English

Turecké návrhy? Krok správným směrem, zní od Merkelové

Týden.cz

Politici v Německu a v Rakousku označili návrhy na řešení uprchlické krize, které zazněly na pondělním summitu Evropské unie a Turecka, za krok správným směrem.

More from Týden.cz

Feb 29

Koaliční politici vítají návrhy do orgánu na kontrolu rozvědek, opozice má výtky

Týden.cz

Koaliční poslanci vítají, že vláda ve středu schválila pětici kandidátů do orgánu nezávislé kontroly tajných služeb. Sdělili to dnes ČTK. Opoziční poslanci výběr kritizují a považují ho za politický.

Mar 11

Prohlášení Merkelové mohou vyvolat zbytečnou paniku, tvrdí politici

www.tyden.cz

Vyjádření německé kancléřky Angely Merkelové, že by se novým typem koronaviru mohlo v Německu nakazit přes 60 procent obyvatel, by podle premiéra Andreje Babiše (ANO) mohlo vyvolat paniku.

Oct 23

Jak politici hodnotí projev Miloše Zemana k návrhu rozpočtu?

www.tyden.cz

Ze zhruba dvanáctiminutového projevu prezidenta Miloše Zemana ve Sněmovny k návrhu rozpočtu na příští rok zaujala část poslanců slova o rušení daňových výjimek.

Feb 4

Návrh MF pro malé živnostníky je krok správným směrem

Návrh ministerstva financí k sjednocení odvodů a daní do jedné platby pro drobné živnostníky je podle daňových odborníků krok správným směrem, který sníží administrativu.

Jan 24

Senát zamítl všechny návrhy na ukončení rozpočtové krize

Týden.cz

Americký Senát ve dvojím hlasování podle očekávání zamítl návrhy demokratů a republikánů jak ukončit vládní rozpočtovou krizi. Pro schválení bylo zapotřebí aspoň 60 hlasů, přičemž republikáni mají v horní komoře 53 mandátů a demokraté 47.

Jan 18

Trump svými kroky jen oddaluje řešení rozpočtové krize

Týden.cz

Rozhodnutí prezidenta Donalda Trumpa zrušit zahraniční cestu kongresové delegace a odvolat účast delegace USA na ekonomickém fóru v Davosu oddálilo možnost kompromisu ve sporu o blokování vládních financí.

Dec 3

Krize ve Francii. Kvůli drsným protestům začali politici jednat

Francouzská vláda zahájila politické konzultace, které mají pomoci vyřešit krizi vyvolanou protesty takzvaného hnutí žlutých vest. Oznámil to úřad premiéra Édouarda Philippa. Po nich premiér ohlásí nová opatření.

Jul 1

Kroky v oblasti migrace? Vedení CDU postup Merkelové podpořilo

Předsednictvo německé Křesťanskodemokratické unie (CDU) podpořilo nejnovější postup kancléřky Angely Merkelové v oblasti migrace. CDU nyní kvůli migrační politice vede spor s partnerskou Křesťanskosociální unií (CSU) ministra vnitra Horsta…

May 2

Unijní návrh rozpočtu se nelíbí také Rakousku a Nizozemsku

Nizozemský premiér Mark Rutte považuje návrh sedmiletého unijního rozpočtového plánu za nepřijatelný kvůli příliš velké zátěži pro svou zemi.

Apr 27

Návrh rozšíření kompetencí celníků mají politici za nesystémový

Týden.cz / Domácí

Před zbytečným rozmělňováním kompetencí a možným vznikem rivality mezi policií a celníky varují kritici opětovného návrhu ministerstva financí, aby celníci mohli vyšetřovat daňové trestné činy.

Sep 15

Merkelové vadí krize kolem Kataru. "Sedněte si ke stolu!"

Německo hledí s obavami na to, že se ani po několika měsících nerýsuje žádné řešení sporu mezi Katarem a dalšími arabskými státy.

Jul 8

Politici odsoudili výtržnosti. Protestující označili za těžké zločince

Německý ministr vnitra Thomas de Maiziére v sobotu ostře kritizoval brutalitu a násilnosti radikálů během summitu skupiny G20 v Hamburku. Odsuzující slova zvolili i další němečtí politici, objevují se také požadavky na odškodnění…

Nov 20

Kandidatura Merkelové se dala čekat, shodují se politici

Týden.cz / Domácí

Podle českých politiků se opětovná kandidatura německé kancléřky Angely Merkelové na nejvyšší vládní úřad v zemi dala čekat. Merkelová své rozhodnutí sdělila na schůzi vedení své Křesťanskodemokratické unie Berlíně. V kancléřském úřadu je…

Sep 16

Sobotka: EU má návrh kroků pro posílení důvěry občanů

Týden.cz / Domácí

Evropští lídři se na bratislavském summitu shodli na návrhu konkrétních kroků pro posílení důvěry občanů v EU, uvedl na svém twitteru český premiér Bohuslav Sobotka.

Jul 3

Sobotkův návrh? Rakousko se bojí pověsti banánové republiky

Regulérnost opakovaných prezidentských voleb v Rakousku by měla být zajištěna tím, že na ně budou dohlížet mezinárodní pozorovatelé. S tímto překvapivým návrhem přišel rakouský ministr vnitra za lidovou stranu Wolfgang Sobotka. Sklidil tím…

Apr 25

"Pomáhej nám pánbůh...." Čeští politici o volbách v Rakousku

Týden.cz / Domácí

Vítězství kandidáta pravicově populistické Svobodné strany Rakouska Norberta Hofera v prvním kole rakouských prezidentských voleb přičítají čeští politici vzestupu populismu v Evropě. Podle znalce rakouské scény exministra zahraničí Karla…

Mar 8

Turecké návrhy? Krok správným směrem, zní od Merkelové

Týden.cz

Politici v Německu a v Rakousku označili návrhy na řešení uprchlické krize, které zazněly na pondělním summitu Evropské unie a Turecka, za krok správným směrem.

Sep 25

Klausův návrh s referendem? Póza a populismus, míní politici

Týden.cz / Domácí

Politici napříč stranami odmítli návrh bývalého prezidenta Václava Klause uspořádat referendum kvůli tomu, že česká vláda v Bruselu nedostatečně bojovala proti uprchlickým kvótám. Předseda vlády Bohuslav Sobotka považuje Klausovo…

Sep 24

Správný krok, ale pozdě, reagují politici. Babiš zklamaný

Týden.cz / Domácí

Výsledek středečního summitu Evropské komise k migraci považuje místopředseda vlády a šéf hnutí ANO Andrej Babiš za zklamání. Lídři podle něj přijali obecné formulace bez konkrétních závěrů.

Jul 6

Vyjednávací maraton: Tsipras slíbil Merkelové nové návrhy

Týden.cz

Jasná většina Řeků v nedělním referendu odmítla reformy navržené mezinárodními věřiteli, kteří po zadlužené zemi žádali další rozpočtové úspory výměnou za akutně potřebnou finanční pomoc. Řecký premiér Alexis Tsipras, jehož vláda požadavky…