English

Mayová kvůli brexitu vyzve předáky EU k dobré vůli

Týden.cz

Britská premiérka Theresa Mayová na nadcházejícím neformálním summitu Evropské unie vyzve evropský blok, aby ve snaze předejít neřízenému odchodu Spojeného království z evropského bloku prokázal dobrou vůli a odhodlání. Šéfové států a vlád…

More from Týden.cz

Oct 2

Británie podle velvyslance usiluje o dohodu s EU o brexitu

www.tyden.cz

Britská vláda se snaží dosáhnout dohody s Evropskou unií o brexitu a kdyby se podařilo najít alternativu k takzvané irské pojistce, britský parlament by dohodu schválil.

Aug 26

EU očekává, že Británie zaplatí dluh i po brexitu bez dohody

Evropská unie očekává, že Británie dodrží všechny své finanční závazky, které učinila během členství v bloku. Obzvlášť to platí pro případ, že z EU nakonec odejde bez dohody. Uvedla to mluvčí Evropské komise (EK).

Apr 9

Merkelová a Mayová jednaly o tom, jak zabránit brexitu bez dohody

Německá kancléřka Angela Merkelová v Berlíně s britskou premiérkou Theresou Mayovou zhruba půldruhé hodiny hledala cestu, jak se vyhnout brexitu bez dohody.

Mar 13

Brexit bez dohody nebude. Odloží Británie odchod z EU?

Britští poslanci dnes odmítli možnost, že by Británie odešla z Evropské unie bez dohody.

Feb 22

Mayová si z Egypta dohodu s EU o brexitu nepřiveze

Britská premiérka Theresa Mayová na okraj nadcházejícího summitu zemí Evropské unie a Ligy arabských států (LES) na Sinajském poloostrově v Egyptě neuzavře se svými evropskými partnery žádnou "pouštní dohodu", která by odblokovala nynější…

Feb 1

Rakouská ministryně čeká britský odchod z EU bez dohody

Rakouská ministryně zahraničí Karin Kneisslová je přesvědčena, že Británie na konci března opustí EU brexitem, jehož okolnosti nebude upravovat vzájemná dohoda obou stran.

Dec 13

Premiérka Mayová netriumfovala, píše britský tisk

Týden.cz

Britská premiérka Theresa Mayová dokázala obhájit důvěru svých konzervativních poslanců, opozice proti ní ve vlastních řadách je ale příliš silná a poškozuje ji. Ve čtvrtečních vydáních se na tom shodla většina předních britských deníků.

Dec 6

Mayová: Británie ještě může zůstat v EU!

Týden.cz

Před klíčovým hlasováním britského parlamentu o brexitové dohodě, které se uskuteční příští úterý, premiérka Theresa Mayová varovala, že ve hře je stále i možnost, že Británie z Evropské unie vůbec neodejde.

Nov 25

"Střeva" brexitu: hlavní body dohody o odchodu Británie z EU

Premiéři a prezidenti 27 zemí Evropské unie v neděli podpořili návrh dohody o odchodu Británie z EU i politickou deklaraci o budoucích vztazích.

Nov 21

Mayová: Smetení dohody ohrozí odchod Británie z EU

Týden.cz

Britská premiérka Theresa Mayová se na půdě parlamentu vrátila k dřívějšímu tvrzení, že odmítnutí navrhované brexitové dohody by mohlo ohrozit odchod Británie z Evropské unie jako takový.

Jan 8

Mayová zřídí nový post v britské vládě pro brexit bez dohody s EU

Britská premiérka Theresa Mayová se chystá jmenovat ministerského náměstka, jehož agendou bude vytvořit scénář vystoupení Británie z Evropské unie, pokud se Londýn s Bruselem nedohodnou. Náměstek v nově vzniklé funkci bude spadat do…

Dec 8

Mayová vyšla vstříc EU, text dohody o brexitu je jiný

Británie podstatně změnila text svého návrhu dohody s Evropskou unií o brexitu. Prohlásila to šéfka severoirské Demokratické unionistické strany (DUP) Arlene Fosterová.

Nov 24

Mayová: EU a Británie musí rozhovory o brexitu posunout společně

Británie a Evropská unie musí udělat společný krok a posunout jednání o britském odchodu z EU do další fáze. Při příchodu na summit EU a zemí Východního partnerství to v pátek v Bruselu prohlásila britská premiérka Theresa Mayová. Na okraj…

Oct 25

Davis: Odchod Británie z EU bez dohody je možnost

Odchod Británie z Evropské unie bez dohody o podmínkách brexitu je možnost, ale není to scénář, jemuž Londýn dává přednost, uvedl britský ministr pro brexit David Davis při slyšení v poslaneckém výboru pro rozluku s EU.

Apr 18

Po odchodu Británie z EU jsou evropské firmy méně ochotné investovat

Týden.cz / Byznys

Evropské firmy jsou po brexitu méně ochotny investovat ve Velké Británii. Odchod země z EU postihne zejména průmyslové a energetické firmy, výrobce zbytného spotřebního zboží, finanční společnosti a IT firmy. Vyplývá to z průzkumu…

Jan 19

Mayová: Po brexitu chceme ambiciózní dohodu s EU

Týden.cz / Byznys

Británie si přeje mít po brexitu "odvážnou a ambiciózní" obchodní dohodu s Evropskou unií. Prohlásila to na ekonomickém fóru v Davosu britská premiérka Theresa Mayová. Oznámila přitom, že v očekávání dohody s unii Británie již začala…

Sep 4

Mayová: Británie chce být po brexitu lídrem volného obchodu

Týden.cz / Byznys

Británie by chtěla být po odchodu z Evropské unie světovým vůdcem volného obchodu. Prohlásila to britská premiérka Theresa Mayová před odletem na summit skupiny největších světových ekonomik G20 v Číně. Premiérka chce, aby její země hrála …

Jul 13

Británie má druhou premiérku. Camerona střídá Mayová

Do čela britské vlády nastoupila Theresa Mayová, která je po Margaret Thatcherové druhou ženou v tomto úřadu v dějinách Británie.

Jul 11

Nová premiérka Mayová: Udělám vše, aby se z brexitu stal úspěch

Britský premiér David Cameron ve středu odstoupí a uvolněné funkce se ujme nynější ministryně vnitra Theresa Mayová. Cameron to oznámil s tím, že Mayová má jeho plnou podporu.

Feb 15

Hrozba pro německé a britské firmy? Odchod Británie z EU

Týden.cz / Byznys

Německé a britské firmy považují možný odchod Británie z Evropské unie za hrozbu. Podle nich by přinesl německé i britské ekonomice velké ztráty, i kdyby se Londýn odloučil od Bruselu jen politicky a ponechal si přístup na vnitřní trh EU…