English

Vládní krize pokračuje. Na tahu je prezident Zeman

SLEDOVALI JSME ON-LINE. Pátek přinesl zvrat do vládní krize. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) oznámil, že nepodá demisi, protože prezident Miloš Zeman si vykládá ústavu tak, že by měl z vlády odejít jen premiér.

More from Týden.cz / Domácí

Oct 27

Prezident Zeman přijme v neděli v Lánech Babiše, oznámil Hrad bez podrobností

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman přijme v neděli odpoledne na zámku v Lánech expremiéra a předsedu hnutí ANO Andreje Babiše. Bez dalších podrobností to ve čtvrtek na twitteru uvedl mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Následující den, v pondělí 31. října, má…

Apr 3

Neproveditelné nápady, zpražil premiéra Babiše ministr školství

Týden.cz

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga (ANO) odmítl nápady premiéra Andreje Babiše (ANO), jak co nejdříve umožnit návrat dětí do škol. Například metrové rozestupy ve třídách jsou podle ministra školství "neproveditelné".

Jun 22

ČSSD nese největší díl viny na legitimizaci premiéra Babiše, míní politolog

Týden.cz

Kdyby ČSSD zůstala v opozici, rozpory uvnitř strany by ji neminuly, poněvadž by pak mnozí mohli namítat, že strana měla do vlády jít. V celkové bilanci se plusy a mínusy vzájemně eliminují, takže výsledek je nula, napsal politolog Josef…

May 28

Zeman: Babiše jmenuji premiérem ještě před koncem referenda ČSSD

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman jmenuje Andreje Babiše (ANO) podruhé premiérem ještě před ukončením referenda ČSSD o účasti ve vládě. Babiš pak bude mít zhruba dva týdny na to, aby prezidentovi přinesl návrh na obsazení ministerských křesel. Zeman…

May 23

Zeman: Babiše jmenuji premiérem bez ohledu na ČSSD

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman jmenuje premiéra v demisi Andreje Babiše znovu předsedou vlády bez ohledu na výsledek referenda o účasti ČSSD ve vládě. Zeman to řekl na Žofínském fóru v Praze.

Apr 25

Vzkaz ČSSD pro ANO: S demisí našich ministrů končí i premiér

Týden.cz

ČSSD chce do koaliční smlouvy s hnutím ANO začlenit podmínku, že po demisi všech pěti ministrů sociální demokracie by musel do týdne rezignovat také premiér spolu se zbytkem kabinetu.

Mar 22

Bohuslav Sobotka ohlásil konec ve vysoké politice

Týden.cz

Bývalý premiér a předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka končí s vysokou politikou. K prvnímu dubnu rezignuje na mandát poslance.

Dec 6

Prezident Zeman jmenuje Babiše premiérem

Prezident Miloš Zeman ve středu po poledni jmenuje premiérem předsedu hnutí ANO Andreje Babiše. Je to první krok k ustavení nového kabinetu namísto dosavadní vlády Bohuslava Sobotky (ČSSD), jejíž demisi Zeman přijal v úterý.

May 12

Odmítněte demisi Valachové, žádají Sobotku sportovci

Týden.cz / Domácí

Národní rada pro sport vyzvala premiéra Bohuslava Sobotku, aby nepřijal demisi ministryně školství Kateřiny Valachové.

May 5

Prezident Babiše neodvolá, Sobotka mu prý poslal bezcenný cár papíru

Prezident republiky Miloš Zeman neodvolá ministra financí Andreje Babiše (ANO) z vlády. Podle vyjádření mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka se totiž premiér Bohuslav Sobotka dopustil administrativní chyby. Zaslaná žádost o odvolání je tudíž…

May 3

Sobotka vyzývá ke kompromisu. Demisi předá zřejmě později

Týden.cz

UVNITŘ SOUHRN. Vedení sociální demokracie dává přednost obnovení vlády současné koalice, trvá však na tom, aby jejím členem nebyl nynější ministr financí, předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

May 3

Prezident Zeman demisi vlády podle Babiše přijme

UVNITŘ ON-LINE. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) půjde na Pražský hrad předat demisi prezidentu Miloši Zemanovi ve čtvrtek odpoledne.

May 2

Nejhloupější krok? Jaké má Sobotka možnosti po demisi vlády

Premiér Bohuslav Sobotka chtěl hrozně moc co nejelegantněji vybruslit z obtížné situace, do které se sám dostal. Namísto všech špatných řešení, které se nabízely, ale neomylně vybral to ještě horší.

May 2

Vláda podá demisi. Sobotka nechce mít z Babiše mučedníka

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) kvůli nejasnostem kolem ministra financí Andreje Babiše (ANO) podá do konce týdne prezidentovi Miloši Zemanovi demisi celé vlády.

Mar 16

Babiš z Hradu: Někteří ministři z ČSSD se mnou mluví normálně

Týden.cz / Domácí

Ministr financí Andrej Babiš řekl, že na Pražském hradě bude s prezidentem Milošem Zemanem řešit i aktuální roztržku kolem korunových dluhopisů a středečního usnesení Sněmovny, které po něm žádá, aby vyvrátil vážná podezření z daňových…

Mar 16

Prezident Zeman si pozval vicepremiéra Babiše na Hrad

Týden.cz / Domácí

Ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš bude na Pražském hradě jednat s prezidentem Milošem Zemanem.

Mar 24

ČSSD se bojí, že z Babiše bude premiér

Týden.cz

Kdyby premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) navrhl kvůli kauze Čapí hnízdo prezidentovi Miloši Zemanovi odvolat vicepremiéra Andreje Babiše (ANO), mohlo by to skončit tím, že Babiš bude premiérem.

Feb 12

Komunisté chtějí, aby Sobotka i Stropnický podali demisi

Týden.cz / Domácí

Komunisté požadují demisi premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) i ministra obrany Martina Stropnického (ANO) v souvislosti s úniky utajovaných informací. Uvedli to v tiskovém prohlášení.

Jan 26

Sobotka: Jsme jediná civilizovaná země, kde prezident vyzývá k zabití premiéra

Týden.cz

UVNITŘ ANKETA A CITACE PREZIDENTA. Česko je podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) nejspíš jedinou civilizovanou zemí, kde prezident vyzývá k zabití ministerského předsedy. Sobotka tak komentoval výrok prezidenta Miloše Zemana o tom, že…

May 10

Sobotka je nejdůvěryhodnější. Porazil i Babiše

www.tyden.cz

Před kamerami si nedarují ani cent. Lidé je ale překvapivě vnímají jako tandem. Klidný Bohuslav Sobotka a vzteklý Andrej Babiš se podle voličů docela dobře doplňují. Vyplývá to z exkluzivního šetření agentury SANEP pro pondělní vydání…