English

Z Ruska se mohou Češi vracet přes Kaliningrad nebo z Petrohradu do EU

Týden.cz

Vzhledem k uzavření vzdušného prostoru pro všechna ruská letadla na území Evropské unie jsou obtížnější podmínky návratu z Ruska do České republiky.

More from Týden.cz

Apr 17

Ruské ovlivňování českých voleb bude tématem summitu EU

www.tyden.cz

Jedním z témat dnešního summitu Evropské unie v Bruselu budou ruské pokusy ovlivnit evropské volby prostřednictvím dezinformací. Novinářům to před začátkem jednání potvrdil belgický premiér Alexander De Croo. K zahájení vyšetřování…

May 8

Evropská komise navrhla další balíček sankcí proti Rusku

Týden.cz

Evropská komise v pátek předložila členským státům Evropské unie návrh jedenáctého sankčního balíku vůči Rusku. Uvedl to dnes podle agentury AFP mluvčí EK. Cílem nového balíčku je zamezit obcházení opatření, která sedmadvacítka uvalila na…

Mar 3

Sankce proti Rusku zasáhly i české dopravce, významně jim klesly zakázky

Týden.cz

Evropské sankce proti Rusku kvůli eskalaci konfliktu na Ukrajině postihl mezi českými kamionovými dopravci jednotky firem. Těm nyní klesly zakázky o více než 80 procent.

Mar 2

Z Ruska se mohou Češi vracet přes Kaliningrad nebo z Petrohradu do EU

Týden.cz

Vzhledem k uzavření vzdušného prostoru pro všechna ruská letadla na území Evropské unie jsou obtížnější podmínky návratu z Ruska do České republiky.

Sep 11

Válčíte proti symbolům vítězství, obvinilo Rusko české politiky

Týden.cz

Ruské ministerstvo zahraničí označilo české politiky za iniciátory války se symboly vítězství nad fašismem a vyzvalo je, aby si přestali tropit posměch z památníku maršálu Ivanu Koněvovi.

Jul 5

EU prodloužila sankce proti Rusku o dalších šest měsíců

Evropská unie prodloužila platnost hospodářských sankcí zaměřených na určitá odvětví ruského hospodářství o dalšího půl roku. Platí tak do 31. ledna 2019, informovala Rada Evropské unie.

Jun 19

Sankce proti Rusku potrvají ještě rok, rozhodla EU

Týden.cz

Evropská unie v pondělí prodloužila sankce proti Rusku. Důvodem je ruská anexe Krymu a Sevastopolu. Prodloužení bude platit do června příštího roku. Rozhodli o tom v pondělí v Lucemburku ministři zahraničí zemí EU.

Mar 13

EU prodloužila o další půlrok sankce proti Rusku

Týden.cz

Evropská unie se rozhodla prodloužit o další půlrok sankce proti Rusku, které zavedla proti různým osobám a subjektům kvůli aktivitám ohrožujícím územní celistvost, svrchovanost a nezávislost Ukrajiny. Oznámila to ministerská Rada EU.

Feb 17

Zakázat ruskou televizi není proti evropskému právu, zaznělo z EU

www.tyden.cz

Rozhodnutí litevských úřadů pozastavit v zemi na tři měsíce vysílání ruské televize RTR Planeta kvůli podněcování k nenávisti není v rozporu s evropským právem. Rozhodla o tom Evropská komise. Je to už podruhé, kdy komise potvrdila…

Dec 15

EU prodlouží své hospodářské sankce proti Rusku

Evropská unie prodlouží o půl roku své hospodářské sankce uvalené předloni na Rusko kvůli jeho postupu v ukrajinské krizi.

Nov 18

Obama a evropští politici jsou pro pokračování sankcí proti Rusku

Americký prezident Barack Obama, německá kancléřka Angela Merkelová a představitelé Francie, Británie, Itálie a Španělska se v Berlíně shodli na nutnosti pokračování spolupráce v rámci NATO. Vyslovili se také pro pokračování protiruských…

Jul 1

EU prodloužila sankce proti Rusku

Týden.cz / Byznys

Evropská unie prodloužila hospodářské sankce vůči Rusku do konce ledna 2017. Hospodářská opatření, omezující především ruský přístup na finanční trhy a zakazující export určitých typů výrobků, přijala EU v roce 2014 v reakci na ruský…

Apr 21

Odveta. Rusko neprodlouží akreditaci českým novinářům

Týden.cz

Moskva analogicky odpoví na rozhodnutí českých úřadů neprodloužit akreditaci v Česku dvěma ruským novinářům.

Dec 21

EU automaticky prodloužila sankce proti Rusku

Týden.cz / Byznys

Evropská unie automaticky prodloužila o půl roku své hospodářské sankce vůči Rusku kvůli jeho podílu na pokračující krizi na východní Ukrajině. Trvat tak budou do konce července příštího roku. Ruské ministerstvo zahraničí prodloužení…

Dec 18

Evropská unie prodlouží sankce proti Rusku o další půlrok

Týden.cz / Byznys

Velvyslanci členských zemí EU v podvečer odsouhlasili půlroční prodloužení evropských hospodářských sankcí proti Rusku, které byly spuštěny kvůli ukrajinské krizi. Plyne to z informací z diplomatických kruhů.

Sep 18

České babyboxy? Zbraň Západu proti Rusku, míní duchovní

Týden.cz / Zdraví

Představitel ruské pravoslavné církve ostře odsoudil babyboxy, které byly do ruských měst poprvé přivezeny před čtyřmi lety z Česka jako "okna života", zachraňující nechtěné novorozence.

Jun 25

Rusko dominuje v žebříčku zájmu českých exportérů

Týden.cz / Byznys

Rusko dominuje v žebříčku zájmu českých exportérů. Poptávka o informace z tohoto trhu je mezi nimi největší, následují Čína, Německo a Brazílie. Vyplývá to z průzkumu Svazu průmyslu a dopravy mezi exportéry, kteří se v Praze zúčastnili…

Jun 13

USA a EU dokončují případné další sankce proti Rusku

Týden.cz / Byznys

Spojené státy a Evropská unie dokončují přípravu případných dalších sankcí proti Rusku. Tato opatření by se mohla uplatnit, pokud Moskva povede další vojenské akce na Ukrajině.

Feb 7

Jednejte proti agresi Ruska, vyzývá česká iniciativa

www.tyden.cz

Více než 10 tisíc lidí podpořilo mezinárodní výzvu prezidentům a předsedům vlád států NATO, Evropy a Austrálie, aby adekvátně reagovali na agresivní politiku Ruska.

Jan 27

Lídři EU zvažují další sankce proti Rusku

www.tyden.cz

Ministři zahraničí států Evropské unie se ve čtvrtek budou zabývat tím, zda kvůli zhoršující se situaci na východě Ukrajiny nepřitvrdit protiruské sankce. Ke zhodnocení situace a k diskusi o restriktivních opatřeních, která by měla…