English

Petříček se chystá do USA. Bude lobbovat i za Babiše

Týden.cz

Ministr zahraničí Tomáš Petříček navštíví od 20. do 23. února Spojené státy. Během návštěvy se potká s americkým protějškem Mikem Pompeem, bude to první oficiální schůzka ministrů zahraničí Česka a USA od roku 2012.

More from Týden.cz

Mar 22

Joe Biden přijme v Bílém domě iráckého premiéra Súdániho, ve stejný den bude s Bidenem jednat Fiala

Americký prezident Joe Biden přijme 15. dubna v Bílém domě iráckého premiéra Muhammada Súdáního. V prohlášení to dnes oznámil Bílý dům. Ve stejný den je v Bílém domě očekáván také český premiér Petr Fiala.

Mar 12

V Bílém domě jednali premiéři Klaus, Zeman, Špidla či Babiš

Týden.cz

Výběr informací o návštěvách českých premiérů v Bílém domě (Český premiér Petr Fiala bude 15. dubna v Bílém domě jednat s americkým prezidentem Joem Bidenem, oznámila mluvčí americké hlavy státu Karine Jean-Pierreová):

Jul 5

Ochranka objevila v Bílém domě kokain

Kokain nalezený v neděli v Bílém domě objevila ochranka v přihrádce u vstupu pro návštěvníky, kteří si na místě před turistickou prohlídkou odkládají elektroniku a další osobní věci. Čí plastový pytlík byl, zatím vyšetřovatelé nezjistili,…

Jul 17

Podle Andreje Babiše má Česko stále problém s rozdělováním peněz z fondu obnovy

Týden.cz

Česko trvá na změně klíče pro rozdělování peněz z balíku určeného na pomoc ekonomikám zasaženým koronavirovou krizí, o kterém v pátek budou poprvé osobně jednat prezidenti a premiéři zemí Evropské unie.

May 21

Ministr Petříček byl kritizován za kontakty s Pochem

www.tyden.cz

Ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček (ČSSD) podle prezidenta Miloše Zemana nedodržel slovo a nepřerušil kontakty s Miroslavem Pochem, jehož kandidaturu do čela české diplomacie prezident před dvěma lety odmítl. Zeman to řekl v…

Jul 10

Petříček jednal v Gruzii o rozvoji obchodu a odsoudil Rusko

www.tyden.cz

Český ministr zahraničí Tomáš Petříček ve středu v Gruzii jednal se svým protějškem Davidem Zalkalianim. Shodli se na tom, že obě země mají zájem o o rozvoj investic a obchodu, který loni dosáhl 100 milionů eur (2,5 miliardy Kč). Odsoudili…

May 25

Petříček navštíví Francii, bude jednat o brexitu a schengenu

Týden.cz / Domácí

Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) navštíví 5. května Francii, v plánu má jednat se svým francouzským protějškem Jeanem-Yvesem Le Drianem o brexitu a reformě schengenského prostoru.

Apr 29

Petříček: Staněk by měl vysvětlit své kroky grémiu ČSSD

Týden.cz / Domácí

Ministr kultury Antonín Staněk by měl vysvětlit své personální kroky stranickému grémiu. Novinářům to řekl ministr zahraničí a místopředseda ČSSD Tomáš Petříček, nechtěl ale předjímat, jak se vedení sociálních demokratů k dalšímu působení…

Mar 29

Ministr Petříček zamíří do USA, bude jednat i o Rusku

Týden.cz / Domácí

Šéf české diplomacie Tomáš Petříček (ČSSD) zamíří příští týden na třídenní cestu do Spojených států.

Mar 7

Trump v Bílém domě přivítá Babiše. O čem se bude jednat?

Americký prezident Donald Trump dnes večer SEČ v Bílém domě přivítá českého premiéra Andreje Babiše.

Feb 6

Petříček se chystá do USA. Bude lobbovat i za Babiše

Týden.cz

Ministr zahraničí Tomáš Petříček navštíví od 20. do 23. února Spojené státy. Během návštěvy se potká s americkým protějškem Mikem Pompeem, bude to první oficiální schůzka ministrů zahraničí Česka a USA od roku 2012.

Jan 31

Petříček bude v USA jednat o návštěvě Babiše v Bílém domě

Týden.cz / Domácí

Ministr zahraničí Tomáš Petříček bude v únoru jednat ve Spojených státech se svým protějškem Mikem Pompeem o možné návštěvě premiéra Andreje Babiše v Bílém domě.

Jan 11

Pražská ČSSD nominovala ministra Petříčka na místopředsedu

Týden.cz

Pražská sociální demokracie v pátek na krajské konferenci zvolila jako kandidáta na místopředsedu strany ministra zahraničí Tomáše Petříčka. Hlasovala pro něho drtivá většina delegátů. Sdělil to mluvčí pražské ČSSD Radek Hlaváček.

Jan 7

Petříček chce kandidovat na místopředsedu ČSSD

Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) chce na březnovém sjezdu sociální demokracie kandidovat na místopředsedu strany. Řekl to Mf Dnes, uvedl server iDnes.cz. Petříček požádá o nominaci do vedení ČSSD na páteční schůzi pražské organizace…

Nov 30

ČSSD stojí za Petříčkem. Kritika je "bouří ve sklenici vody"

Týden.cz / Domácí

Vedení sociální demokracie se postavilo proti výtkám prezidenta Miloše Zemana a komunistů na adresu ministra zahraničí Tomáše Petříčka (ČSSD). Podle předsedy ČSSD, vicepremiéra Jana Hamáčka konstatovalo, že ministerstvo pod Petříčkovým…

Nov 19

Petříček bude v Ženevě jednat o pomoci Afghánistánu

Týden.cz / Domácí

Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) se 28. listopadu zúčastní konference OSN o pomoci Afghánistánu.

Nov 13

Petříček uctil památku holokaustu. Jednat bude i s Palestinou

Týden.cz / Domácí

Ministr zahraničí Tomáš Petříček zahájil dvoudenní návštěvu Izraele a Palestiny. Jak oznámil jeho úřad, ministrovy první kroky vedly do jeruzalémského památníku obětem holokaustu Jad vašem.

Oct 8

Petříček bude jmenován ministrem až příští týden

Prezident Miloš Zeman jmenuje Tomáše Petříčka ministrem zahraničí 16. října dopoledne na Pražském hradě. Jmenování se původně očekávalo již tento týden.

Apr 18

Trump se sejde s Merkelovou v Bílém domě

Prezident Spojených států Donald Trump přijme příští pátek 27. dubna v Bílém domě německou kancléřku Angelu Merkelovou. Schůzku oznámil Bílý dům. Premiérka navštívila Trumpa v sídle amerických prezidentů již loni v březnu.

Dec 13

Jednat s KLDR? Až zlepší chování! Bílý dům "žehlí" výrok ministra

Bílý dům zpochybnil úterní tvrzení ministra zahraničí Rexe Tillersona o tom, že USA jsou ochotny jednat s KLDR kdykoli a bez předběžných podmínek. Mluvčí prezidentské Národní bezpečnostní rady (NSC) agentuře Reuters řekl, že Pchjongjang…