English

Zeman: GIBS by měla být podřízena ministerstvu vnitra

Generální inspekce bezpečnostních sborů by měla být podřízena ministerstvu vnitra, řekl novinářům prezident Miloš Zeman. V souvislosti s událostmi spojenými s policejní akcí Vidkun, která se týká podezřelých vazeb mezi podnikateli,…

More from Týden.cz / Domácí

Jun 9

Bývalý hejtman Plzeňského kraje Bernard bude lídrem kandidátky za STAN

Lídrem kandidátky hnutí Starostové a nezávislí (STAN) v krajských volbách v Plzeňském kraji bude Josef Bernard, který v květnu opustil ČSSD. V pondělí byl odvolán z funkce plzeňského hejtmana poté, co návrh na své odvolání sám předložil.

Jun 8

Hejtmana Plzeňského kraje odvolali, do voleb bude kraj bez něho

Zastupitelé Plzeňského kraje odvolali hejtmana Josefa Bernarda. Návrh na své odvolání sám předložil. Funkci dal k dispozici poté, co na začátku května kvůli dlouhodobým neshodám se stranickými kolegy opustil ČSSD. Pro jeho odvolání…

May 18

Jiří Pospíšil: Unie musí řešit současné bezpečnostní hrozby

Týden.cz / Domácí

Vztahy s USA, Ruskem a Čínou patří podle řady českých eurovolebních lídrů mezi hlavní zahraničněpolitické výzvy Evropské unie v nadcházejícím období. Mnozí z nich kladli důraz také na nutnost úspěšně čelit bezpečnostním hrozbám.

Oct 13

Neplaťte Zemanovi návštěvu kraje, vyzval Jurečka hejtmana

Týden.cz / Domácí

Ministr zemědělství a krajský zastupitel Marian Jurečka požádal olomouckého hejtmana Ladislava Oklešťka, aby krajský úřad ze svého rozpočtu už neplatil plánovanou listopadovou návštěvu prezidenta Miloše Zemana v regionu.

Apr 21

V Jihočeském kraji se rodí nová koalice, hejtman bude z ČSSD

Týden.cz / Domácí

Vznikající jihočeská koalice se v pátekdomluvila na rozdělení resortů. Kraj povede hejtman za ČSSD, zástupci každé ze čtyř koaličních stran budou zastávat pozice náměstků.

Feb 24

Hejtmana Koštu má v čele Olomouckého kraje nahradit Okleštěk

www.tyden.cz

Zastupitelé příští týden v pondělí projednají návrh krajské rady na odvolání olomouckého hejtmana Oto Košty (ANO), kterého by měl v čele úřadu nahradit krajský předseda ANO Ladislav Okleštěk.

Nov 14

Novým hejtmanem hradeckého kraje je Jiří Štěpán

Týden.cz / Domácí

Novým hejtmanem Královéhradeckého kraje zastupitelé na dnešním ustavujícím zasedání zvolili proděkana Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové Jiřího Štěpána. Štěpán v čele kraje nahradí sociálního demokrata Lubomíra France.

Nov 10

Hejtmanem Moravskoslezského kraje se stal rektor Vondrák z ANO

Týden.cz / Domácí

Novým hejtmanem Moravskoslezského kraje byl na čtvrtečním ustavujícím zasedání zastupitelstva zvolen sedmapadesátiletý rektor Vysoké školy báňské-Technické univerzity Ostrava(VŠB-TUO) Ivo Vondrák (za ANO), který neměl protikandidáta.

Nov 2

Zimola zůstane hejtmanem Jihočeského kraje

www.tyden.cz

Jihočeský kraj povede koalice ČSSD, ANO a Jihočeši 2012. Zástupci těchto tří subjektů podepsali v Českých Budějovicích koaliční smlouvu. Hejtmanem by měl zůstat sociální demokrat Jiří Zimola, jeho statutární zástupkyní se stane Lucie…

Nov 2

Čunek se stal hejtmanem ve Zlínském kraji

www.tyden.cz

Hejtmanem Zlínského kraje byl zvolen Jiří Čunek, volební lídr KDU-ČSL, která volby v kraji vyhrála. V pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu při středeční tajné volbě obdržel 31 hlasů.

Nov 1

Hejtmanem Vysočiny je potřetí Jiří Běhounek

Hejtmanem Kraje Vysočina byl na ustavujícím zasedání nového krajského zastupitelstva potřetí za sebou zvolen Jiří Běhounek (nestraník za ČSSD). Hlasovalo pro něj 38 ze 45 přítomných zastupitelů.

Oct 21

Hejtmanem Pardubického kraje zůstává Netolický z ČSSD

Týden.cz / Domácí

Hejtmanem Pardubického kraje se opět stal Martin Netolický z ČSSD. Krajskou vládu jeho strana složila s Koalicí pro Pardubický kraj, ODS a STAN. Netolický byl jediným navrženým kandidátem.

Oct 17

Koalice zná složení ve Zlínském kraji. Hejtmanem bude Čunek

Týden.cz / Domácí

Ve Zlínském kraji bude vládnout koalice KDU-ČSL, ANO, STAN a ODS, hejtmanem bude krajský lídr lidovců, senátor a starosta Vsetína Jiří Čunek.

Feb 9

Sněmovna by se měla zabývat úniky z bezpečnostní rady v pátek

Sněmovna by se měla zabývat údajným únikem informací z Bezpečnostní rady státu v pátek odpoledne. Mimořádnou schůzi svolal z podnětu opozice předseda dolní komory Jan Hamáček (ČSSD).

Nov 4

Zeman: GIBS by měla být podřízena ministerstvu vnitra

Generální inspekce bezpečnostních sborů by měla být podřízena ministerstvu vnitra, řekl novinářům prezident Miloš Zeman. V souvislosti s událostmi spojenými s policejní akcí Vidkun, která se týká podezřelých vazeb mezi podnikateli,…

Oct 15

Vysvětlete roli GIBS v olomoucké kauze, žádá premiér šéfa inspekce

Týden.cz / Domácí

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) bude chtít od šéfa Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) Ivana Bílka vysvětlení k olomoucké kauze. GIBS totiž už případ, v němž jsou nyní obviněni čtyři lidé včetně dvou vysoce postavených policistů…

Jul 1

Babiš víc peněz krajům nedá, s hejtmany se nedohodl

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) se nedohodl s hejtmany na zvýšení příjmů pro kraje o 3,5 miliardy korun na příští rok.

Mar 27

Hejtman: V Brdech by měla zůstat nedotčená příroda

www.tyden.cz

Středočeský kraj je proti nové výstavbě v Chráněné krajinné oblasti (CHKO) Brdy, která počátkem příštího roku vznikne na území rušeného vojenského újezdu.

Mar 9

Novým hejtmanem Karlovarského kraje je Havel z ČSSD

www.tyden.cz

Hejtmanem Karlovarského kraje byl zvolen Martin Havel. Po rezignaci Josefa Novotného povede novou, širokou koalici všech stran v krajském zastupitelstvu bez KSČM. Ta před dvěma lety v kraji volby vyhrála a do nedávna tvořila koalici se…

Dec 18

Odposlouchává GIBS své lidi? Inspekce: Dehonestační kampaň!

www.tyden.cz

Vnitřní kontrola Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) začala prověřovat informace médií o tom, že zaměstnanci inspekce měli ve svých telefonech nainstalovaný software, který umožňoval odposlouchávání nebo sledování jejich polohy.