English

KVÍZ: Převážně nevážně o Babišovi a jeho ministrech

Týden.cz

Dnes prezident Miloš Zeman jmenuje novou menšinovou vládu Andreje Babiše. K této příležitosti jsme si pro vás nachystali speciální kvíz o členech budoucího kabinetu. Jaké perličky (ne)víte o patnácti členech nadcházející vlády?

More from Týden.cz

Jun 1

Zákon o evidenci skutečných majitelů dle kritiků pomůže Babišovi. Ministři ANO ho podpořili

Týden.cz

Vláda v pondělí hlasy ministrů za hnutí ANO schválila návrh zákona o evidenci skutečných majitelů, který může podle kritiků pomoci premiérovi Andreji Babišovi (ANO) v jeho sporu o to, zda je ve střetu zájmů.

Dec 17

Proti Babišovi. V Praze se bude konat další demonstrace

Týden.cz

Další demonstrace za odstoupení premiéra Andreje Babiše se uskuteční v úterý večer v Praze. Protestující se vypraví na pochod z Václavského náměstí k úřadu vlády, následně na Klárově poskytnou organizátoři akce ze spolku Milion chvilek…

Jun 9

Zeman: Současné demonstrace proti Babišovi nemají smysl

Týden.cz

Nynější demonstrace proti vládě Andreje Babiše (ANO) nemají podle prezidenta Miloše Zemana smysl. Smysl podle něj měla demonstrace na Letné v roce 1989, která také byla jediná úspěšná.

Jun 9

Demonstrace proti Babišovi podporuje třetina lidí

Týden.cz

Přibližně třetina lidí podporuje demonstrace proti premiéru Andreji Babišovi (ANO). Podle 22 procent jsou protesty naopak neopodstatněné. O demonstrace jeví největší zájem vysokoškoláci a voliči opozice. Vyplývá to z průzkumu Median pro…

Feb 3

Babiše čeká revize ministrů. Chce znát jejich další plány

Týden.cz

Ministři nominovaní hnutím ANO mají do konce února předložit popis toho, co dosud udělali od svého nástupu do funkce.

Aug 22

Člen ANO chce vyznamenat Babiše. Za boj proti korupci

Týden.cz / Domácí

Člen písecké organizace hnutí ANO Václav Makrlík zaslal prezidentu Miloši Zemanovi návrh, aby při příležitosti 100. výročí vzniku republiky udělil premiérovi Andreji Babišovi státní vyznamenání.

Jun 26

Zeman jmenuje Babišovu vládu ANO s ČSSD, Poche ministrem nebude

Týden.cz / Domácí

Osm měsíců po sněmovních volbách a pět měsíců po demisi menšinové vlády ANO prezident Miloš Zeman ve středu jmenuje nový kabinet. Znovu jej povede šéf hnutí ANO Andrej Babiš, kterého prezident jmenoval podruhé premiérem už 6. června.

Jun 22

Babiš představil složení nového kabinetu. Kdo jsou ministři?

Týden.cz / Domácí

Premiér Andrej Babiš představil druhou vládní sestavu, kterou vytvořil s pomocí ČSSD. Hnutí ANO obsadí ve vládě devět křesel, ČSSD křesel pět. Ve svých funkcích kromě premiéra zůstane i šest dosavadních ministrů.

Jun 18

Hamáček: Ustupovat nebudeme. Chci od Babiše jména ministrů

Týden.cz / Domácí

Předseda ČSSD Jan Hamáček bude chtít na schůzce s premiérem Andrejem Babišem slyšet jména ministrů, které ANO nominuje do společné vlády.

May 11

Referendum o vládě s ANO se protáhne. ČSSD chce znát ministry

Týden.cz / Domácí

UVNITŘ ANKETA. Vnitrostranické referendum ČSSD o vstupu do vlády s ANO, kterou bude tolerovat KSČM, se bude konat od 21. května do 14. června.

Feb 21

Hnutí ANO hájí změnu zákona. Ministři chtějí osvědčené kolegy

Týden.cz / Domácí

Ministři v demisi menšinové vlády hnutí ANO hájí plánované změny služebního zákona. Tvrdí, že nemohou ministerstva efektivně řídit, protože zákon jim nyní nedovoluje přivést si nejbližší kolegy, poukazují rovněž na problémy při nesouladu s…

Feb 5

"Takové loutky ministři ANO nejsou." Lidovci o vládě bez Babiše

Lidovci se neobávají toho, že kdyby šéf vítězného hnutí ANO Andrej Babiš nebyl ve vládě, řídil by ji zpovzdálí jako loutkový kabinet. Dál trvají na své podmínce, že do vlády nepůjdou s trestně stíhaným politikem.

Dec 6

Prezident Zeman jmenuje Babiše premiérem

Prezident Miloš Zeman ve středu po poledni jmenuje premiérem předsedu hnutí ANO Andreje Babiše. Je to první krok k ustavení nového kabinetu namísto dosavadní vlády Bohuslava Sobotky (ČSSD), jejíž demisi Zeman přijal v úterý.

Nov 25

Kalousek: Nechceme se s Andrejem a Milošem probudit na Rudém náměstí

Týden.cz

Další směřování TOP 09 a volba jejího nového vedení jsou tématy dvoudenního sněmu této strany, který se sešel v pražském hotelu Don Giovanni. Nového předsedu vyberou delegáti v neděli, v sobotu vyslechli zdravice hostů a zprávu končícího…

Nov 23

Zeman jmenuje Babiše premiérem na Mikuláše

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman se chystá jmenovat předsedu hnutí ANO Andreje Babiše premiérem ve středu 6. prosince, jeho chystanou menšinovou vládu hodlá jmenovat v pátek 15. prosince.

May 16

Hnutí ANO má podle Babiše tři kandidáty na ministra

Týden.cz / Domácí

Hnutí ANO má podle ministra financí Andreje Babiše (ANO) další kvalitní kandidáty na ministra financí. Ministr to v úterý uvedl na tiskové konferenci k EET s tím, že hnutí může nyní nabídnout tři kandidáty.

May 6

ANO má kandidáta na ministra financí, když Zeman Babiše odvolá

Týden.cz

Hnutí ANO má kandidáta na ministra financí, pokud prezident Miloš Zeman z této funkce odvolá vicepremiéra a šéfa hnutí Andreje Babiše. Babiš to řekl České televizi. Podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) nesmí být tento kandidát spjat s…

Mar 5

Chovanec proti Babišovi? Ministr prozkoumá nové pořádky v ANO

Týden.cz

Andrej Babiš se stal pánem nad kandidátkami hnutí ANO do všech voleb. Může v nich škrtat a dosazovat své lidi. Umožnila mu to změna stranických stanov. Ministerstvo vnitra posoudí, zda tato praxe neodporuje zákonu.

Aug 31

ČSSD a KDU chtějí úpravy proti Babišovi, ANO koalici neopustí

Týden.cz / Domácí

ČSSD a KDU-ČSL podpoří ve sněmovně přes nesouhlas hnutí ANO návrhy, které omezí podnikání členů vlády. Během jednání koaliční rady o tom informoval místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek. Postoj koaličních partnerů podle něj ale není důvodem…

Apr 20

Lékaři vyhlásili válku Andreji Babišovi

Týden.cz

Takový konflikt lékařů a vlády tu už dlouho nebyl. Pokud ministr financí Andrej Babiš nepošle do zdravotnictví více peněz, jsou prý ohroženy životy pacientů. Vicepremiér ale doktorům vzkazuje, že si stěžují na špatné adrese, a posílá je za…