English

Libanon: osudná chyba unesených Čechů

Týden.cz

Pětice Čechů unesených v půlce července v Libanonu se dopustila vážné chyby. Do rizikového území jeli autem, který řídil místní řidič. "Je to hrozně nezodpovědné," říká bezpečnostní expert Lumír Němec.

More from Týden.cz

Jan 11

Česká firma boduje v zahraničí s bezpečnostními systémy

Týden.cz / Byznys

Psal se rok 1994. Petr Jacina otevírá malou provozovnu, která začala vyrábět a instalovat do rodinných domů obyčejná garážová vrata. Dnes, po 28 letech růstu, firma vyvíjí a vyrábí sofistikované protipožární a protipovodňové systémy nejen…

Dec 4

Pětice finalistů v anketě Auto roku 2018 v České republice

Týden.cz / Auta

Tradiční anketa, z níž vyjde držitel prestižního titulu Auto roku v České republice 2018, už zná finalisty. Novinářská porota vybrala z více než třicítky novinek pětici, která postoupila do závěrečného kola.

Nov 20

Výměnu unesených Čechů za agenta Fajáda vyjednal Pelikánův bratr

Týden.cz / Domácí

Výměnu libanonského agenta Alího Fajáda za pětici Čechů unesených v Libanonu vyjednal arabista a starší bratr ministra spravedlnosti Petr Pelikán. O výměně nejen vyjednával, ale při výměně také vyčkával v Bejrútu jako pojistka pro tamní…

May 16

Šéf bezpečnostní firmy odmítl, že by uplácel kvůli České poště

Týden.cz / Domácí

Šéf bezpečnostní agentury Alkom Security Václav Růžička odmítl, že by se pokoušel uplácet někdejšího manažera České pošty kvůli tomu, aby pokračovala vzájemná spolupráce.

Mar 22

České bezpečnostní složky přešly kvůli Bruselu do pohotovosti

Týden.cz / Domácí

České bezpečnostní složky přešly po útocích v Belgii do pohotovosti, uvedl na twitteru ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). V souladu s krizovými plány začínají podle něj platit zvýšená bezpečnostní opatření.

Mar 8

Libanon odmítl vydat Alího Fajáda do USA

Libanonské ministerstvo spravedlnosti odmítlo žádost o vydání Alího Fajáda do Spojených států, kde je muž podezřelý ze spolupráce s teroristy. Informoval o tom zpravodajský web L'Orient-Le Jour, který se odvolává na list Al-Akhbar blízký…

Feb 27

Libanon nevydá Fajáda do USA, říká jeho advokát

Týden.cz / Domácí

Ani Libanon nevydá Alího Fajáda, který je podezřelý ze spolupráce s teroristy, do USA. Rozhodl o tom bejrútský žalobce, řekl Radiožurnálu Fajádův český advokát Vladimír Řičica. Podle něj by mohl být Fajád během několika dní propuštěn z…

Feb 25

Česká věda: třetina Čechů ji vidí na světové úrovni

Týden.cz / Věda

Tři z deseti Čechů se domnívají, že česká věda je ve většině oborů na světové úrovni. Podle dalších 47 procent lidí se čeští vědci mohou se svými zahraničními kolegy rovnat alespoň v některých oblastech.

Feb 9

Výměna Fajáda a zveřejnění výkupného ohrožuje uneseného Čecha

Zveřejnění částky výkupného, které Česko zaplatilo za návrat dvou Češek unesených v Pákistánu, a přiznání výměny Libanonce Alího Fajáda za pětici Čechů ohrožuje záchranu Čecha uneseného v Libyi.

Feb 4

Češi propustili Fajáda, USA jsou v šoku: Povzbudí to teroristy!

Týden.cz

UVNITŘ PROHLÁŠENÍ AMBASÁDY USA V PRAZE. Velvyslanectví Spojených států velmi ostře kritizovalo rozhodnutí české vlády, která podle něj odmítla vydat do USA Libanonce Alího Fajáda a Chálida Marabího.

Feb 4

Fajáda vyměnilo Česko za pět Čechů, naznačil Stropnický

Podmínkou propuštění pěti Čechů z Libanonu bylo, aby Česká republika nevydala Libanonce Alího Fajáda do Spojených států. Uvedl to ministr obrany Martin Stropnický (ANO). Je to první oficiální vyjádření představitele českého státu, které…

Feb 3

Libanonské orgány propustí Čechy ve čtvrtek dopoledne

Libanonské orgány propustí pětici Čechů asi ve čtvrtek dopoledne. V České televizi to dnes řekl ministr zahraničí Lubomír Zaorálek. Ráno totiž chtějí Libanonci ještě pokračovat ve vyšetřování. Čeho se vyšetřování týká, ministr neuvedl.…

Feb 2

Výměnu pěti unesených Čechů za Fajáda prosadil ministr Pelikán

Pro pět Čechů unesených v Libanonu, kteří se v pondělí dostali na svobodu, odletí ve středu letadlo s policisty a zdravotníky. Propuštění muži se v úterý setkali s českým velvyslancem v Bejrútu, podle něhož jsou v pořádku.

Feb 2

Pět Čechů propustili výměnou za Fajáda, píší v Libanonu

Propuštění pěti Čechů v Libanonu je výsledkem dohody o výměně, která předpokládá osvobození Libanonce Alího Fajáda zadržovaného v České republice.

Feb 1

Pět Čechů unesených v Libanonu se našlo, jsou O. K.

Týden.cz

Pět Čechů, kteří loni v červenci zmizeli v Libanonu, je na svobodě a v pořádku. Byli nalezeni v pondělí ve večerních hodinách a nyní jsou v rukou libanonských bezpečnostních složek. Uvedlo to ministerstvo zahraničních věcí v tiskové zprávě.

Nov 6

Coca-Cola prohrála. Češi věří českým značkám

Týden.cz / Byznys

Čtyři tisíce českých spotřebitelů vybraly 46 značek na tuzemském trhu, kterým nejvíce důvěřují. České značky zvítězily ve 23 ze 40 produktových kategoriích, oznámili dnes organizátoři soutěže na setkání s novináři.

Aug 16

Kauza Česká pošta: příští týden se sejde bezpečnostní rada

Týden.cz / Domácí

Kvůli kauze České pošty se ve čtvrtek po jednání vlády sejde předsednictvo Bezpečnostní rady státu. Potvrdil to mluvčí vlády Martin Ayrer. Premiéra Bohuslava Sobotku o schůzku předsednictva BRS požádal ministr vnitra Milan Chovanec.

Jul 26

Libanon: osudná chyba unesených Čechů

Týden.cz

Pětice Čechů unesených v půlce července v Libanonu se dopustila vážné chyby. Do rizikového území jeli autem, který řídil místní řidič. "Je to hrozně nezodpovědné," říká bezpečnostní expert Lumír Němec.

Jul 24

Zaorálek: O Češích v Libanonu máme nové informace

Týden.cz

České úřady mají nové informace o pětici pohřešovaných Čechů v Libanonu. Po jednání krizového štábu to řekl ministr zahraničí Lubomír Zaorálek. Informace nechtěl upřesnit, úřady budou podle něj nyní zkoumat jejich věrohodnost.

Jul 20

Libanon: jeden ze zmizelých Čechů je prý bezpečnostní činitel

Týden.cz / Domácí

Pátý z pětice Čechů pohřešovaných v Libanonu je podle libanonského listu L´Orient-Le Jour vysoce postavený činitel bezpečnostních složek. Deník se odvolal na dobře informovaný vojenský zdroj, který si přál zůstat v anonymitě. Podle něj jde…