English

Nepřípustné a nemožné, oponuje šéf ČSSD Zemanovi

Předsednictvo ČSSD podle úřadujícího předsedy strany Milana Chovance nechá na rozhodnutí poslaneckého klubu, koho podpoří při volbě předsedy sněmovny.

More from Týden.cz / Domácí

Jan 13

Chovanec končí ve Sněmovně, nesouhlasí s vládou ČSSD s ANO

Týden.cz

Bývalý ministr vnitra Milan Chovanec se vzdá poslaneckého mandátu. Ze Sněmovny chce odejít do konce března. Řekl to podle České televize v neděli v Plzni na krajském sjezdu strany. Nesouhlasí totiž s účastí ČSSD ve vládě s hnutím ANO.

Oct 15

Zeman varoval ČSSD před rozštěpením, kritizoval Chovance

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman varoval ČSSD před rozštěpením. Sociální demokracie by se měla sjednotit za předsedou Janem Hamáčkem a místopředsedou Jiřím Zimolou.

Oct 15

Válka v ČSSD. Hamáček se navezl do kritizujícího Chovance

Týden.cz / Domácí

Předseda ČSSD Jan Hamáček zkritizoval svého předchůdce v čele strany Milana Chovance za obsah dopisu straníkům, který v pondělí publikoval na facebooku.

Jul 11

Poslanci ČSSD potvrdili, že podpoří vládu. Až na Chovance

Týden.cz / Domácí

Sněmovní klub ČSSD potvrdil, že pro vládu ČSSD a ANO se vysloví bez někdejšího úřadujícího předsedy Milana Chovance všichni zbývající poslanci za sociální demokracii.

Feb 18

Milan Chovanec: ANO je partner, který ČSSD kdykoliv prodá

Týden.cz

Hnutí ANO je partner, který sociální demokracii prodá, kdykoliv se mu to bude hodit. Ve své zprávě úřadujícího předsedy v úvodu sjezdu ČSSD to řekl statutární místopředseda strany Milan Chovanec.

Feb 18

Vyjednávejte s ANO o vládě, nabádal prezident Zeman ČSSD

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman nabádal na sjezdu Hradci Králové sociální demokraty, aby neodcházeli do opozice, ale aby vyjednávali s hnutím ANO o novém kabinetu. Osobně však prezident soudí, že ČSSD by neměla požadovat vládní křesla, jen pozice…

Jan 27

Zeman přijal pozvání Chovance. Navštíví volební sjezd ČSSD

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman má v plánu zúčastnit se únorového volebního sjezdu sociální demokracie v Hradci Králové, na který ho pozval úřadující předseda strany Milan Chovanec. Na dotaz to v sobotu uvedl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Jan 25

Chovanec: ANO přerušilo jednání o vládě s ČSSD

Týden.cz

Hnutí ANO podle ČSSD přerušilo jednání se sociálními demokraty o případné vládní spolupráci do jejich únorového sjezdu. Uvedl to úřadující předseda ČSSD Milan Chovanec. Podle něj krok ANO ukazuje na spolupráci hnutí s KSČM a s SPD.

Dec 20

ČSSD a STAN nepodpoří vládu ANO. Chovanec kritizoval Babiše

Týden.cz / Domácí

ČSSD a hnutí STAN dnes po jednání s ANO podle očekávání odmítly podpořit menšinový kabinet Andreje Babiše.

Sep 12

Vysvětlete krádeže zbraní ve Vrběticích! naléhá KSČM na Chovance

Týden.cz / Domácí

Ministr vnitra Milan Chovanec by měl podle poslance KSČM Zdeňka Ondráčka vystoupit na plénu sněmovny s vysvětlením krádeží střelných zbraní a výbušnin z okolí vybuchlých skladů ve Vrběticích na Zlínsku.

Jul 18

Komise k únikům informací chce vyslechnout Babiše i Chovance

Týden.cz

Vyšetřování úniku informací z policejních spisů se věnuje Poslanecká vyšetřovací komise. Ta v úterý zahájila jednání výslechem náměstka policejního prezidenta Jaroslava Vilda. Následně by mělo začít slyšení náměstka Nejvyššího státního…

Apr 21

Z funkce neodstoupím, reagovala Drábová na Chovance

Týden.cz / Domácí

Předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová nezmění ani po posledním vyjádření ministra vnitra Milana Chovance postoj a setrvá ve funkci středočeské zastupitelky za hnutí STAN.

Mar 10

Komise: Agent nesledoval dům Chovance

Týden.cz / Domácí

Objektem zájmu sledování Vojenského zpravodajství (VZ) nebyl dům obývaný ministrem vnitra Milanem Chovancem (ČSSD). Nepochybila policie ani zpravodajci. Na mimořádném jednání se na tom shodla stálá sněmovní komise k VZ, která rozebírala…

Mar 8

Co se děje? ptá se Sobotka na zadrženého zpravodajce "u Chovance"

Případem agenta Vojenského zpravodajství, který byl zadržen při focení v okolí domu užívaného ministrem vnitra Milanem Chovancem (ČSSD), se bude zabývat sněmovní komise pro kontrolu Vojenského zpravodajství.

Mar 5

Chovanec proti Babišovi? Ministr prozkoumá nové pořádky v ANO

Týden.cz

Andrej Babiš se stal pánem nad kandidátkami hnutí ANO do všech voleb. Může v nich škrtat a dosazovat své lidi. Umožnila mu to změna stranických stanov. Ministerstvo vnitra posoudí, zda tato praxe neodporuje zákonu.

Feb 28

Zeman kývl. Na cestu za Trumpem vezme Babiše a Chovance

Týden.cz / Domácí

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) a ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) doprovodí prezidenta Miloše Zemana při jeho dubnové cestě do Spojených států. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček oznámil, že Zeman vyhověl žádosti obou ministrů o začlenění…

Jun 15

Rezignaci Chovance ani Babiše bych nepřijal, řekl Zeman

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman by nepřijal případnou rezignaci ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) ani ministra financí Andreje Babiše (ANO).

Jun 4

Šibenice? Je to pohrůžka smrtí, podpořil Sobotka Chovance

Premiér Bohuslav Sobotka přivítal, že ministr vnitra Milan Chovanec (oba ČSSD) podal žalobu na rozhodnutí úředníků Prahy 1, podle kterého nebylo nošení šibenic na demonstraci přestupkem. Podle Sobotky by Česko nemělo být zemí, kde se…

Aug 13

Kauza "milion pro Chovance, dva pro ČSSD": nové trestní oznámení

Týden.cz / Domácí

Nadační fond proti korupci (NFPK) podal trestní oznámení kvůli podezření z úplatkářství při řešení sporu podnikatele s Českou poštu. Úplatek tři miliony korun údajně žádal od bývalého obchodního partnera pošty Lukáše Čadka prostředník z…

Mar 1

Katastrofa, chaos. Poslanci ANO kritizovali ministry z ČSSD

www.tyden.cz

Poslanci ANO kritizovali v neděli na sněmu vládního hnutí činnost ministerstev, které vedou sociální demokraté.