English

Česko pošle Kurdům 6000 samopalů

Novinky.cz 7 sources

Česká republika pošle v příštích měsících Kurdům bojujícím proti Islámskému státu 6000 samopalů a náboje. Řekl to ve čtvrtek ministr obrany Martin Stropnický (ANO).

Česko pomůže s vyzbrojením Kurdů. Poslat by jim mohlo šest tisíc samopalů a náboje

IHNED.cz / Domácí

Ministr obrany Martin Stropnický ve čtvrtek uvedl, že Česko by mohlo Kurdům bojujícím proti Islámskému státu poskytnout 6000 samopalů a náboje.

Česko by Kurdům mohlo poslat 6000 samopalů a náboje, uvedl Stropnický

Praha - Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) dnes oznámil, že by Česko mohlo v příštích několika měsících poslat Kurdům, kteří bojují proti Islámskému státu, asi 6 tisíc samopalů a munici.

Česko dodá Kurdům tisíce samopalů a náboje pro boj s Islámským státem

iDNES.cz / Zprávy

Česko by v příštích několika měsících mohlo Kurdům bojujícím proti radikální organizaci Islámský stát poslat asi šest tisíc samopalů a náboje. Na tiskové konferenci to řekl ministr obrany Martin Stropnický (ANO). Granáty odešle…

Česko by Kurdům mohlo poslat 6000 samopalů a náboje

ČeskéNoviny.cz

Praha - Česko by v příštích několika měsících mohlo Kurdům bojujícím proti radikální organizaci Islámský stát poslat asi 6000 samopalů a náboje. Na tiskové konferenci to řekl ministr...

Česko by Kurdům mohlo poslat 6 tisíc samopalů. Příští týden dodá miliony nábojů a granáty

iROZHLAS

Česká republika pošle příští týden další munici bojovníkům proti Islámskému státu. Deset milionů nábojů a pět tisíc granátů od české armády do Iráku dopraví Američané. Nemusí to být poslední dodávka zbraní, kterou Česko Kurdům poskytne.

Česko by mohlo poslat Kurdům 6 tisíc samopalů a náboje

www.ceskatelevize.cz

Česko by v příštích několika měsících mohlo Kurdům bojujícím proti radikální organizaci Islámský stát poslat asi 6 tisíc samopalů a náboje. Uvedl to ministr obrany Martin Stropnický (ANO).

Top Related Stories
114

Nov 22

Šance na úder sílí. Česko by poslalo až 200 zdravotníků a chemiků do mise proti islamistům

Aktuálně.cz open event

Ministr obrany Martin Stropnický ale zároveň připomněl, že se velkým státům do takovéto akce nechce.

Nov 22

Stropnický: Armáda by do pozemní akce proti IS mohla poslat až 200 lidí

iDNES.cz open event

Česká republika by do případné pozemní operace proti tzv. Islámskému státu mohla vyslat 200 příslušníků ozbrojených sil - lékařů a chemiků. Řekl to ministr obrany Martin Stropnický v Otázkách Václava Moravce v ČT. Počet vojáků podle něj…

Nov 13

Islámský stát je poražen a na útěku, hlásí Kurdové ze Sindžáru. Začal útok na další město

Aktuálně.cz open event

Kurdové nasadili do akce na 7500 bojovníků. Z vnitřních částí města, které původně obývala menšina jezídů, je podle agentury Reuters slyšet palba.

Nov 12

Česko pošle Kurdům 6000 samopalů

Novinky.cz open event

Česká republika pošle v příštích měsících Kurdům bojujícím proti Islámskému státu 6000 samopalů a náboje. Řekl to ve čtvrtek ministr obrany Martin Stropnický (ANO).

Nov 12

Islámský stát pod palbou Kurdů, chtějí dobýt strategické město

Jednotky iráckých Kurdů zahájily operaci, jejímž cílem je dobytí města Sindžár, které ovládá radikální organizace Islámský stát (IS).

Nov 9

Příliš mnoho rolí Martina Stropnického

IHNED.cz open event

Jak může vést pražské ANO jihomoravský poslanec s plným úvazkem na ministerstvu obrany?

Nov 5

Irák převzal první dodávku letounů L-159

Praha - Do Iráku dnes z Česka dorazily první letouny L-159. Na Twitteru to oznámil ministr obrany Martin Stropnický (ANO). Armáda v rámci obchodu vyřadila celkem 15 strojů, ze kterých Aero Vodochody zkompletovalo 12 letadel pro irácké…

Nov 1

Američan bojuje po boku Kurdů s islamisty. Není to žádná videohra, varuje

iDNES.cz open event

Američan Randy Roberts je jedním z desítek bojovníků ze Západu, kteří po boku Kurdů válčí s Islámským státem. Případné následovníky však varuje: život na frontě není jednoduchý a není jako hraní akčních videoher.