English

Na Štědrý den se bude v Praze rozdávat rybí polévka

Na Staroměstském a Václavském náměstí budou politici v neděli rozdávat rybí polévku. Každoroční štědrodenní tradice se ujme primátorka Adriana Krnáčová a starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký.

More from Týden.cz / Zahraničí

Jan 8

Inna Puhajková: výtržnictví v centru Prahy!

sedmicka.tyden.cz

Sportovní moderátorka Inna Puhajková si po dovolené na Kostarice nejspíš chtěla užít také trochu vánoční atmosféry našeho krásného hlavního města. Vyrazila proto s přáteli ve večerních hodinách za zábavou a bylo zaděláno na malér.

Oct 23

Vídeň chce odlehčit historickému centru

Vídeň už nechce usilovat o to, aby každý rok stoupal počet nocí, které turisté ve městě stráví. Vyplývá to z nové strategie na příštích pět let, kterou představil starosta Michael Ludwig.

Feb 19

Exkluzivní footshop v centru hlavního města

Český prodejce tenisek Footshop otevřel další prodejnu ve svém rodném městě. Pro svůj v pořadí již čtvrtý obchod ve třech evropských zemích tentokrát zvolil lukrativní lokalitu přímo v centru české metropole. Nová prodejna v ulici Na…

Apr 17

Migranti v detenčním centru zahájili hladovku

Desítky migrantů v japonském detenčním centru zahájily hladovku na protest proti zdlouhavému vyřizování žádostí o azyl a kvůli podmínkám, v jakých jsou drženi. Novou protestní akci vyvolalo úmrtí jednoho z migrantů indického původu, který…

Apr 3

V centru Valtic vznikne minipivovar

Valtice na Břeclavsku budou mít od jara minipivovar. Za více než 20 milionů korun jej s novým restauračním zařízením a kapacitou pro ubytování buduje místní podnikatel Petr Sekanina, který se dosud zabýval zejména gastronomií.

Aug 18

Dům budoucnosti. V centru Berlína vyrůstá Futurium

V srdci německé metropole, na dohled kancléřství a Spolkovému sněmu, vyrůstá dům budoucnosti. Futurium, jak se bude jmenovat, má odborníkům, ale i široké veřejnosti, dávat odpovědi na to, jak budou vypadat nejrůznější aspekty našeho života…

Jun 12

Radikálové z IS jsou obklíčeni v centru libyjské Syrty

Radikálové z organizace Islámský stát se zabarikádovali v hustě obydleném centru libyjského města Syrta a připravují se na rozhodující bitvu s oddíly, které proti nim bojují.

Apr 22

Fica operují v kardiologickém centru, píše slovenský tisk

Lékaři v pátek od rána operují slovenského premiéra Roberta Fica, který byl minulý týden hospitalizován v bratislavském kardiologickém centru.

Mar 19

Atentát v centru Istanbulu, nejméně čtyři lidé zemřeli

Týden.cz

Sebevražedný útok v centru tureckého velkoměsta Istanbulu si v sobotu vyžádal životy nejméně čtyř lidí a atentátníka. Mezi mrtvými je i jeden izraelský občan, který podlehl svým zraněním v nemocnici, a jeden Íránec.

Mar 4

V azylovém centru ve Švédsku ubodali mladého uprchlíka

V uprchlickém centru ve Švédsku byl dnes při bitce mezi žadateli o azyl ubodán k smrti devatenáctiletý muž. Další tři žadatelé o azyl byli zatčeni. Podle švédské policie jde již o třetí vraždu v azylovém středisku ve Švédsku od začátku…

Feb 25

Uprchlík se pokusil oběsit na stromě v centru Atén

V centru Atén se ve čtvrtek pokusil oběsit pákistánský uprchlík, který patřil ke skupině lidí snažících se přes Řecko dostat do některé ze západoevropských zemí.

Feb 12

V centru Istanbulu se zřítily dvě budovy

V centru Istanbulu se kolem poledne zřítily dvě budovy, jedna z nich pětipatrová. Guvernér istanbulské provincie Vasip Şahin, který dorazil na místo neštěstí, televizi CNN Turk řekl, že podle prvních informací v budovách zřejmě nikdo nebyl.

Jan 10

V německém uprchlickém centru neutichají hádky

V registračním středisku pro uprchlíky v Ellwangenu na jihozápadě Německa neustávají spory a bitky mezi jeho obyvateli. O nejnovějších incidentech ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko informovala agentura DPA. Podle zprávy policie…

Dec 29

V centru Finska zimuje čáp, v zemi se stal senzací

Týden.cz

Nečekanou senzací se ve Finsku o vánočních svátcích stal bílý čáp, který se rozhodl přezimovat na jedné z usedlostí v centrální části země. Zvíře spořádá denně tři kilogramy masa, proto farmářovi s péči o zvíře pomáhají milovníci ptáků z…

Dec 24

USA: Při střelbě v obchodním centru zahynul jeden člověk

www.tyden.cz

Nejméně jedna osoba přišla o život při střelbě v obchodním domě ve městě Charlotte v Severní Karolíně, informovala místní média. Nákupní středisko bylo plné lidí, na místo ihned vyrazili policisté i hasiči.

Dec 24

Babiš s Krnáčovou rozlévají v Praze rybí polévku

Týden.cz / Domácí

Politici před polednem v centru Prahy tradičně rozdávali vánoční rybí polévku. Primátorka Adriana Krnáčová (ANO), které asistoval předseda hnutí ANO Andrej Babiš, nalévala voňavý vánoční pokrm na Staroměstském náměstí.

Dec 23

Bomba silně poničila restauraci v centru Stockholmu

Neznámý pachatel vhodil brzy ráno do restaurace v centru Stockholmu výbušninu. Zranění při explozi neutrpěl nikdo, materiální škody jsou ale veliké.

Nov 24

V centru Atén vybuchla bomba

Týden.cz

Před kanceláří řeckého podnikatelského svazu v centru Atén vybuchla bomba. Exploze rozbila okna, nikdo nebyl zraněn.

Nov 9

Pálky a ohně. V uprchlickém centru zuří nepokoje

V imigračním centru na australském Vánočním ostrově se rozpoutaly nepokoje, které vyvolala smrt jednoho z žadatelů o azyl, jenž z tábora utekl. Uprchlíci se vyzbrojili baseballovými pálkami a založili na řadě míst v komplexu požáry, které…

Oct 6

Polibek málem vyvolal nepokoje v uprchlickém centru

Německá policie zabránila rvačce desítek uprchlíků v dolnosaském Friedlandu. Do sebe se chtěli pustit v okamžiku, kdy jeden Iráčan políbil vdanou Afghánku. Násilné potyčky mezi uprchlíky propukly v přijímacím centru v hamburské čtvrti…