English

Pistolník Chovanec tají, proč nebyl na vojně

Týden.cz

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) odmítá připravovanou evropskou směrnici o držení zbraně a zároveň chce do ústavy prosadit nové ustanovení o právu nosit pistoli či pušku k obraně proti teroristům. Sám má ovšem k obraně země rozporuplný…

More from Týden.cz

Jun 28

Chovanec: Pro ČSSD už není žádné dobré řešení

Týden.cz

Situace kolem výměny ministra kultury už nemá pro ČSSD žádné dobré řešení. Myslí si to bývalý pověřený předseda strany a bývalý ministr vnitra Milan Chovanec. Nechápe, proč vedení ČSSD vyvolává další vládní krizi den po hlasování o…

Jan 13

Chovanec končí ve Sněmovně, nesouhlasí s vládou ČSSD s ANO

Týden.cz

Bývalý ministr vnitra Milan Chovanec se vzdá poslaneckého mandátu. Ze Sněmovny chce odejít do konce března. Řekl to podle České televize v neděli v Plzni na krajském sjezdu strany. Nesouhlasí totiž s účastí ČSSD ve vládě s hnutím ANO.

Jun 26

Zeman jmenuje Babišovu vládu ANO s ČSSD, Poche ministrem nebude

Týden.cz / Domácí

Osm měsíců po sněmovních volbách a pět měsíců po demisi menšinové vlády ANO prezident Miloš Zeman ve středu jmenuje nový kabinet. Znovu jej povede šéf hnutí ANO Andrej Babiš, kterého prezident jmenoval podruhé premiérem už 6. června.

Jun 5

Listkiewiczova komise končí. Novým šéfem může být Chovanec

Týden.cz / Sport

Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR v čele s polským předsedou Michalem Listkiewiczem po dvou letech skončila. Výkonný výbor FAČR ji na svém dnešním zasedání odvolal.

May 11

Referendum o vládě s ANO se protáhne. ČSSD chce znát ministry

Týden.cz / Domácí

UVNITŘ ANKETA. Vnitrostranické referendum ČSSD o vstupu do vlády s ANO, kterou bude tolerovat KSČM, se bude konat od 21. května do 14. června.

Apr 25

Vzkaz ČSSD pro ANO: S demisí našich ministrů končí i premiér

Týden.cz

ČSSD chce do koaliční smlouvy s hnutím ANO začlenit podmínku, že po demisi všech pěti ministrů sociální demokracie by musel do týdne rezignovat také premiér spolu se zbytkem kabinetu.

Apr 3

Babiš musí vést vládu! trvá na svém ANO. S ČSSD řeší ministry

Hnutí ANO dál trvá na postu premiéra pro svého šéfa a předsedu vlády v demisi Andreje Babiše. S ČSSD se stále rozchází i v názoru na to, kolik resortů by v případné koaliční vládě měla sociální demokracie obsadit a které by to mohly být.

Feb 18

Milan Chovanec: ANO je partner, který ČSSD kdykoliv prodá

Týden.cz

Hnutí ANO je partner, který sociální demokracii prodá, kdykoliv se mu to bude hodit. Ve své zprávě úřadujícího předsedy v úvodu sjezdu ČSSD to řekl statutární místopředseda strany Milan Chovanec.

Jan 28

Chovanec: Zemanovi není osud ČSSD cizí

Týden.cz / Domácí

Účast Miloše Zemana na únorovém sjezdu ČSSD podle úřadujícího šéfa strany Milana Chovance znamená, že prezidentovi není osud sociální demokracie cizí. Chovanec, který dnes ohlásil kandidaturu na post předsedy ČSSD, Zemana pozval kvůli tomu…

Jan 25

Chovanec: ANO přerušilo jednání o vládě s ČSSD

Týden.cz

Hnutí ANO podle ČSSD přerušilo jednání se sociálními demokraty o případné vládní spolupráci do jejich únorového sjezdu. Uvedl to úřadující předseda ČSSD Milan Chovanec. Podle něj krok ANO ukazuje na spolupráci hnutí s KSČM a s SPD.

Dec 20

ČSSD a STAN nepodpoří vládu ANO. Chovanec kritizoval Babiše

Týden.cz / Domácí

ČSSD a hnutí STAN dnes po jednání s ANO podle očekávání odmítly podpořit menšinový kabinet Andreje Babiše.

Nov 1

Chovanec: ČSSD nebude žádat místa šéfů výborů

ČSSD nebude v povolebních vyjednáváních klást požadavky, aby vedla některé sněmovní výbory. Před jednáním zástupců sociální demokracie a hnutí ANO to řekl novinářům úřadující předseda ČSSD Milan Chovanec.

Jun 15

Chovanec přebral funkci volebního manažera ČSSD

Týden.cz

Funkci volebního manažera sociální demokracie dočasně přebírá úřadující předseda Milan Chovanec. ČSSD to uvedla v tiskové zprávě. Birke ráno dal svou funkci k dispozici, označil to za logický postup vzhledem k tomu, že v čele strany…

Mar 8

Chovanec: Volební sešup ČSSD nelze zastavit? Není to pravda

Týden.cz

První místopředseda ČSSD Milan Chovanec plánuje na v pátek sjezdu v Brně varovat stranické kolegy před hysterií, že volební "sešup", který zažila ČSSD v krajských volbách, bude pokračovat i v letošních sněmovních volbách.

Mar 5

Chovanec proti Babišovi? Ministr prozkoumá nové pořádky v ANO

Týden.cz

Andrej Babiš se stal pánem nad kandidátkami hnutí ANO do všech voleb. Může v nich škrtat a dosazovat své lidi. Umožnila mu to změna stranických stanov. Ministerstvo vnitra posoudí, zda tato praxe neodporuje zákonu.

Jan 19

Národním parkům může být v Česku konec, míní ministr

Týden.cz / Věda

Senátoři ve středu odhlasovali v novele zákona o ochraně přírody tak rozsáhlé a ničivé změny, že mohou znamenat konec národních parků v Česku. V prohlášení pro média to uvedl ministr životního prostředí Richard Brabec.

Jan 14

Chovanec nadále povede plzeňskou ČSSD. Protikandidáta neměl

Týden.cz / Domácí

Ministr vnitra a první místopředseda ČSSD Milan Chovanec dál povede krajskou organizaci strany v Plzeňském kraji. Na čtvrté dvouleté období ho zvolila krajská konference. Delegáti zároveň podpořili premiéra Bohuslava Sobotku, aby na…

Sep 4

Předsedou ČSSD být nechci. Nikdy! odmítá Chovanec

Namísto čtyř tisíc podle kvót EU by Česko podle Milana Chovance mělo přijmout "desítky lidí". Ministr vnitra ale varuje, že se tato čísla mohou už na podzim změnit. Hovoří i o teroristické hrozbě, dění v policii a o tom, že se koaliční…

Aug 13

Kauza "milion pro Chovance, dva pro ČSSD": nové trestní oznámení

Týden.cz / Domácí

Nadační fond proti korupci (NFPK) podal trestní oznámení kvůli podezření z úplatkářství při řešení sporu podnikatele s Českou poštu. Úplatek tři miliony korun údajně žádal od bývalého obchodního partnera pošty Lukáše Čadka prostředník z…

Mar 1

Katastrofa, chaos. Poslanci ANO kritizovali ministry z ČSSD

www.tyden.cz

Poslanci ANO kritizovali v neděli na sněmu vládního hnutí činnost ministerstev, které vedou sociální demokraté.