English

Jak bude vypadat brexit? Mayová se pře s politickými spojenci

Týden.cz

Britský parlament v těchto dnech projednává zásadní dodatek zákona o vystoupení z Evropské unie, který, pakliže bude schválen, by opravňoval zákonodárce vetovat finální dohodu o brexitu a tím obnovit vyjednávání.

More from Týden.cz

Oct 21

Britská libra po odkladu schválení brexitové dohody oslabuje

Týden.cz / Byznys

Britská libra oslabuje poté, co dolní komora britského parlamentu o víkendu odsunula schválení brexitové dohody, dokud její obsah nebude převeden do britského práva. Kolem 08.00 SELČ libra vůči dolaru ztrácela 0,6 procenta na 1,2905 USD.

Oct 2

Británie podle velvyslance usiluje o dohodu s EU o brexitu

www.tyden.cz

Britská vláda se snaží dosáhnout dohody s Evropskou unií o brexitu a kdyby se podařilo najít alternativu k takzvané irské pojistce, britský parlament by dohodu schválil.

Aug 26

EU očekává, že Británie zaplatí dluh i po brexitu bez dohody

Evropská unie očekává, že Británie dodrží všechny své finanční závazky, které učinila během členství v bloku. Obzvlášť to platí pro případ, že z EU nakonec odejde bez dohody. Uvedla to mluvčí Evropské komise (EK).

Mar 13

Brexit bez dohody nebude. Odloží Británie odchod z EU?

Britští poslanci dnes odmítli možnost, že by Británie odešla z Evropské unie bez dohody.

Mar 13

Brexit bez dohody? EU by začala na britské zboží užívat cla WTO

Týden.cz / Byznys

Evropská unie začne v případě britského odchodu z EU bez dohody uplatňovat na zboží z Británie standardní cla podle pravidel Světové obchodní organizace (WTO). V Bruselu to řekl mluvčí Evropské komise Margaritis Schinas v reakci na…

Feb 22

Mayová si z Egypta dohodu s EU o brexitu nepřiveze

Britská premiérka Theresa Mayová na okraj nadcházejícího summitu zemí Evropské unie a Ligy arabských států (LES) na Sinajském poloostrově v Egyptě neuzavře se svými evropskými partnery žádnou "pouštní dohodu", která by odblokovala nynější…

Jan 16

Britský tisk k odmítnutí brexitové dohody: Historická porážka

Za historickou porážku a naprosté ponížení premiérky Theresy Mayové označují shodně britská média výsledek úterního hlasování.

Jan 14

Brexit ohrožen. Mayová vyzývala poslance k podpoře dohody

Britská premiérka Theresa Mayová znovu vyzývala poslance Dolní sněmovny, aby při úterním hlasování podpořili její brexitovou dohodu. Jinak podle ní hrozí odchod země z Evropské unie bez dohody, ale i "mnohem větší nebezpečí, že neodejdeme…

Dec 6

Mayová: Británie ještě může zůstat v EU!

Týden.cz

Před klíčovým hlasováním britského parlamentu o brexitové dohodě, které se uskuteční příští úterý, premiérka Theresa Mayová varovala, že ve hře je stále i možnost, že Británie z Evropské unie vůbec neodejde.

Nov 30

Mayová: Odmítnutí brexitové dohody Británii ještě víc rozdělí

Odmítnou-li poslanci dohodu o brexitu, kterou vyjednala vláda s Evropskou unií, Británii to ještě více rozdělí a rozdělené zemi se nedaří.

Nov 25

"Střeva" brexitu: hlavní body dohody o odchodu Británie z EU

Premiéři a prezidenti 27 zemí Evropské unie v neděli podpořili návrh dohody o odchodu Británie z EU i politickou deklaraci o budoucích vztazích.

Nov 21

Mayová: Smetení dohody ohrozí odchod Británie z EU

Týden.cz

Britská premiérka Theresa Mayová se na půdě parlamentu vrátila k dřívějšímu tvrzení, že odmítnutí navrhované brexitové dohody by mohlo ohrozit odchod Británie z Evropské unie jako takový.

Sep 25

Mayová naznačila, že brexit bez dohody je lepší než nabídka EU

Britská premiérka Theresa Mayová naznačila, že by upřednostnila odchod Británie z EU bez dohodnutí podmínek rozluky před současnou nabídkou Bruselu týkající se budoucích vztahů.

Aug 28

Brexit bez dohody s EU? Žádný konec světa, řekla Mayová

Pokud se Británie nedohodne s Evropskou unií na nových vzájemných vztazích do svého odchodu ze společenství, nenastane žádný konec světa, prohlásila britská premiérka Theresa Mayová. Informovala o tom britská zpravodajská televize Sky News.

Jul 7

Británie se preventivně připravuje na brexit bez dohody s EU

Vláda britské premiérky Theresy Mayové se pátek shodla na tom, že bude usilovat o vytvoření zóny volného obchodu s Evropskou unií po opuštění tohoto společenství.

Jan 8

Mayová zřídí nový post v britské vládě pro brexit bez dohody s EU

Britská premiérka Theresa Mayová se chystá jmenovat ministerského náměstka, jehož agendou bude vytvořit scénář vystoupení Británie z Evropské unie, pokud se Londýn s Bruselem nedohodnou. Náměstek v nově vzniklé funkci bude spadat do…

Dec 8

Mayová vyšla vstříc EU, text dohody o brexitu je jiný

Británie podstatně změnila text svého návrhu dohody s Evropskou unií o brexitu. Prohlásila to šéfka severoirské Demokratické unionistické strany (DUP) Arlene Fosterová.

Nov 24

Mayová: EU a Británie musí rozhovory o brexitu posunout společně

Británie a Evropská unie musí udělat společný krok a posunout jednání o britském odchodu z EU do další fáze. Při příchodu na summit EU a zemí Východního partnerství to v pátek v Bruselu prohlásila britská premiérka Theresa Mayová. Na okraj…

Oct 4

Mayová věří ve "šťastný brexit". Británie s EU najdou shodu

Pokud přistoupíme k rozhovorům o brexitu ve správném duchu spolupráce a přátelství, dosáhneme dohody, která bude dobrá pro Británii i pro Evropskou unii. V projevu na závěr výroční konference své Konzervativní strany to řekla britská…

Jan 19

Mayová: Po brexitu chceme ambiciózní dohodu s EU

Týden.cz / Byznys

Británie si přeje mít po brexitu "odvážnou a ambiciózní" obchodní dohodu s Evropskou unií. Prohlásila to na ekonomickém fóru v Davosu britská premiérka Theresa Mayová. Oznámila přitom, že v očekávání dohody s unii Británie již začala…