English

Odpůrci Zemana vyvázli. Problém má senior z "druhého břehu"

Lidé, kteří v Bochově v Karlovarském kraji čekali na prezidenta Miloše Zemana s protestními transparenty, se protiprávního jednání nedopustili.

More from Týden.cz / Domácí

Dec 13

Prezident Miloš Zeman volal českým vojákům na zahraniční mise

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman se v úterý spojil s českými vojáky na zahraničních vojenských misích. Tradičního hovoru s veliteli českých jednotek se zúčastnil i například náčelník generálního štábu Karel Řehka.

Jan 7

Prezident Kazachstánu Tokajev dovolil vojsku a policii střílet bez varování

Týden.cz

Prezident Kazachstánu Kasym-Žomart Tokajev dovolil policii a vojsku střílet bez varování, aby skoncovaly s nynějšími nepokoji ve středoasijské zemi.

Mar 19

Prezident Miloš Zeman udělil dvě milosti

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman dnes udělil dvě milosti. Trest prominul muži, který poskytnutím první pomoci zachránil život další osobě, a vězni se závažným onemocněním srdce. Oba byli odsouzeni k nepodmíněným trestům, první za zanedbání povinné…

Feb 12

Prezident Miloš Zeman podepsal devět zákonů

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal devět zákonů. Výše podpory z veřejných peněz pro české výzkumné organizace například nově nebude záležet pouze na počtu vědeckých výsledků, ale i na jejich kvalitě. Vedle toho signoval i další…

Aug 1

Prezident Miloš Zeman zahajuje dovolenou

Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek zahajuje dvoutýdenní dovolenou, kterou chce strávit na zámku v Lánech. Dovolená mu skončí podle jeho mluvčího Jiřího Ovčáčka zhruba v polovině srpna, kdy ho bude čekat další řešení vládní krize v…

Feb 23

U prezidenta Zemana se jednalo o prioritách policie

Týden.cz

Poradní tým prezidenta Miloše Zemana za účasti ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) a policejního prezidenta Jana Švejdara jednal v Lánech o prioritách policie. Na twitteru to uvedl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Jan 23

V Jihomoravském kraji umrzli již čtyři lidé

Týden.cz / Domácí

V Jihomoravském kraji umrzli od úterka do středečního rána čtyři lidé. Sdělil to mluvčí policie David Chaloupka. Tři případy se staly v Brně, jeden v Břeclavi. Ve třech případech šlo nejspíše o bezdomovce.

Oct 16

Prezident Miloš Zeman jmenoval nové soudce

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman na Pražském hradě jmenoval 41 nových soudců. Očekává od nich, že svým razantním vstupem do systému zrychlí soudní řízení, řekl v projevu. Mezi novými soudci je i dosavadní generální sekretář Ústavního soudu Ivo…

Jul 10

Prezident Miloš Zeman jmenuje čtyřicet nových soudců

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman v úterý jmenuje 40 nových soudců. Nejvíce nováčků posílí soudy, které spadají pod Krajský soud v Praze, Brně a Ústí nad Labem. Mezi nominovanými je 23 žen.

May 8

Tradiční kladení věnců. Zúčastnil se i prezident Miloš Zeman

Politici, vojáci a další lidé oslavili 73. výročí konce druhé světové války v Evropě. K Národnímu památníku v Praze na Vítkově se přišli podívat na tradiční kladení věnců také pamětníci a váleční veteráni. Den, kdy nacistické Německo…

Apr 12

Vládní jednání pokračují. Prezident Zeman se setká s Okamurou

Týden.cz

Vyjednávání o sestavení vlády bude pokračovat zasedáním vedení hnutí ANO, za prezidentem Milošem Zemanem přijede předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomio Okamura.

Jan 10

Lidé ve Zlínském kraji chtějí volit prezidenta i v nemocnicích

Týden.cz / Domácí

Prezidentských voleb se chtějí zúčastnit i pacienti v nemocnicích ve Zlínském kraji. Ve většině z nich je nyní zájem větší než při dřívějších volbách.

Dec 14

Jednání vlády: bude hanobení prezidenta trestným činem?

Týden.cz / Domácí

Zákon o neziskových nemocnicích, předlohu o České obchodní inspekci, ale třeba i kontroverzní poslaneckou novelu zavádějící trestný čin hanobení prezidenta republiky bude ve středu projednávat vláda.

Nov 18

FOTO: Zemanovci i odpůrci Hradu. Oslavy 17. listopadu

Týden.cz / Domácí

V Praze se konaly oslavy 17. listopadu, svátku boje za svobodu a demokracii. Do ulic vyšly tisíce lidí a konala se řada happeningů a akcí. Příznivci prezidenta Miloše Zemana se sešli na Letné. Studenti zamířili na Albertov. Na Národní…

Oct 31

Odpůrci Zemana mohou jít 17. listopadu Prahou, soud zákaz zrušil

Týden.cz / Domácí

Městský soud v Praze zrušil zákaz pochodu odpůrců prezidenta Miloše Zemana plánovaný na 17. listopad, uvedl organizátor akce, aktivista Jan Cemper. Pochod zakázal pražský magistrát kvůli křížení trasy s akcemi příznivců Zemana, podle města…

May 19

"Jdi domů, Zemane!" Strkanice příznivců a odpůrců prezidenta

Týden.cz / Domácí

Na náměstí v Hranicích na Přerovsku se po poledni střetli příznivci prezidenta Miloše Zemana se skupinkou jeho odpůrkyň. Střet provázely strkanice, ale i mnoho vulgarismů, kterými převážně důchodci častovali protestující matky.

Mar 10

Čínský prezident v Česku: jednání se Zemanem, snídaně se Sobotkou

www.tyden.cz

Čínský prezident Si Ťin-pching přiletí do Česka 28. března, odletí o dva dny později. Navštíví Pražský hrad i zámek v Lánek. V plánu je i byznys fórum, řekl hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Nov 2

Babiš posílá policii na socialisty v krajích

Týden.cz

Skandály o rozměrech olomoucké kauzy mohou vypuknout v dalších čtyřech krajích. Podnět k tomu dalo ministerstvo financí, které sepsalo trestní oznámení. Andrej Babiš popřel osobní angažmá. Sociální demokraté ho však podezřívají z opaku.

May 1

Zásah v Brně: policie zadržela desítky odpůrců radikálů

www.tyden.cz

Policie kvůli protestům proti pochodu extremistické Dělnické mládeže Brnem zadržela 57 jejich odpůrců, v cele zůstal jeden. Zadržení vesměs blokovali trasu ohlášeného prvomájového pochodu extremistů na rohu ulic Koliště a Lidická.