English

Sobotka: Kontroly na vnitřních hranicích EU jsou cestou zpět

Týden.cz

Zájem na tom, aby členské státy EU neustupovaly od dřívějších dohod, tlumočil český premiér Bohuslav Sobotka předsedovi Evropské rady Donaldu Tuskovi na jeho společné schůzce se šéfy vlád ČR, Maďarska, Polska a Slovenska (V4) v Bratislavě.

More from Týden.cz

Aug 10

Podle Lukašenka byly protesty řízené z Česka, Polska a Británie

Týden.cz

Běloruský prezident Alexandr Lukašenko v pondělí prohlásil, že demonstranti protestující proti jeho vítězství v nedělních volbách hlavy státu byli řízení telefonicky z Česka, Polska a Británie. Informovala o tom státní agentura BelTA.

May 15

Českem, Polskem a Maďarskem se začne zabývat soud EU

Soudní dvůr Evropské unie se začne zabývat žalobou Evropské komise na Česko, Polsko a Maďarsko kvůli jejich odmítání podílet se před několika lety na přerozdělování žadatelů o azyl z Řecka a Itálie podle stanovených kvót.

Feb 19

EU marně probírala kvalitu právního státu v Polsku a Maďarsku

Především míru složitosti a politické citlivosti vleklé diskuse mezi státy EU o kvalitě právního státu v Polsku a Maďarsku potvrdilo její další kolo na bruselském jednání ministrů odpovědných za evropskou problematiku.

Feb 1

Slovenský parlament vybídl k dialogu EU s Maďarskem a Polskem

Slovenský parlament schválil usnesení, kterým vybídl k dialogu Maďarska a Polska s unijními institucemi ve věci možného řízení EU vůči Budapešti a Varšavě kvůli údajně vážnému ohrožení hodnot Unie či zásad právního státu.

Dec 17

Nový zákon. Česko se připravuje na odchod Británie z EU

www.tyden.cz

Ministerstvo vnitra připraví zákon, který upraví situaci pro případ tzv. tvrdého brexitu bez dohody mezi Evropskou unií a Velkou Británií. Ostatní ministerstva by měla během tohoto týdne připravit paragrafy, které by upravily potřebnou…

Jul 1

Po dementi z Česka, Maďarska a Polska panuje v CSU skepse

V bavorské Křesťanskosociální unii (CSU) panuje skepse ohledně změn v přístupu k migraci, na kterých se německá kancléřka Angela Merkelová dohodla s partnery v Evropské unii.

Jan 22

KMV koupí v Česku, na Slovensku i v Maďarsku pobočky PepsiCo

Týden.cz / Byznys

Karlovarské minerální vody (KMV) koupí od nadnárodní společnosti PepsiCo její pobočky v Česku, Maďarsku a na Slovensku s celkovými ročními tržbami 4,2 miliardy korun.

Dec 20

EU udělila subvenci na plynovod mezi Polskem a Slovenskem

Týden.cz / Byznys

Slovenský přepravce zemního plynu Eustream a jeho polský partner Gaz-System získaly od Evropské unie (EU) 107,7 milionu eur (2,8 miliardy Kč) na výstavbu 59kilometrového plynovodu mezi oběma zeměmi. Firmy to uvedly ve svém dnešním sdělení.

Sep 28

Premiér Sobotka vyzdvihl aktivitu Česka v Evropské unii

Týden.cz / Domácí

Česká vláda byla podle premiéra Bohuslava Sobotky v posledních čtyřech letech aktivní v Evropské unii a dokázala dostat na jednací stůl témata důležitá pro Česko, jako je problém mzdové konvergence, společná evropská obrana nebo…

Jul 27

Přijdete o peníze z EU. Rakousko hrozí Polsku a Maďarsku

Týden.cz

Rakouský kancléř Christian Kern pohrozil Polsku a Maďarsku krácením unijních prostředků, pokud nebudou dodržovat pravidla Evropské unie. Stejně nepřijatelné je však podle něj odmítání relokace uprchlíků, řekl německému deníku Frankfurter…

Jul 22

Maďarsko podpořilo Polsko. Označilo Evropskou komisi za inkvizici

Týden.cz

Maďarsko použije všechny právní prostředky, aby v Evropské unii prokázalo solidaritu s Polskem. Řekl to maďarský premiér Viktor Orbán v souvislosti s kontroverzním polským zákonem o nejvyšším soudu, který prosazuje národně-konzervativní…

Feb 17

Polsko a Slovensko propojí plynovody. Přispěje na to i EU

Týden.cz / Byznys

Provozovatelé plynovodů z Polska a Slovenska Gaz System a Eustream získali od Evropské unie dotaci 108 milionů eur (2,9 miliardy Kč) na výstavbu propojení svých plynovodních sítí. Uvedl to polský státní provozovatel Gaz System.

Dec 14

Sobotku bude řešit odchod Británie z EU. Sejde se s vyjednavačem

www.tyden.cz

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se odpoledne sejde ve Strakově akademii s hlavním vyjednavačem Evropské komise pro brexit Michelem Barnierem. Oba politici budou řešit proces vystoupení Británie z Evropské unie a budoucí vztahy…

Oct 2

Sobotka: Británie nesmí do odchodu z EU omezovat práva jiných zemí

Týden.cz / Byznys

Do doby, než Velká Británie definitivně opustí Evropskou unii, tak platí stejná práva a povinnosti kdekoliv na území Evropské unie. Na tom bude podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) trvat česká vláda. Sobotka tak reagoval na vyjádření…

Sep 13

Sobotka odmítl vyloučení Maďarska z EU. "Je to nesmysl"

Týden.cz / Domácí

Premiér Bohuslav Sobotka odmítl vyloučení Maďarska z Evropské unie kvůli jeho přístupu k migraci. Tento požadavek vznesl lucemburský ministr zahraničí Jean Asselborn. Jeho výrok označil za výkřik a za nesmysl.

Jun 30

Česko musí zůstat v EU, zopakoval Sobotka

Týden.cz

Premiér Bohuslav Sobotka odmítl hlasy, podle nichž by mělo Česko po vzoru Velké Británie vystoupit z Evropské unie. Česká republika je i kvůli hospodářským vztahům zemí, jejíž budoucnost je nutné vidět v unii, nikoli mimo ni, řekl Sobotka…

Feb 8

Česko chce, aby dohoda EU a Británie nebyla diskriminační

www.tyden.cz

Česko bude při jednání o reformě vztahu EU a Británie trvat na tom, aby změny ve výplatě dávek pro přistěhovalce platily jen pro nově příchozí. Vyplývá to z obsahu české pozice, kterou již projednala vláda.

Dec 10

Británie a Polsko zajedno. Chtějí silnější role členských států EU

Británie a Polsko se shodují, že je třeba posílit roli národních parlamentů v rámci Evropské unie. Konzervativní premiéři obou zemí David Cameron a Beata Szydlová to uvedli po dnešní pracovní snídani ve Varšavě.

Nov 27

Sobotka: Česko je pro Čínu důležitým partnerem v rámci EU

Týden.cz / Domácí

Česká republika, ačkoli není s Čínou souměřitelná z hlediska velikosti ekonomiky i počtu obyvatel, je pro Čínu důležitým partnerem v rámci Evropské unie. V poslední den své oficiální návštěvy Číny to uvedl český premiér Bohuslav Sobotka.

Aug 30

Sobotka: Zeman v Číně pozici Česka v EU neohrožuje

Týden.cz / Domácí

Cesta prezidenta Miloše Zemana do Číny na oslavu výročí konce druhé světové války v Tichomoří nepoškozuje českou zahraniční politiku ani českou pozici v rámci Evropské unie, řekl v dnešní Partii televize Prima premiér Bohuslav Sobotka …