English

Mládek: Návrh, aby nad Vitáskovou dohlížel premiér, není šťastný

Týden.cz / Byznys

Návrh, aby nad činností předsedkyně Energetického regulačního úřadu Aleny Vitáskové dohlížel přímo premiér Bohuslav Sobotka, není podle ministra průmyslu Jana Mládka příliš šťastný. Navrhuje, aby nad činností Vitáskové případně dohlížela…

More from Týden.cz / Byznys

Jun 10

Ivan Mládek vymyslel zlepšovák

Týden.cz / Věda

S humorem sobě vlastním hudebník Ivan Mládek světu oznámil, že vynalezl další vylepšovák. Stačí k němu nůžky a oboustranná lepicí páska.

Dec 10

Ivan Mládek sklízel ovace

sedmicka.tyden.cz

Písničky Jožin z Bažin, Linda, Zobali vrabci, zobali a další známé hity Ivana Mládka dostaly novou podobu. Zpěvák je propojil s veršovaným příběhem a vznikla hudební komedie, již premiérově uvedlo Hudební divadlo Karlín.

Aug 1

Alena Šeredová žije jako v pohádce

sedmicka.tyden.cz

S modelingem Alena Šeredová začala už jako dítě. Předtím než oslavila plnoletost, zářila na přehlídkových molech v Řecku i v italském Miláně. V roce 1998 se zúčastnila soutěže krásy a získala titul první vicemiss České republiky. Není tedy…

Aug 19

Ivan Mládek exceloval na Benátské!

sedmicka.tyden.cz

Festival Benátská! s Impulsem po dvouleté pauze přitáhl desítky tisíc fanoušků česko-slovenské muziky. Jednou z hlavních hvězd byl přitom letošní jubilant, osmdesátiletý Ivan Mládek, který ve svém požehnaném věku podal fantastický výkon.

Mar 14

Ivan Mládek ztrácí chuť k práci

sedmicka.tyden.cz

Ještě nedávno Ivan Mládek tvrdil, že s kapelou přestane vystupovat až ve chvíli, kdy dostane infarkt a umře. Nám se však podařilo získat exkluzivní vyjádření jeho dobrého kamaráda Václava Upíra Krejčího, jenž nám prozradil, že zpěvák už…

Sep 21

V Poličce bude k vidění mechanický balet Bohuslava Martinů

www.tyden.cz

Polička připravuje k výročí 130 let od narození hudebního skladatele Bohuslava Martinů několik kulturních akcí. Jako první bude na konci října uvedeno autorovo neobvyklé dílo, takzvaný mechanický balet Podivuhodný let.

Feb 12

Facebook a Apple čelí vyšetřování regulačního úřadu

Týden.cz / Byznys

Regulační úřady ve Spojených státech podrobněji přezkoumají dominantní postavení velkých technologických firem na trhu. Federální obchodní komise (FTC) nařídila pěti firmám, jmenovitě Facebooku, Amazonu, Applu, Microsoftu a Alphabetu, aby…

Nov 26

ERÚ: Nové tarify nezmění náhle ceny elektřiny

Týden.cz / Byznys

Nové tarify elektřiny, které začnou platit od roku 2019, nebudou představovat náhlou změnu koncových cen pro spotřebitele. ERÚ spustí na začátku příštího roku analýzu, která má vést ke stanovení nových tarifů.

Aug 1

Odborníci: Vitásková vedla ERÚ aktivisticky a vyhroceně

Týden.cz / Byznys

Vedení Energetického regulačního úřadu přebírá nová pětičlenná rada v čele s předsedou Vladimírem Outratou. Rada nahradí dosavadní předsedkyni úřadu Alenu Vitáskovou, které na konci července vypršel šestiletý mandát. Většina analytiků a…

Jun 21

Vláda jmenovala radu Energetického regulačního úřadu

Týden.cz / Byznys

Vláda schválila členy nově vznikající pětičlenné rady Energetického regulačního úřadu. Rada v řízení úřadu nahradí od srpna Alenu Vitáskovou, které vyprší současný mandát na konci letošního července.

Apr 4

Kontrolu cen u podporovaných energií by měl dělat ERÚ

Týden.cz / Byznys

Kontrolu cen v oblasti státem podporovaných zdrojů energie by nově měl dělat Energetický regulační úřad, kompetenci má převzít od Státní energetické inspekce. Vyplývá to z návrhu novely zákona o působnosti orgánů České republiky v oblasti…

Nov 29

Plyn by měl zlevnit, tvrdí Energetický regulační úřad

Týden.cz / Byznys

Cena plynu by měla příští rok zákazníkům klesnout v průměru o tři až pět procent. V úterý to uvedl Energetický regulační úřad. Úřad mírně zvýšil takzvanou regulovanou složku ceny, která tvoří asi pětinu výsledné ceny.

Sep 30

Ministerstvo kárá ERÚ: Neznejišťujte výrobce zelené energie

Týden.cz / Byznys

Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) odmítá snahu Energetického regulačního úřadu (ERÚ) opakovaně znejišťovat výrobce energie a resorty státní správy v souvislosti s podporou výroby zelené energie.

Sep 29

ERÚ zatím nepodpoří výrobu energie z obnovitelných zdrojů

Týden.cz / Byznys

Cenové rozhodnutí Energetického regulačního úřadu (ERÚ) nepočítá pro příští rok s výplatou podpory pro většinu výrobců energie z obnovitelných zdrojů v Česku.

Jun 2

Soud zrušil rozhodnutí ERÚ o licenci pro sluneční elektrárnu

Týden.cz / Byznys

Krajský soud v Brně dnes znovu zrušil rozhodnutí Energetického regulačního úřadu (ERÚ) z roku 2010 o udělení licence pro sluneční elektrárnu firmy Clean management a.s. v Uherském Brodu. Případ bude znovu řešit ERÚ. Pokud elektrárna…

May 28

Ministr Mládek nezvládá přidělovat dotace

Týden.cz

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek má trable. Nezvládá přidělování evropských dotací. Ze 4600 žádostí dokázal jeho rezort od začátku roku rozhodnout jen o necelých třech stech. Za průtahy stojí vlivný náměstek Tomáš Novotný.

May 25

ERÚ si nové tarify upraví sám, Vitásková rozpustila komisi

Týden.cz / Byznys

Energetický regulační úřad upraví návrh nových tarifů elektřiny převážně sám. Informoval o tom mluvčí úřadu Vladimír Černý. Uvedl, že plánovaná nová tarifní struktura bude následně konzultována s odborníky i širokou veřejností.

Jan 26

Šéfku ERÚ Vitáskovou čeká soud. Státní zástupce podal obžalobu

Týden.cz / Byznys

Jihlavský státní zástupce Kamil Špelda podal v pondělí obžalobu předsedkyně Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Aleny Vitáskové kvůli zneužití pravomoci a porušení povinnosti při správě cizího majetku. Obžalobu podal k Okresnímu soudu v…

Dec 29

ERÚ vypsal podporu pro obnovitelné zdroje energie

Týden.cz / Byznys

Energetický regulační úřad vypsal podporu pro podporované a obnovitelné zdroje energie na příští rok. Má jít až o 42 miliard korun.

Apr 10

Energetický zákon míří do Senátu, ERÚ protestoval marně

www.tyden.cz

Sněmovna schválila rozsáhlou a kontroverzní vládní novelu energetického zákona. Podle ní se například bude platit poplatek na podporu elektřiny z obnovitelných zdrojů nově podle kapacity jističe odběratelů místo podle spotřeby.