude jednat o vládním návrhu

Týden.cz

O zrychleném schvalování vládního návrhu zákona, který má zajistit ochranu Britů žijících v Česku v případě odchodu Británie z EU k 29. březnu bez dohody, bude jednat vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) se zástupci všech sněmovních stran.

More from Týden.cz

Aug 27

Duel Jaromíra Soukupa s lídrem ČSSD Janem Hamáčkem

Týden.cz

Diskusní pořad, který se nebojí žádného tématu, to je Duel Jaromíra Soukupa. V premiérovém dílu se pod palbou otázek ocitne předseda ČSSD Jan Hamáček.

Jul 22

Hamáček: ČSSD jasně řekla, kdo má být ministr kultury

Týden.cz / Domácí

Předseda ČSSD Jan Hamáček nemíní měnit nominaci stranického místopředsedy Michala Šmardy na ministra kultury. Vylučuje i alternativu, že by byl vedením kultury pověřen on sám jako před rokem v případě diplomacie, kdy prezident Miloš Zeman…

Mar 13

Jednání o rozpočtu: nejdříve Hamáček, pak až ministři ČSSD

Týden.cz

Vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) bude s ministryní financí Alenou Schillerovou (za ANO) nadále jednat o rozpočtu pro rok 2020 sám.

Mar 1

Ministry v koaliční vládě ČSSD měnit nebudu, zdůraznil Hamáček

Vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček povede ČSSD další dva roky v tandemu s novým statutárním místopředsedou Romanem Onderkou.

Dec 8

Maláčová chce být ve vedení ČSSD. I kvůli Hamáčkovi

Četné nominace od okresních organizací ČSSD či podpora předsedy strany Jana Hamáčka přesvědčily ministryni práce Janu Maláčovou, aby se ucházela o funkci místopředsedkyně strany.

Oct 3

Premiér se sejde s ministry kvůli těžbě lithia v Česku

Týden.cz

Premiér Andrej Babiš se ve čtvrtek sejde s ministrem životního prostředí Richardem Brabcem (oba ANO) a ministryní průmyslu a obchodu Martou Novákovou (za ANO) kvůli plánované těžbě lithia v Česku.

Jul 8

Hamáček popřel tvrzení bavorského ministra o migraci z Česka

Týden.cz

Česká, saská a bavorská policie se shodly na tom, že nelegální migrace klesá, od letošního března zjišťuje policie jen jednotlivce, kteří míří přes Česko do Německa.

May 17

Hamáček prozradil Zemanovi, koho ČSSD navrhne na ministry

Týden.cz / Domácí

Předseda ČSSD Jan Hamáček seznámil prezidenta Miloše Zemana na čtvrteční schůzce v Ostravě s návrhy jmen sociálnědemokratických ministrů do nové vlády.

May 16

Zeman se sejde s šéfem ČSSD Hamáčkem. Kvůli vládě

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman se ve čtvrtek dopoledne v Ostravě sejde s předsedou ČSSD Janem Hamáčkem. Informaci Parlamentních listů potvrdil mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Apr 19

Vznikne koaliční vláda ČSSD a ANO? Odpovídal Jan Hamáček

Týden.cz / Domácí

Blíží se ustavení vlády, která by mohla mít šanci získat důvěru Poslanecké sněmovny? Jak se dohaduje s Andrejem Babišem o sestavování nového kabinetu? Jaké jsou priority ČSSD při vyjednávání s ANO? Nejen na to se můžete ptát předsedy…

Apr 18

Vznikne koaliční vláda ČSSD a ANO? Ptejte se Jana Hamáčka, odpoví ve čtvrtek 19. dubna ve 13.00

Týden.cz

Blíží se ustavení vlády, která by mohla mít šanci získat důvěru sněmovny? Jak se vyjednává s Andrejem Babišem o sestavování nového kabinetu? Jaké jsou priority ČSSD při vyjednávání s ANO? Nejen na to se můžete ptát předsedy sociální…

Feb 9

Ministr zemědělství: Krizový stav kvůli kůrovci zatím nevyhlásím

Krizový stav kvůli kůrovcové kalamitě ministr zemědělství v demisi Jiří Milek (za ANO) zatím nevyhlásí. Za momentální prioritu považuje prosazení novelizace vyhlášek, které teď lesním hospodářům příliš svazují ruce.

Jan 8

Hamáček bude kandidovat na předsedu ČSSD

Místopředseda ČSSD a bývalý předseda sněmovny Jan Hamáček bude kandidovat na šéfa strany. Nominaci přijal na pondělním jednání sociálních demokratů v domovské Mladé Boleslavi, oznámil na twitteru.

Nov 6

Českým lokálkám hrozí kvůli EU zánik. Spasí je "vlakotramvaje"?

Týden.cz

Kvůli schválenému unijnímu čtvrtému železničnímu balíčku řeší čeští železničáři dilema. Podle nařízení Evropské komise musejí mít vlaky jedoucí rychlostí nad 100 km/h jednotné zabezpečení ETCS, to je však pro regionální dráhy ekonomicky…

Dec 26

České stavebnictví? Šesté nejhorší v EU

Týden.cz / Byznys

Výkon českého stavebnictví byl v prvních třech čtvrtletích letošního roku ze 28 zemí Evropské unie šestý nejhorší. Vyplývá to z údajů evropského statistického úřadu Eurostat. Podle nich české stavebnictví ke konci září meziročně kleslo o 8…

Dec 17

Předsedou středočeské ČSSD je Hamáček

Týden.cz

Předsedou středočeské ČSSD se stal Jan Hamáček. Zvolili jej sociální demokraté na své krajské konferenci v Praze. Předseda Poslanecké sněmovny byl jediným kandidátem. Kromě Hamáčka, který měl osm nominací, měl na předsedu kandidovat se…

Nov 15

Česká ekonomika zpomalila kvůli nižšímu čerpání fondů EU

Týden.cz / Byznys

Česká ekonomika ve třetím čtvrtletí zpomalila meziroční růst na 1,9 procenta z 2,6 procenta ve druhém čtvrtletí.

Jul 9

Zaorálek: Ministři zahraničí EU se sejdou kvůli brexitu

Ještě do konce tohoto měsíce se v Bratislavě sejdou ministři zahraničních věcí zemí Evropské unie, aby sladili své postoje k brexitu, tedy k britskému odchodu z EU. Na tiskové konferenci po skončení varšavského summitu NATO to řekl český…

Sep 24

Česko se kvůli zadržování uprchlíků obrátilo na EU

Týden.cz / Domácí

Nejvyšší správní soud (NSS) podal k Soudnímu dvoru EU takzvanou předběžnou otázku, jež má vyjasnit oprávněnost zajišťování migrantů za situace, kdy české právo nedefinuje objektivní kritéria "vážného nebezpečí útěku".

Aug 25

ČSSD pozastavila členství Choce kvůli kauze Česká pošta

Týden.cz / Domácí

Sociální demokraté pozastavili členství Kamila Choce ve straně. Novinářům to v úterý odpoledne potvrdil předseda okresní organizace ČSSD Praha-západ Petr Seredycz.