English

Spojené státy: Proti KLDR klidně zaútočíme i bez spojenců

Týden.cz

Americký ministr zahraničí Rex Tillerson v sobotu varoval, že Spojené státy jsou připraveny zasáhnout proti Severní Koreji i samostatně, pokud to bude nezbytné. Prohlásil to v reakci na středeční zkoušku severokorejské balistické rakety.

More from Týden.cz

Apr 26

Spojené státy reagují na jadernou hrozbu KLDR, s Jižní Koreou spolupracují na ochranných opatřeních

Spojené státy se chystají prohloubit vojenskou spolupráci s Jižní Koreou ve snaze minimalizovat hrozbu jaderného útoku KLDR a plánují mimo jiné poprvé po 40 letech vyslat do regionu ponorku s jadernými hlavicemi. Médiím to sdělili američtí…

Aug 2

Spojené státy americké zavedou další vízový program pro afghánské uprchlíky

Vláda amerického prezidenta Joea Bidena zřídí nový program, který umožní některým Afgháncům získat ve Spojených státech uprchlický status.

Jul 27

Spojené státy uzavřely konzulát v Čcheng-tu

Spojené státy a Čína v pondělí oznámily uzavření konzulátu v čínském městě Čcheng-tu, jehož uzavírku minulý týden nařídil Peking. Konzulát podle prohlášení amerického ministerstva zahraničí ukončil provoz v 10.00 místního času (4.00 SELČ).

Jun 19

Obchod s Ruskem: uvalí Spojené státy sankce i na Turecko?

Americká vláda zvažuje zavedení sankcí proti Turecku, pokud se Ankara rozhodne dokončit nákup ruského protiraketového systému S-400.

Nov 16

Dívka přejela Spojené státy na bruslích

Třiadvacetiletá Yanise Ho přejela napříč Spojenými státy na in-linech! Od východního k západnímu pobřeží zdolala bezmála šest a půl tisíce kilometrů. Mnohdy bojovala s bouřemi, silným větrem nebo deštěm.

Mar 3

Americká cla poškodí nejen partnery, ale také Spojené státy

Dovozní cla zavedená Spojenými státy na ocel a hliník pravděpodobně způsobí hospodářské škody obchodním partnerům, ale i samotné ekonomice USA. Uvedl to v prohlášení Mezinárodní měnový fond (MMF), který současně vyzval země, aby vyřešily…

Dec 3

KLDR zaútočí na Spojené státy v případě odvety, soudí koreanista

Týden.cz

Severní Korea v úterý testovala další raketu. Nová mezikontinentální balistická střela Hwasong-15 na sobě nesla hlavici schopnou návratu do atmosféry. Manévr se podařil a USA vyzvaly všechny země, aby ukončily komunikaci s KLDR.

Oct 31

Do úplatkářské aféry Airbusu jsou zataženy i Spojené státy

Týden.cz / Byznys

Evropský výrobce letecké techniky Airbus objevil problémy týkající se využívání obchodních zástupců při prodeji americké zbrojní technologie. Do korupčního skandálu tak jsou nyní zataženy i Spojené státy.

Aug 29

Spojené státy reagují na ruské manévry posílením jednotek

pojené státy vyslaly dalších sedm stíhaček F-15 na ochranu vzdušného prostoru pobaltských států. Stroje přistály na vojenské základně v litevském Šiauliai, informoval ministr obrany baltského státu.

Aug 22

Spojené státy radí Pákistánu: Změňte přístup k terorismu

Pákistán musí změnit přístup k boji proti terorismu, proto Spojené státy podmíní svou podporu Islámábádu podle dosažených výsledků.

Apr 8

Spojené státy: Proti KLDR klidně zaútočíme i bez spojenců

Týden.cz

Americký ministr zahraničí Rex Tillerson v sobotu varoval, že Spojené státy jsou připraveny zasáhnout proti Severní Koreji i samostatně, pokud to bude nezbytné. Prohlásil to v reakci na středeční zkoušku severokorejské balistické rakety.

Apr 7

"Spojené státy jsou zpět"

Bývalý americký prezident Barack Obama ustupoval Rusku i Sýrii, jeho nástupce Donald Trump obamovský izolacionismus ukončil a vrátil USA do hry jako globálního geopolitického hráče, říká v rozhovoru pro on-line deník TÝDEN.CZ politolog a…

Feb 1

Novým americkým ministrem zahraničí se stal Rex Tillerson

Týden.cz

Americký Senát schválil do funkce ministra zahraničí bývalého šéfa ropné firmy Exxon Mobil Rexe Tillersona. Kandidát navržený prezidentem Donaldem Trumpem získal hlasy potřebné nadpoloviční většiny senátorů.

Sep 22

Na Spojené státy bez Faksy a Červenky, oba zastavilo zranění

Týden.cz / Sport

Čeští hokejisté nastoupí v závěrečném utkání na Světovém poháru v Torontu proti Spojeným státům americkým bez útočníků Radka Faksy a Romana Červenky. Faksa, který po střetu s Ryanem Getzlafem odstoupil na konci první třetiny z úvodního…

Sep 21

Vzaz KLDR. Americké bombardéry přeletěly nad Jižní Koreou

Spojené státy znovu vyslaly své dva strategické bombardéry schopné nést jaderné zbraně nad území Jižní Koreje. Touto demonstrací síly reagovaly na pátou jadernou zkoušku KLDR, kterou Pchjongjang uskutečnil tento měsíc.

Sep 1

Cena ropy neustále klesá. Mohou za to Spojené státy

Týden.cz / Byznys

Světové ceny ropy ve čtvrtek dál výrazně klesají a míří k nejhlubší týdenní ztrátě od počátku roku. Středeční údaje o nečekaně vysokém vzestupu zásob suroviny ve Spojených státech nasměrovaly pozornost trhu na rekordně vysoké zásoby po…

Oct 15

Čína předstihla v počtu dolarových miliardářů Spojené státy

Týden.cz / Byznys

Počet dolarových miliardářů v Číně poprvé překonal počet miliardářů ve Spojených státech. Uvedl to čínský časopis o bohatství a luxusu Hurun Report. V pevninské Číně letos registruje 596 miliardářů, zatímco v USA jich je 537.

Aug 26

Aféry spojené s ministry bude prošetřovat muž od Dienstbiera

Týden.cz / Domácí

Takzvaným prošetřovatelem, který bude mít za úkol prověřovat podezření týkající se členů vlády nebo dalších vysoce postavených činitelů, se ve středu stal právník Jan Kněžínek, náměstek ministra pro legislativu a lidská práva Jiřího…

Aug 21

Spojené státy potvrdily zabití dvojky Islámského státu

Bílý dům v pátek potvrdil, že Hadží Mutaz, považovaný za druhého nejvyššího velitele Islámského státu, byl zabit při americkém náletu 18. srpna.

Jul 10

Boss al-Kajdy vyzývá k útokům na Spojené státy

Velitel al-Kajdy na Arabském poloostrově (AQAP) Kásim Rimí na videu vyzval k útokům na Spojené státy. O nové nahrávce informovala stanice CNN. AQAP má hlavní stan v Jemenu a v USA je považována za nejnebezpečnější z odnoží al-Kajdy.