English

Firmy z regionu postiženého na jižní Moravě tornádem daly zaměstnancům volno

Týden.cz

Po tornádu, které ve čtvrtek zasáhlo část Břeclavska a Hodonínska, muselo několik firem v regionu upravit provoz. Jejich zaměstnanci často pocházejí z nejzasaženějších obcí a nyní tam potřebují pracovat.

More from Týden.cz

TODAY

Případů klíšťové encefalitidy a boreliózy je na jižní Moravě více než loni

Týden.cz

Infekčních nemocí přenášených klíšťaty letos hygienici na jižní Moravě zaznamenali více než loni. Počet případů klíšťové encefalitidy dosáhl od začátku roku 39, loni jich za stejné období bylo 33. Obdobný růst evidují u boreliózy, případů…

May 10

Nezaměstnanost na jižní Moravě klesla

Týden.cz / Domácí

Míra nezaměstnanosti na jihu Moravy v dubnu klesla na 4,2 procenta z březnových 4,4 procenta. Bez práce bylo na konci měsíce v kraji 33.919 lidí, tedy o 1612 méně než na konci března. Mírně vzrostl také počet pracovních míst, které úřady…

Jul 13

AAA AUTO poskytne lidem na Moravě postiženým tornádem a bouřemi 20 aut

www.tyden.cz

Síť AAA AUTO poskytne lidem na Moravě zasaženým nedávným tornádem na dobu minimálně dvou měsíců celkem 20 osobních vozů.

Jun 30

K demolici po bouřkách a tornádu na jižní Moravě je určeno 150 domů

Týden.cz

Po bouřkách a tornádu na Břeclavsku a Hodonínsku se musí strhnout 150 domů, řekl dnes po jednání krizového štábu v Podivíně ředitel jihomoravských hasičů Jiří Pelikán.

Jun 29

Lesy ČR začaly kácet dřevo na obnovu domů na jižní Moravě zničených tornádem

Týden.cz

Státní podnik Lesy České republiky (LČR) v úterý začal kácet první dřevo na krovy pro obnovu domů zničených na jižní Moravě čtvrtečním tornádem.

Jun 25

Pohromě při bouři na jižní Moravě neunikly ani kostely, přišly o krov i věž

Týden.cz

Bouře s krupobitím na jižní Moravě silně poškodila také církevní stavby. Farní kostel svatého Jakuba Staršího v Moravské Nové Vsi přišel o krov a má rozbité vitráže, v Hruškách spadla kostelní věž, řekl farář Marián Kalina.

Jul 29

Na jižní Moravě zůstávají tři tisíce domácností bez proudu

Týden.cz / Domácí

Po úterní večerní bouřce zůstávají na jižní Moravě ve středu před polednem 3000 domácností bez elektřiny, nejvíce je jich na Hodonínsku. Informovala o tom mluvčí energetické společnosti E.ON Martina Slavíková.

Feb 5

Na jižní Moravě titul získal Oliver Dlouhý z Kiwi.com

Týden.cz / Byznys

Podnikatelem roku Jihomoravského kraje za rok 2019 se stal zakladatel a spolumajitel společnosti Kiwi.com Oliver Dlouhý. Ocenění získal už podruhé. Kiwi.com, patří mezi nejúspěšnější české startupy se zákazníky po celém světě. Výsledky…

May 13

Kulturní léto na jižní Moravě nabídne folklor i Stinga

www.tyden.cz

Folklor v Kyjově a Strážnici, klasika ve Znojmě i na Špilberku, slavný Sting ve Slavkově u Brna. Kulturní nabídka na jižní Moravě bude letos pestrá, k dobře zavedeným festivalům se přidávají mladší přehlídky i atraktivní jednorázové akce.

Sep 30

Desítky umělců na jižní Moravě otevřely své ateliéry

www.tyden.cz

Desítky umělců na jižní Moravě o víkendu zpřístupnili své ateliéry, aby si je mohli prohlédnout nejen jeho milovníci, ale široká veřejnost. Mnohé ateliéry tak navštívily i rodiny s dětmi.

Sep 3

Jižní pobřeží USA ohrožuje tropická bouře. Může zesílit

K jižnímu pobřeží Spojených států se blíží tropická bouře Gordon, která podle meteorologů může způsobit bleskové povodně a mohutné pobřežní vlny.

Jul 27

Rajčata na Moravě ohrožuje motýl z Jižní Ameriky

Týden.cz / Byznys

Pěstitelé rajčat na jižní a střední Moravě se letos musejí potýkat s nepůvodním škůdcem, motýlem makadlovkou s latinským názvem Tuta absoluta. Škodí ve sklenících i na zahradách. Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský zavedl kvůli…

Nov 29

Zemana na jižní Moravě přivítala slabá polovina zastupitelů

Týden.cz / Domácí

Prezidenta Miloše Zemana ve středu při zahájení jeho třídenní návštěvy Jihomoravského kraje přivítala v krajském úřadě v Brně slabá polovina krajských zastupitelů. Kraj jich má 65, na setkání nepřišli zástupci TOP 09 s Žít Brno, Zelení,…

Aug 4

Vedra ustupují. "Jako v sauně" bude již pouze na jižní Moravě

Současná vedra přetrvají do soboty už jen na jihu Moravy, kde v pátek teploty vystoupají na 30 až 33 stupňů Celsia a v sobotu místy překročí 31 stupňů

Nov 16

Haškovo sbohem. Novým jihomoravským hejtmanem je Šimek

Týden.cz / Domácí

Hejtmanem Jihomoravského kraje se ve středu stal Bohumil Šimek (ANO). Rozhodli o tom v tajné volbě zastupitelé na ustavujícím zastupitelstvu.

Oct 14

Na jižní Moravě znovu přibylo nových případů žloutenky

Týden.cz / Zdraví

V Jihomoravském kraji znovu narůstá počet nově nakažených žloutenkou. Za poslední týden přibylo 25 případů. Na přelomu září a října přitom přibylo za týden jen devět případů, což ale hygienici nechtěli předčasně označovat za ústup

Oct 6

Na Hodonínsku se propadly stropem domu děti, jedno je mrtvé

V Dubňanech na Hodonínsku se propadli stropem v opuštěném domě dva chlapci, kteří si tam chodívali hrát. Trosky je zavalily.

Jul 21

Na jižní Moravě našli nový druh pavouka. Má kusadla se "zuby"

Týden.cz / Věda

Jméno snovačka moravská dostal nový druh pavouka popsaný Milanem Řezáčem z Výzkumného ústavu rostlinné výroby v Praze-Ruzyni. Vyskytuje se vzácně na jižní Moravě, řekl Řezáč.

Aug 19

Na jižní Moravě se chystají na příliv uprchlíků

Týden.cz / Domácí

Jihomoravský kraj se připravuje na příliv běženců. Prověřují se kapacity nemocnic i sociálních zařízení v regionu, hledají se objekty, které by v budoucnu mohly být využity jako záchytná centra pro uprchlíky.

Jun 27

Policie zajistila na jižní Moravě od páteční noci dvacet Syřanů

www.tyden.cz

Policie zadržela na jižní Moravě od páteční noci dvě skupiny běženců. Tvořilo je 21 imigrantů ze Sýrie. Cestovali z Rakouska do Německa. Policisté je zajistili v Mikulově na Břeclavsku při kontrolách autobusů jedoucích z Vídně.