English

Exkluzivně pro TÝDEN: Miloš Zeman o své další kandidatuře

V pondělí 7. září oslaví prezident Miloš Zeman přesnou polovinu svého mandátu na Hradě. Pro časopis TÝDEN hodnotil uplynulých třicet měsíců ve funkci a představil plány pro druhou část svého funkčního období.

More from Týden.cz / Zahraničí

May 16

Prezident Pavel dnes na Hradě jmenuje poslance Marka Ženíška ministrem pro vědu, výzkum a inovace

Týden.cz

Prezident Petr Pavel dnes na Pražském hradě jmenuje členem vlády poslance Marka Ženíška (TOP 09). Pětačtyřicetiletý politik se ujme funkce ministra pro vědu, výzkum a inovace po stranické kolegyni Heleně Langšádlové. Premiér Petr Fiala …

Mar 28

Prezident, zástupci koalice i opozičního hnutí ANO budou dnes jednat na Hradě o reformě penzí

Týden.cz / Domácí

Na Hradě se dnes uskuteční schůzka prezidenta Petra Pavla se zástupci vlády a opozičního hnutí ANO nad návrhem důchodové reformy. Vládní koalice počítá se zvyšováním důchodového věku nad 65 let podle prodlužování života, s nižším výpočtem…

Mar 27

Prezident Pavel se přestěhuje z Hrzánského paláce na Pražský hrad

Týden.cz / Domácí

Prezident Petr Pavel se v pondělí přestěhuje z Hrzánského paláce na Pražský hrad, odpoledne by již měl začít využívat svou novou kancelář. Prostory určené pro prezidenta, první dámu a kancléřku již byly zkontrolovány a jsou nyní v pořádku.

Aug 18

ANO má případně další dva kandidáty na prezidenta, uvedl Babiš

Týden.cz / Domácí

Hnutí ANO má případně další dva kandidáty, kteří by se mohli ucházet o post prezidenta. Na čtvrteční tiskové konferenci po jednání stínové vlády hnutí ANO to řekl bývalý premiér Andrej Babiš.

Apr 27

Prezident Zeman na Hradě přivítal polského prezidenta Dudu

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman na Pražském hradě přivítal polského prezidenta Andrzeje Dudu. Budou spolu hovořit kromě bilaterálních vztahů pravděpodobně o situaci na Ukrajině a dalších otázkách zahraniční politiky.

Aug 26

Zeman přivítal na Pražském hradě německého prezidenta Steinmeiera

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman přivítal s vojenskými poctami na Pražském hradě německého prezidenta Franka-Waltera Steinmeiera. Následovat bude společné jednání a oběd.

Apr 26

O otevření obchodů od 3. května rozhodne vláda ve čtvrtek, uvedl Havlíček

Týden.cz

O otevření obchodů od pondělí 3. května vláda podle ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka (za ANO) definitivně rozhodne ve čtvrtek.

Mar 19

Prezident Miloš Zeman udělil dvě milosti

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman dnes udělil dvě milosti. Trest prominul muži, který poskytnutím první pomoci zachránil život další osobě, a vězni se závažným onemocněním srdce. Oba byli odsouzeni k nepodmíněným trestům, první za zanedbání povinné…

Feb 24

Novým prezidentem společnosti Hyundai Motor Czech byl jmenován Sun Yong Hwang

Týden.cz / Auta

Prezident HMCZ, pan Yongjin (Alex) Kim byl povýšen na pozici ředitele obchodní strategie evropské centrály Hyundai Motor Europe HQ. Za pouhý rok působení v HMCZ se pod vedením Alexe Kima odehrálo mnoho změn.

Dec 7

Vláda názor nezměnila, on ano. Lajčák bude nadále ministrem

Týden.cz

Šéf slovenské diplomacie Miroslav Lajčák bude pokračovat ve funkci ministra zahraničí. Uvedl to v tiskovém prohlášení, z něhož vyplývá, že podanou rezignaci hodlá stáhnout.

Apr 20

Jak prezident promlouvá do sestavování vlády? Odpovídal Jiří Ovčáček

Týden.cz / Domácí

Jak prezident promlouvá do sestavování vlády? Jak je na tom Miloš Zeman se zdravím? A co chystá hlava státu v nejbližších dnech? Ptejte se tiskového mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka v on-line chatu na TÝDEN.CZ již v pátek 20. dubna od 14.00.

Dec 12

Prezident Kiska ustoupil. Jmenuje tři nové ústavní soudce

Tříletý spor o výběr ústavních soudců na Slovensku končí. Prezident Andrej Kiska oznámil, že ve čtvrtek jmenuje tři nové soudce ústavního soudu. Minulý týden mu to nařídil senát ústavního soudu, podle jehož rozhodnutí Kiska porušil práva…

Dec 6

Ano, budu kandidovat na prezidenta, oznámil Putin

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu ohlásil, že se bude ucházet o znovuzvolení hlavou státu na dalších šest let v prezidentských volbách v březnu 2018. "Ano, budu kandidovat na prezidenta," řekl při setkání s pracovníky automobilky…

Mar 5

Chovanec proti Babišovi? Ministr prozkoumá nové pořádky v ANO

Týden.cz

Andrej Babiš se stal pánem nad kandidátkami hnutí ANO do všech voleb. Může v nich škrtat a dosazovat své lidi. Umožnila mu to změna stranických stanov. Ministerstvo vnitra posoudí, zda tato praxe neodporuje zákonu.

Feb 28

Další miliardář v Trumpově vládě. Ross bude ministrem obchodu

Novým ministrem obchodu Spojených států bude miliardář Wilbur Ross. Američtí senátoři schválili kandidáta navrženého prezidentem Donaldem Trumpem do funkce výraznou většinou hlasů.

Oct 21

Stropnický na Hrad? Babiš řeší prezidenta, mluví o referendu

Týden.cz / Domácí

Hnutí ANO zatím nemá žádného kandidáta na prezidenta. Zvažuje ale vypsání vnitrostranického referenda, které by mohlo rozhodnout o tom, koho ve volbě hlavy státu v roce 2018 podpoří, uvedl předseda ANO a vicepremiér Andrej Babiš.

May 30

Co plánuje prezident? Mluvčí Jiří Ovčáček prozradil

Týden.cz

Miloš Zeman se "sladce usmál," když sněmovna smetla protikuřácký zákon. Radost mu už ale poslanci neudělali, když přehlasovali jeho veto školského zákona, který zavádí například povinnou maturitu z matematiky. Na nejbližší kroky Miloše…

Feb 21

Ruský ministr obrany jednal s íránským prezidentem o Sýrii

Ruský ministr obrany Sergej Šojgu v neděli přicestoval do Teheránu na předem neohlášenou návštěvu, při které předal prezidentovi Hasanu Rúhánímu osobní poselství od jeho ruského kolegy Vladimira Putina.

Oct 7

Na zakouřený Hrad ne! Hradilek odmítl pozvání k prezidentovi

Týden.cz / Sport

Zatímco se vybraní sportovci ve středu zúčastnili na Pražském hradu slavnostního ceremoniálu ohledně podpisů průvodního dopisu a olympijské přihlášky do Ria, které měli na starost prezident České republiky Miloš Zeman a šéf Českého…

Jan 20

ANO ustupuje, koalice o svátcích zavře obchody

www.tyden.cz

Vládní koalice podpoří senátní návrh novely o omezení pracovní doby o vybraných svátcích. Shodla se na tom na pondělní koaliční radě.