English

Zeman mi vytkl, že jsem dřívější volby nedomyslel, řekl Babiš

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman vytkl místopředsedovi vlády Andreji Babišovi (ANO) jeho vyjádření o možných dřívějších volbách do Poslanecké sněmovny.

More from Týden.cz / Domácí

Jun 25

Pavel, Fiala a ANO se shodli na podpoře Ukrajiny, Babiš zdůraznil jednání o míru

Týden.cz / Domácí

Zástupci vlády i opozičního hnutí ANO se i přes některé rozdílné názory shodují na základních principech české zahraniční a bezpečnostní politiky, jakými jsou dlouhodobá prozápadní orientace a ukotvení země v Evropské unii a…

Oct 27

Prezident Zeman přijme v neděli v Lánech Babiše, oznámil Hrad bez podrobností

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman přijme v neděli odpoledne na zámku v Lánech expremiéra a předsedu hnutí ANO Andreje Babiše. Bez dalších podrobností to ve čtvrtek na twitteru uvedl mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Následující den, v pondělí 31. října, má…

Aug 18

ANO má případně další dva kandidáty na prezidenta, uvedl Babiš

Týden.cz / Domácí

Hnutí ANO má případně další dva kandidáty, kteří by se mohli ucházet o post prezidenta. Na čtvrteční tiskové konferenci po jednání stínové vlády hnutí ANO to řekl bývalý premiér Andrej Babiš.

Jun 2

Babiš: Zásadně odmítám, že mi jdou ministři ANO s něčím na ruku

Premiér Andrej Babiš v úterý označil za nesmysl tvrzení, že mu zákon o evidenci skutečných majitelů, který v pondělí schválila vláda, má pomoci ve sporu o střet zájmů.

Jun 1

Zákon o evidenci skutečných majitelů dle kritiků pomůže Babišovi. Ministři ANO ho podpořili

Týden.cz

Vláda v pondělí hlasy ministrů za hnutí ANO schválila návrh zákona o evidenci skutečných majitelů, který může podle kritiků pomoci premiérovi Andreji Babišovi (ANO) v jeho sporu o to, zda je ve střetu zájmů.

Jun 6

Působení v nové vládě. Babiš s ministry za ANO ještě nemluvil

Ministři v demisi zatím s předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem, kterého ve středu prezident Miloš Zeman podruhé jmenuje premiérem, o svém případném působení v nové vládě nemluvili.

May 14

Jména ministrů uslyší jako první prezident, prozradil Babiš

Týden.cz / Domácí

ANO nezveřejní jména svých ministrů v případné vládě s ČSSD před vnitrostranickým referendem v sociální demokracii, které začne příští týden. Při návštěvě Ústeckého kraje to řekl novinářům premiér v demisi Andrej Babiš (ANO).

Apr 30

Babiš by měl kolegům z ANO popsat jednání. Brabec: SPD neoslabíme

Týden.cz / Domácí

Místopředseda hnutí ANO Richard Brabec očekává, že na úterním jednání vedení ANO premiér v demisi a šéf hnutí Andrej Babiš kolegům popíše, na čem se dohodl s lídry KSČM a ČSSD na čtvrtečním jednání o nové vládě, a navrhne další postup.

Apr 26

Babiš vs. Hamáček. Jak dál v jednání ANO a ČSSD?

Týden.cz

Schůzkou na úrovni předsedů by ve čtvrtek měla pokračovat jednání o vládě mezi ANO a ČSSD. Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) i šéf ČSSD Jan Hamáček chyběli na středeční schůzce, kde jejich místopředsedové diskutovali o možném programovém…

Apr 13

Babiš selhává v jednání a štěpí nejen ANO, říká pirát Bartoš

Týden.cz / Domácí

ANO pouze dělá, že jedná, jeho předseda a premiér v demisi Andrej Babiš ve vyjednávání o vládě selhává a štěpí nejen klub ANO.

Apr 5

Krach jednání ANO a ČSSD o vládě. Babiš se odmítl vzdát vnitra

Týden.cz

Hnutí ANO a ČSSD nevytvoří vládní koalici. Lídři stran to oznámili po čtvrtečním večerním jednání. Podle sociálních demokratů ANO nepřistoupilo na žádnou z variant vládnutí, která by vyloučila trestně stíhaného předsedu ANO Andreje Babiše…

Apr 3

Babiš musí vést vládu! trvá na svém ANO. S ČSSD řeší ministry

Hnutí ANO dál trvá na postu premiéra pro svého šéfa a předsedu vlády v demisi Andreje Babiše. S ČSSD se stále rozchází i v názoru na to, kolik resortů by v případné koaliční vládě měla sociální demokracie obsadit a které by to mohly být.

Feb 5

"Takové loutky ministři ANO nejsou." Lidovci o vládě bez Babiše

Lidovci se neobávají toho, že kdyby šéf vítězného hnutí ANO Andrej Babiš nebyl ve vládě, řídil by ji zpovzdálí jako loutkový kabinet. Dál trvají na své podmínce, že do vlády nepůjdou s trestně stíhaným politikem.

May 22

Ministři ANO nevědí, zda je Babiš ve vládě naposledy

Týden.cz

Ministři za ANO nevědí, zda se předseda hnutí Andrej Babiš v pondělí účastní naposledy jednání vlády v roli ministra financí, anebo bude přítomen i příští týden.

May 16

Hnutí ANO má podle Babiše tři kandidáty na ministra

Týden.cz / Domácí

Hnutí ANO má podle ministra financí Andreje Babiše (ANO) další kvalitní kandidáty na ministra financí. Ministr to v úterý uvedl na tiskové konferenci k EET s tím, že hnutí může nyní nabídnout tři kandidáty.

May 6

ANO má kandidáta na ministra financí, když Zeman Babiše odvolá

Týden.cz

Hnutí ANO má kandidáta na ministra financí, pokud prezident Miloš Zeman z této funkce odvolá vicepremiéra a šéfa hnutí Andreje Babiše. Babiš to řekl České televizi. Podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) nesmí být tento kandidát spjat s…

Mar 16

TÝDEN S PREZIDENTEM: Babiš by musel schválit odvolání Babiše

Týden.cz

Startuje nový pravidelný diskusní pořad s prezidentem republiky. Hlava státu komentuje v hlavním vysílacím čase na TV Barrandov každý čtvrtek podstatné události týdne. Tentokrát se Miloš Zeman zaměřil na koaliční hádky a možné odvolání…

Mar 5

Chovanec proti Babišovi? Ministr prozkoumá nové pořádky v ANO

Týden.cz

Andrej Babiš se stal pánem nad kandidátkami hnutí ANO do všech voleb. Může v nich škrtat a dosazovat své lidi. Umožnila mu to změna stranických stanov. Ministerstvo vnitra posoudí, zda tato praxe neodporuje zákonu.

Sep 14

Babiš se jednání o podnikání ministrů nezúčastní

Týden.cz / Domácí

Vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš nevystoupí v diskusi sněmovny k návrhu na omezení podnikání ministrů ani o něm nebude hlasovat. V sídle poslanců jedná s ministry o návrhu státního rozpočtu.

Jun 13

Babiš: Zeman vyzval ministry ANO, aby neodcházeli z vlády

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman navrhl k reorganizaci policie společnou schůzku s vicepremiérem a šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem a ministrem vnitra za ČSSD Milanem Chovancem. Po večerní schůzce se Zemanem to řekl Babiš.