English

Prodej vozů s alternativním pohonem v EU roste, v Česku klesl

Týden.cz / Auta

Prodej osobních automobilů s alternativním pohonem v Evropské unii v loňském roce stoupl o zhruba čtyři procenta na 609 629 vozů. Vyplývá to z údajů, které na svých internetových stránkách zveřejnilo Evropské sdružení výrobců automobilů …

More from Týden.cz / Auta

Dec 5

Prodej aut za 11 měsíců klesl o 6,9 procenta na 177 534 vozů

Týden.cz / Byznys

Prodej nových osobních aut za 11 měsíců letošního roku klesl o 6,9 procenta na 177 534 vozů. V samotném listopadu však trh meziročně o 7,6 procenta rostl.

Aug 24

Ceny nových aut na českém trhu vzrostly v červenci meziročně o 8,7 procenta

Týden.cz / Auta

Ceny nových osobních aut na českém trhu vzrostly v červenci meziročně o 8,7 procenta. Za poslední půlrok se zvýšily o 3,3 procenta, což proti předchozímu pololetí znamená zpomalení o 1,7 procentního bodu.

Aug 17

Růst ekonomiky EU ve druhém čtvrtletí meziročně zpomalil na čtyři procenta

Růst ekonomiky Evropské unie ve druhém čtvrtletí zůstal na 0,6 procenta, meziroční tempo růstu pak zpomalilo na čtyři procenta. Ve své zpřesněné zprávě to ve středu oznámil statistický úřad Eurostat, který tak potvrdil první odhad…

Apr 20

Prodej aut v EU v březnu meziročně klesl o více než 20 procent

Týden.cz

Prodej nových osobních automobilů v Evropské unii se v březnu meziročně snížil o 20,5 procenta na 844.187 vozů. Pokles tak výrazně zrychlil z méně než sedmi procent v předchozím měsíci.

Mar 17

Prodej aut v EU v únoru opět klesl, přetrvávají výpadky v dodavatelském řetězci

Týden.cz / Byznys

Prodej nových osobních automobilů v Evropské unii se v únoru meziročně snížil o 6,7 procenta na 719 465 vozů, výrobci nadále čelili výpadkům v dodavatelských řetězcích.

Dec 17

Prodej aut v EU v listopadu klesl o 20,5 procenta, snížil se pátý měsíc po sobě

Týden.cz

Prodej nových osobních aut v Evropské unii v listopadu meziročně klesl o 20,5 procenta na 713 346 aut. Ve své zprávě to dnes uvedlo Evropské sdružení výrobců automobilů (ACEA).

Nov 18

Prodej automobilů v EU v říjnu klesl o 30 procent, snížil se čtvrtý měsíc po sobě

Týden.cz / Byznys

Prodej nových osobních aut v Evropské unii v říjnu meziročně klesl o 30,3 procenta na 665 001. Informovalo o tom ve čtvrtek na svém webu Evropské sdružení výrobců automobilů (ACEA).

Nov 8

Průmysl v září klesl na čtyři procenta, může za to omezení výroby aut

Týden.cz / Byznys

Meziroční pokles českého průmyslu v září zrychlil na čtyři procenta ze srpnových 1,4 procenta. Může za to zejména omezení výroby aut a jejich dílů.

Oct 15

Prodej aut v EU v září klesl, nových registrací bylo nejméně od roku 1995

Týden.cz / Byznys

Prodej nových osobních automobilů v Evropské unii se v září meziročně snížil o 23,1 procenta na 718 598 vozů. Jde o nejnižší počet za měsíc září od roku 1995.

Aug 13

Počet lidí v MHD v červenci meziročně klesl o 4,2 procenta na 16,55 milionu

Týden.cz / Domácí

Počet cestujících v pražské MHD letos v červenci meziročně poklesl o 4,2 procenta na zhruba 16,55 milionu. Oproti roku 2019, tedy době před pandemií covidu-19, to je o 36 procent méně.

Mar 17

Prodej aut v EU v únoru klesl o 19 procent, v Česku méně

Týden.cz

Prodej nových osobních automobilů v Evropské unii se v únoru kvůli přetrvávajícím protiepidemickým opatřením dál snižoval.

Aug 30

Prodej nových aut v Česku klesl mírněji než jinde v Evropě

Týden.cz / Auta

Prodej nových osobních automobilů v Česku se podle Svazu dovozců aut za letošních prvních sedm měsíců meziročně snížil v důsledku epidemie koronaviru zhruba o čtvrtinu. I když je to značný pokles, v porovnání s jinými evropskými zeměmi je…

Jun 17

Prodej aut v Evropské unii v květnu klesl o polovinu, oproti dubnu to je lepší výsledek

Týden.cz / Byznys

Prodej nových osobních automobilů v Evropské unii se v květnu kvůli koronavirové krizi meziročně snížil o 52,3 procenta na 581 161 vozů.

May 19

Prodej aut v Evropské unii v dubnu kvůli pandemii klesl o tři čtvrtiny

Týden.cz / Byznys

Prodej nových osobních automobilů v Evropské unii se v dubnu kvůli koronavirové krizi meziročně propadl o rekordních 76,3 procenta na 270 682 vozů. Oznámilo to v úterý Evropské sdružení výrobců automobilů (ACEA).

Mar 3

V Německu klesl prodej nových aut, nafta je na ústupu

Týden.cz / Auta

Prodej aut v Německu se v únoru meziročně snížil o 2,6 procenta na 243 602 vozů. Pokles postihl především naftové automobily a nejvíce zasáhl lídra trhu, skupinu Volkswagen. Oznámil to německý úřad pro motorová vozidla (KBA).

Oct 14

Rekordní září: prodej nových osobních aut v EU mění historii

Týden.cz / Auta

Prodej nových osobních automobilů v Evropské unii v září meziročně vzrostl o 7,2 procenta na téměř 1,46 milionu vozů. Je to nejlepší zářijový výsledek v historii sledování těchto údajů. Tempo růstu nicméně zpomalilo z deseti procent v…

Sep 15

V EU už se letos prodalo takřka 10 milionů nových osobních aut

Týden.cz / Auta

Prodej nových osobních automobilů v Evropské unii v červenci zaznamenal první meziroční pokles za téměř tři roky, v srpnu se ale vrátil k růstu. Vyplývá to z údajů Evropského sdružení výrobců automobilů (ACEA).

Jan 8

Volkswagenu poprvé po 13 letech klesl prodej aut

Týden.cz / Auta

Německá automobilová skupina Volkswagen zaznamenala loni první pokles prodeje od roku 2002. Odbyt vozů skupiny, do níž patří i Škoda Auto, se z předloňského rekordu 10,14 milionu snížil o dvě procenta na 9,93 milionu, sdělila společnost.

Oct 16

Prodej osobních aut v EU stoupá, aféra VW ho zatím nezasáhla

Týden.cz / Auta

Prodej nových osobních aut v Evropské unii v září pokračoval v růstu a zvýšil se o 9,8 procenta. Ukázaly to údaje Evropského sdružení výrobců automobilů (ACEA). Více aut oproti loňskému září prodali skoro všichni výrobci aut v čele s…

Jan 16

Prodej osobních aut v EU: po šesti letech poklesu konečně růst

www.tyden.cz

Prodej nových osobních automobilů v Evropské unii se za celý loňský rok zvýšil o 5,7 %, a vykázal tak první nárůst po šesti letech poklesu. Vyplývá to z údajů Evropského sdružení výrobců automobilů (ACEA).