English

Spojené státy uvalily nové sankce na KLDR, dotknou se i čínských firem

Aktuálně.cz / Zprávy 6 sources

Zacíleny jsou na čtyři čínské firmy a jednoho Číňana a také na severokorejské obchodní firmy či lodě.

USA vyhlásily nové sankce proti Severní Koreji, zahrnují i čínské firmy

Auto.cz

Spojené státy dnes vyhlásily nové obchodní sankce proti Severní Koreji. Zacíleny jsou na čtyři čínské firmy a jednoho Číňana a také na severokorejské obchodní firmy či lodě.

Washington vyhlásil nové sankce proti KLDR, dotknou se i čínských firem

Washington – USA dnes vyhlásily nové obchodní sankce proti Severní Koreji. Omezení se dotknou také čtyř čínských firem a jednoho Číňana a také na severokorejské obchodní firmy či lodě.

USA vyhlásily nové sankce proti KLDR, i na čínské subjekty

Týden.cz / Byznys

Spojené státy vyhlásily nové obchodní sankce proti Severní Koreji. Zacíleny jsou na čtyři čínské firmy a jednoho Číňana a také na severokorejské obchodní firmy či lodě.

USA zarazily čínským firmám obchody s KLDR: Chtějí Kima odstřihnout od příjmů

www.blesk.cz

Spojené státy dnes vyhlásily nové obchodní sankce proti Severní Koreji. Zacíleny jsou na čtyři čínské firmy a jednoho Číňana a také na severokorejské obchodní firmy či lodě, informovala agentura AP.

Spojené státy rozšířily sankce proti Severní Koreji. Týkají se i několika čínských firem

byznys.ihned.cz

USA uvalily sankce na čtyři čínské obchodní společnosti a jednoho Číňana, kteří s KLDR prováděli obchody ve výši stovek milionů dolarů.

Top Related Stories
144

Dec 4

USA nad Koreu poslaly raptory. Evakuujte Američany, zní z Washingtonu

Jižní Korea a USA zahájily masivní společné letecké cvičení. Manévry odsoudila jako provokaci Severní Korea, která nedávno provedla další raketový test. Vlivný americký senátor Lindsey Graham soudí, že konflikt s KLDR se blíží, a požaduje…

Dec 4

USA a Jižní Korea zahájily největší letecké manévry

Jižní Korea a Spojené státy americké v pondělí zahájily největší společné letecké vojenské cvičení. Manévry odsoudila jako provokaci Severní Korea, která nedávno provedla další raketový test.

Dec 3

KLDR zaútočí na Spojené státy v případě odvety, soudí koreanista

Týden.cz open event

Severní Korea v úterý testovala další raketu. Nová mezikontinentální balistická střela Hwasong-15 na sobě nesla hlavici schopnou návratu do atmosféry. Manévr se podařil a USA vyzvaly všechny země, aby ukončily komunikaci s KLDR.

Dec 1

Zahráváte si s ohněm: Lavrov kritizoval USA za postup vůči KLDR

Řím - Šéf ruské diplomacie Sergej Lavrov dnes tvrdě kritizoval postup Spojených států vůči Severní Koreji, která tento týden provedla další raketový test.

Nov 30

Jsme blízko války? USA vyzvaly svět k přerušení všech kontaktů s KLDR a stažení velvyslanců

EuroZprávy.cz open event

New York - Spojené státy americké vyzvaly všechny země, aby ukončily veškeré diplomatické i obchodní vztahy se Severní Koreou. Její úterní raketový test podle Washingtonu přiblížil svět k válce. Ve středu v noci kvůli tomu zasedla Rada…

Nov 29

USA dnes vyhlásí nové sankce proti KLDR, oznámil Trump

Washington - Americký prezident Donald Trump telefonicky hovořil s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem. Krátce poté oznámil, že Spojené státy dnes vyhlásí nové "velké" sankce proti Severní Koreji. O přesné povaze embarga se ale nezmínil.

Nov 29

Jsme jaderná velmoc, s novou raketou zasáhneme celé USA, oznámila po dalším testu KLDR

Novinky.cz open event

Nová mezikontinentální balistická raketa Hwasong-15, kterou Severní Korea otestovala v úterý večer SEČ, je schopna zasáhnout jakékoliv místo ve Spojených státech. Oznámila to severokorejská státní televize.

Nov 22

Když mi vzali pas, došlo mi, že mám průšvih, vzpomíná koreanistka Nina Špitálníková na KLDR

iROZHLAS open event

Koreanistka Nina Špitálníková má na kontě světový rekord. Už dvakrát byla na stáži v Severní Koreji, víckrát se to zatím nikomu nepodařilo. „Kontrolují vás tam na každém roku,” vzpomíná na své studium v totalitárním režimu. „Oficiálně jsme…

Nov 21

Spojené státy uvalily nové sankce na KLDR, dotknou se i čínských firem

Zacíleny jsou na čtyři čínské firmy a jednoho Číňana a také na severokorejské obchodní firmy či lodě.

Nov 21

USA znovu zařadí Severní Koreu na seznam sponzorů terorismu

Spojené státy opět zařadí Severní Koreu na seznam zemí podporujících terorismus. Podle agentury Reuters to během pondělního setkání s novináři oznámil americký prezident Donald Trump.

Nov 20

Trump: USA opět zařadí KLDR na seznam podporovatelů terorismu

Spojené státy opět zařadí KLDR na seznam zemí podporujících terorismus. Dnes to podle agentury Reuters oznámil americký prezident Donald Trump. Ten také uvedl, že nové sankce proti Severní Koreji ministerstvo financí, které má odvetná…

Nov 17

Severní Korea odmítá jednat s USA o jaderných zbraních. Vadí jí vojenská cvičení u hranic

Velvyslanec KLDR potvrdil, že země bude i nadále vyvíjet jaderné zbraně ke svojí obraně. Datum příštího testu rakety však zatím nezná.

Nov 8

Nepokoušejte nás, varoval v Soulu Trump Kima. Vztahy v KLDR chce řešit i v Číně

Americký prezident Donald Trump během středečního projevu v jihokorejském parlamentu varoval Severní Koreu, aby nepokoušela a nepodceňovala Spojené státy. USA budou proti jaderné hrozbě KLDR hájit sebe i spojence, vzkázal Trump na závěr…

Nov 8

Trump znovu pohrozil KLDR. Z Jižní Koreje zamířil na návštěvu Číny

iDNES.cz open event

Americký prezident Donald Trump během projevu v jihokorejském parlamentu varoval Severní Koreu, aby nepokoušela a nepodceňovala Spojené státy. USA budou proti jaderné hrozbě KLDR hájit sebe i spojence, vzkázal Trump na závěr svého pobytu v…