English

V Česku je nejvíce případů klíšťové encefalitidy v EU

Týden.cz / Zdraví

Česko zůstává i přes mírný pokles počtu případů na prvním místě v počtu onemocnění klíšťovým zánětem mozku v EU. Loni bylo hlášeno 351 případů, nejvíc v Jihočeském kraji a na Vysočině.

More from Týden.cz / Zdraví

May 1

Česká republika před 20 lety vstoupila do Evropské unie

Česká republika před 20 lety vstoupila do Evropské unie. Kromě ní se od 1. května 2004 staly členskými zeměmi bloku také Estonsko, Kypr, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Malta, Polsko, Slovensko a Slovinsko.

Apr 17

Ruské ovlivňování českých voleb bude tématem summitu EU

www.tyden.cz

Jedním z témat dnešního summitu Evropské unie v Bruselu budou ruské pokusy ovlivnit evropské volby prostřednictvím dezinformací. Novinářům to před začátkem jednání potvrdil belgický premiér Alexander De Croo. K zahájení vyšetřování…

Feb 28

Dluhy českých domácností u bank v lednu stouply o 2,7 miliardy korun

Týden.cz

Dluhy českých domácností u bank v lednu meziměsíčně stouply o 2,7 miliardy na 2,149 bilionu korun. Zadlužení firem se zvýšilo o 21 miliard na 1,265 bilionu korun. Meziročně byly dluhy domácností vyšší zhruba o 88,9 miliardy korun a dluhy…

Jan 24

Důvěra v českou ekonomiku je nejvyšší od srpna, stoupla u podniků i domácností

Týden.cz / Byznys

Důvěra v českou ekonomiku je nejvyšší od loňského srpna. Takzvaný souhrnný indikátor důvěry v lednu vzrostl proti prosinci o 2,3 bodu na hodnotu 92,0. Důvěra se zvýšila mezi podnikateli i spotřebiteli, u kterých se dostala nejvýše od…

Jan 23

Česko je jedinou zemí EU, která loni ve třetím čtvrtletí zvýšila státní dluh

Týden.cz / Byznys

Česká republika je jedinou zemí Evropské unie, která loni ve třetím čtvrtletí meziročně zvýšila státní dluh. Dostal se na 45,2 procenta hrubého domácího produktu (HDP), uvedl v pondělí unijní statistický úřad Eurostat.

Jan 4

Domácnosti v EU předloni dávaly na bydlení 25 procent výdajů, v Česku více

Náklady na bydlení se předloni podílely v Evropské unii na celkových výdajích domácností z 25 procent. Ve své zprávě to ve středu uvedl evropský statistický úřad Eurostat.

Aug 31

Dluhy českých domácností u bank v červenci stouply o 8,4 miliardy na 2,11 bilionu

Týden.cz

Dluhy českých domácností u bank v červenci meziměsíčně stouply o 8,4 miliardy na 2,11 bilionu korun. Zadlužení nefinančních podniků stouplo o zhruba 33,7 miliardy na 1,27 bilionu korun.

Nov 30

Dluhy českých domácností u bank podle ČNB přesáhly dva biliony korun

Týden.cz / Byznys

Dluhy českých domácností u bank přesáhly dva biliony korun. Za říjen stouply o 17 miliard korun, proti loňskému říjnu vzrostly o 172,3 miliardy korun.

Oct 29

Dluhy českých domácností u bank v září stouply skoro na dva biliony korun

Týden.cz

Dluhy českých domácností u bank v září meziměsíčně stouply o 19,6 miliardy korun na téměř dva biliony korun. Zadlužení firem stouplo o 27,4 miliardy na 1,2 bilionu korun.

Jul 30

Dluhy českých domácností u bank v červnu stouply na 1,942 bilionu korun

Týden.cz

Dluhy českých domácností u bank stouply v červnu meziměsíčně o 19,6 miliardy korun na 1,942 bilionu korun. Nefinančním podnikům naopak klesly, a to o 7,5 miliardy na 1,148 bilionu korun.

Jun 22

Ekonomové a další osobnosti kritizují přípravu na české předsednictví v EU

Týden.cz

Ekonomové, investoři a další osobnosti kritizují plánovaný rozpočet na předsednictví České republiky v Evropské unii i malou pozornost, kterou mu premiér a ministři věnují.

Apr 6

Měnový fond zhoršil výhled letošního růstu české i slovenské ekonomiky

Týden.cz / Byznys

Mezinárodní měnový fond (MMF) zhoršil výhled české ekonomiky na letošní rok. Nyní počítá s růstem o 4,2 procenta, zatímco loni na podzim čekal vzestup o 5,1 procenta.

Jun 19

Česko by souhlas s fondem EU mělo podmínit zákazem společných evropských daní

Týden.cz / Byznys

Česko by mělo svůj souhlas s evropským plánem obnovy, v jehož rámci si Evropská unie má půjčit na finančních trzích 750 miliard eur (přes 20 bilionů korun), podmínit uznáním jaderné energie za čistý zdroj a zákazem společných evropských…

Oct 31

Dluhy českých domácností stouply na 1,721 bilionu

Týden.cz / Byznys

Dluhy domácností rostou nepřetržitě od února 2016. Nejvíce si lidé půjčují na bydlení. Úvěry na bydlení dlouhodobě tvoří zhruba tři čtvrtiny dluhů domácností. "Spotřebitelské úvěry dosáhly ke konci září 2019 výše 258 miliardy korun a…

Apr 2

Česká ekonomika loni meziročně vzrostla

Týden.cz / Byznys

Česká ekonomika loni meziročně vzrostla o 2,9 procenta. Proti roku 2017, kdy hrubý domácí produkt (HDP) stoupl o 4,5 procenta, tak roční růst zpomalil. V samotném čtvrtém čtvrtletí loňského roku ekonomika meziročně vzrostla o 2,6 procenta…

Apr 17

Českých turistů nakažených horečkou dengue přibylo

Týden.cz / Zdraví

Za první tři měsíce roku bylo v Česku hlášeno 29 případů horečky dengue u českých turistů nakažených v cizině, což je za stejné časové období nejvíce v posledních deseti letech.

Oct 26

Plíseň má doma pětina českých domácností, vyšlo v průzkumu

Týden.cz / Zdraví

Každá pátá česká domácnost se potýká s plísněmi. Nejčastěji se vyskytují v koupelnách rodinných a cihlových domů, nejméně pak obecně v panelových domech. Vyplývá to z průzkumu agentury STEM/MARK.

Oct 22

Narození dítěte mění české domácnosti k lepšímu, zjistil průzkum

Týden.cz / Zdraví

Téměř tři čtvrtiny českých rodin začnou podle průzkumu po narození potomka žít zdravěji a více času tráví společně v přírodě. Průzkum tak podle Pavla Suchánka z Fóra zdravé výživy potvrdil poznatky z poradenského centra.

Jun 1

První česká paterčata slaví druhé narozeniny. Už i tancují

Týden.cz

První česká paterčata z Milovic na Nymbursku oslaví v úterý 2. června druhé narozeniny. Dětem se daří výborně, narozeniny oslavíme zase v úzkém rodinném kruhu, uvedla matka paterčat Alexandra Kiňová.

Jan 30

Nakažených HIV v Česku dlouhodobě přibývá, loni jich bylo 232

www.tyden.cz

V Česku loni přibylo 232 nových pacientů s virem HIV, šlo o 209 mužů a 23 žen. Nově evidovaných tak bylo o tři méně než v rekordním roce 2013.