English

Ministryně: Služby jako WhatsApp nesmí umožnit teroristům komunikovat

Týden.cz

Proti vyspělým metodám šifrování při šíření zpráv v globální síti se v Londýně vyslovila britská ministryně vnitra Amber Ruddová. Podobnou metodu, kterou mimo jiné nabízí komunikační síť WhatsApp, podle agentury Reuters využil těsně před…

More from Týden.cz

Nov 1

Britská ministryně vnitra čelí kritice za slova o invazi migrantů

Týden.cz

Britská ministryně vnitra Suella Bravermanová opět čelí kritice, tentokrát za svá pondělní vyjádření v parlamentu, kde v souvislosti s migrací do Británie hovořila o invazi.

Jul 9

Johnny Depp u soudu popřel, že napadl Amber Heardovou

Týden.cz

Hollywoodský herec Johnny Depp ve čtvrtek u soudu v Londýně popřel, že by v minulosti během pobytu na svém soukromém ostrově na Bahamách zaútočil na nyní již bývalou manželku Amber Heardovou. Depp tehdy na ostrově podstupoval léčení, aby…

Feb 1

Rakouská ministryně čeká britský odchod z EU bez dohody

Rakouská ministryně zahraničí Karin Kneisslová je přesvědčena, že Británie na konci března opustí EU brexitem, jehož okolnosti nebude upravovat vzájemná dohoda obou stran.

Oct 24

Babiš se v Londýně setkal s britskou premiérkou Mayovou

Týden.cz / Domácí

Premiér Andrej Babiš se ve středu v Londýně setkal s britskou premiérkou Theresou Mayovou. Babiš je v Británii na pracovní návštěvě a cílem jeho návštěvy jsou oslavy stého výročí založení Československa.

Apr 30

Britská ministryně vnitra rezignovala kvůli migračnímu skandálu

Britská ministryně vnitra Amber Ruddová v neděli večer rezignovala. Premiérka Theresa Mayová její demisi přijala, oznámil mluvčí Downing Street.

Nov 8

Britská ministryně podala demisi. Tajila schůzky s Izraelci

Britská ministryně pro mezinárodní rozvoj Priti Patelová podala demisi kvůli neoficiálním a utajeným schůzkám s izraelskými politiky. Jde o druhou rezignaci člena britské vlády během týdne. Minulý týden rezignoval ministr obrany Michael…

Nov 8

Za zády Mayové. Britská ministryně jednala s Izraelem

Velmi nejistá je podle agentury Reuters politická budoucnost britské ministryně pro mezinárodní rozvoj Priti Patelové, která za zády premiérky Theresy Mayové jednala s izraelskými politiky, včetně předsedy vlády Benjamina Netanjahua.

Sep 16

Britská ministryně: Jistota o pachatelích útoku zatím není

Zatím je příliš brzy na to říct, zda ti, kteří stojí za pátečním útokem v londýnském metru, jsou úřadům známi.

Sep 15

Merkelová: Páteční útok v Londýně nás může posilnit

Páteční útok v Londýně posiluje podle německé kancléřky Angely Merkelové odhodlání bojovat proti islamistickému terorismu.

Jul 10

Další požár v Londýně. Hořelo na známé tržnici

UVNITŘ VIDEO. Noční požár zpustošil známou tržnici v londýnské čtvrti Camden, neštěstí se obešlo bez zraněných. Plameny značně poškodily jednu z budov tržnice, která je vyhledávanou turistickou atrakcí. Na místě zasahovalo 70 hasičů,…

Jun 23

Za tragický požár v Londýně může lednice

Tragický požáru výškového obytného domu v Londýně z minulého týdne začal kvůli vadné ledničce. Informovala o tom v pátek britská policie, podle které je jasné, že oheň nebyl založen úmyslně.

Jun 15

Požár obytného věžáku v Londýně je uhašen

Požár výškového bytového domu v Londýně je uhašen. Oznámila to mluvčí londýnských hasičů Dany Cottonová. Hasiči nyní budovu prohledávají, což má trvat ještě týdny. Neočekávají ale, že by ještě našli někoho živého, řekla mlivčí televizní…

Jun 5

K útoku v Londýně se přihlásil Islámský stát

K sobotnímu teroristickému útoku v Londýně, který si vyžádal sedm obětí a desítky zraněných, se přihlásila teroristická organizace Islámský stát (IS).

Jun 4

Britské strany přerušily kvůli útoku v Londýně kampaň, UKIP ne

Britští politici před čtvrtečními předčasnými parlamentními volbami přeruší kvůli sobotním atentátům v Londýně kampaň na celostátní úrovni. Lokální kampaň bude pokračovat, uvedla britská média.

Jan 31

Trump vyhodil ministryni spravedlnosti

Týden.cz

Velká skupina amerických diplomatů se ohradila proti rozhodnutí prezidenta Donalda Trumpa zablokovat vstup občanům sedmi muslimských zemí do USA. Jejich odpor v pondělí vyvolal podrážděnou reakci Bílého domu.

Oct 5

Britská ministryně vnitra čelí kritice kvůli pracovníkům z ciziny

Britská ministryně vnitra Amber Ruddová, která na výroční konferenci vládnoucích konzervativců hovořila o plánech, jak přinutit britské firmy, aby zveřejnily podíl zahraničních zaměstnanců, čelí nařknutí z xenofobie a nálepkování…

Aug 22

Separujte radikální vězně od ostatních! žádá britská ministryně

Britská ministryně spravedlnosti Elizabeth Trussová chce ve věznicích vytvořit zvláštní oddělení pro izolaci islámských extremistů, aby nemohli radikalizovat ostatní trestance.

Feb 28

Valachová ukazuje, jak nebýt dobrou ministryní

Týden.cz / Domácí

Šéfka resortu školství Kateřina Valachová kazí, na co sáhne. Naštvaní jsou rodiče, sportovci, učitelé, spolustraníci. Dokonce i na emoce jindy skoupý premiér Sobotka už ztrácí trpělivost. Podle informací TÝDNE to vypadá, že se politička ve…

Sep 10

V Londýně je bezemisní zóna neúčinná

Týden.cz / Věda

Pražská radnice se chystá vytvořit bezemisní zón s omezeným vjezdem starších vozidel. Největší taková zóna je v Londýně. Podle nové studie je ale zatím neúčinná.

Jun 22

Klaus se v Londýně sešel se stíhaným Savovem

Týden.cz / Domácí

Bývalý prezident Václav Klaus v Londýně ve druhé polovině května navštívil stíhaného podnikatele Františka Savova, informoval server Neovlivní.cz. Schůzka se uskutečnila krátce před dalším kolem soudního jednání o vydání podnikatele ke…