English

Řecké referendum. "Varufakis urazil ty, co trpí terorismem"

Týden.cz

UVNITŘ ANKETA. V Řecku ráno začalo napjatě očekávané referendum, které může rozhodnout o budoucnosti země a o jejím setrvání v eurozóně.

More from Týden.cz

Jun 14

Ministři financí se neshodli, odkud naplnit rozpočet eurozóny

Týden.cz / Byznys

Ministři financí zemí Evropské unie v noci na pátek v Lucemburku nedokázali najít společnou představu toho, jak a z jakých zdrojů by měl být v budoucnosti naplňován rozpočtový nástroj eurozóny.

Dec 30

Libanonu hrozí hospodářská krize, varoval ministr financí

Týden.cz / Byznys

Libanonský ministr financí Alí Hasan Chalíl varoval, že těžce zadlužená země se ocitla v hospodářské krizi, která se může změnit v krizi finanční, zatímco politikům se nedaří sestavit nový kabinet.

Dec 4

Ministři financí ze zemí eurozóny podpořili názor komise

Ministři financí členských zemí eurozóny v úterý podpořili názor Evropské komise, že návrh italského rozpočtu na příští rok porušuje pravidla EU a že by měl Řím své rozpočtové plány změnit.

Jun 22

Ministři eurozóny se shodli na dokončení záchrany Řecka

Ministři financí zemí platících eurem se shodli na dokončení záchranného programu pro Řecko, které se po osmi letech pomoci bude moci finančně postavit na vlastní nohy.

Aug 29

Merkelová: Společný ministr financí eurozóny? Proč ne!

Týden.cz / Byznys

Německá kancléřka Angela Merkelová si dokáže představit, že by země eurozóny měly do budoucna společného ministra financí.

May 23

Dohodu o pomoci Řecku ministři financí eurozóny ještě "neupekli"

Týden.cz / Byznys

Ministři financí členských zemí eurozóny se v pondělí nedokázali dohodnout na uvolnění další části finanční pomoci pro silně zadlužené Řecko.

Nov 30

Trumpovým ministrem financí prý bude bývalý bankéř Mnuchin

Ministrem financí budoucího amerického prezidenta Donalda Trumpa bude bývalý bankéř investiční bankovní společnosti Goldman Sachs a současný hollywoodský finančník Steven Mnuchin, informovala agentura Reuters s odvoláním na zdroj z…

Apr 27

Tusk: Kvůli Řecku musejí pracovat ministři financí eurozóny

Ministři financí zemí platících eurem by se měli velmi brzy opět sejít kvůli situaci v Řecku, které se s mezinárodními věřiteli stále nemůže shodnout na podmínkách finanční pomoci. Prohlásil to předseda Evropské rady Donald Tusk, který o…

Jul 6

Novým ministrem financí v Řecku je Euklidis Tsakalotos

Týden.cz

Novým řeckým ministrem financí se stává hlavní vyjednávač Atén se zahraničním věřiteli Euklidis Tsakalotos, uvedla řecká média. Tsakalotos nahradí ve funkci Janise Varufakise, který navzdory pro vládu pozitivnímu výsledku nedělního…

Jul 1

Počkáme na řecké referendum, rozhodli ministři eurozóny

Ministři financí eurozóny se shodli, že před dalšími jednáními s řeckou vládou počkají na výsledek nedělního referenda v Řecku. Po skončení mimořádné telekonference euroskupiny to na internetu uvedl slovenský ministr financí Peter Kažimír.

Jun 30

Řecko neuhradí splátku MMF, potvrdil ministr financí. A doufá

Týden.cz / Byznys

Řecký ministr financí Janis Varufakis potvrdil, že Atény neuhradí Mezinárodnímu měnovému fondu dlužnou splátku ve výši zhruba 1,6 miliardy eur (téměř 44 miliard korun).

Jun 24

Jednání ministrů financí eurozóny průlom nepřineslo

Týden.cz / Byznys

Jednání ministrů financí zemí platících eurem, kteří debatovali o řecké finanční krizi, skončilo. Diskuse ale bude pokračovat ve čtvrtek od jedné hodiny odpoledne, ministři se tedy sejdou jen několik hodin před začátkem summitu Evropské…

Jun 15

Varufakis: Nechci odchod Řecka z eurozóny. Sází na Merkelovou

Týden.cz / Byznys

Řecký ministr financí Janis Varufakis se v rozhovoru, který v pondělí zveřejnil německý list Bild, postavil proti odchodu Řecka z eurozóny.

Apr 26

Konec řeckého ministra financí? Spekulace v Aténách

www.tyden.cz

V Aténách se podle tamního tisku šíří spekulace, že by řecký ministr financí Janis Varufakis mohl být v brzké době odvolán z funkce. Týdeník To Vima napsal, že Varufakis "ztratil veškerou důvěryhodnost".

Apr 25

"Plán B" pro Řecko? Ministři eurozóny prolomili tabu

www.tyden.cz

Někteří ministři financí eurozóny poprvé připustili, že uvažují o plánech postupu v případě, že se Řecko nedokáže do konce června dohodnout s mezinárodními věřiteli na dalším financování. Prolomili tak dosavadní tabu kolem možnosti odchodu…

Apr 20

Varufakis varuje: Odchod Řecka z eurozóny spustí lavinu

www.tyden.cz

Pokud by Řecko muselo opustit eurozónu, odstartoval by tento krok lavinu v celé Evropě a nákaza nedůvěrou ve společnou měnu by se nevyhnutelně začala šířit dál. S tímto varováním přišel řecký ministr financí Janis Varufakis v rozhovoru pro…

Mar 10

Řecký ministr Varufakis: Půjčovat nám byl zločin proti lidskosti

www.tyden.cz

Evropští představitelé po celou dobu řecké dluhové krize věděli, že Atény nebudou nikdy schopny své dluhy splatit. Uvedl to řecký ministr financí Janis Varufakis.

Mar 7

Řecký ministr: Padne-li Řecko, Evropu zaplaví islamisté

www.tyden.cz

Řecký ministr zahraničí Nikos Kotzias upozornil, že "pokud se ekonomicky zhroutí Řecko", zaplaví Evropu nezákonní přistěhovalci a islamističtí bojovníci. Šéf řecké diplomacie se tak vyjádřil po zasedání ministrů zahraničí EU v Rize.

Feb 28

Řecký ministr financí vyhlásil válku bohatým a neplatičům

www.tyden.cz

Řecký ministr financí Janis Varufakis slíbil, že bude "nemilosrdný" vůči "těm, kteří mohou platit", a nevyloučil možnost zavedení "zvláštní daně" pro bohaté, aby zajistil vyrovnaný rozpočet.

Feb 12

Rozpory. Ministři eurozóny se s Řeckem nedohodli

www.tyden.cz

Ministři financí eurozóny se nedokázali s Řeckem dohodnout na závěrečném prohlášení ani na pokračování rozhovorů před novým jednáním naplánovaným na pondělí. Novinářům to v Bruselu sdělil šéf Euroskupiny Jeroen Dijsselbloem. Řecký ministr…