English

Jen za září 179 tisíc migrantů v Bavorsku. Premiér: Vymklo se to

Týden.cz

Do Bavorska přišlo v září 179 tisíc běženců, jen v pondělí jich přibylo 10 tisíc. Po jednání bavorské vlády to řekl zemský premiér Horst Seehofer.

More from Týden.cz

Nov 28

Bavorský premiér navštíví Česko, setká se s Babišem

Týden.cz / Domácí

Bavorský ministerský předseda Markus Söder podle neoficiálních informací navštíví 18. prosince Česko a setká se s premiérem Andrejem Babišem.

Nov 7

Merkelová to "odšpuntovala". Prý končí i šéf CSU Seehofer

Předseda bavorské Křesťanskosociální unie (CSU) Horst Seehofer odejde podle magazínu Die Zeit z čela strany. Ministrem vnitra chce ale zůstat.

Oct 14

Bavorské volby vyhrála CSU. S nejhorším výsledkem za desítky let

Nedělní zemské volby v Bavorsku podle prvních odhadů veřejnoprávní televize ARD vyhrála vládnoucí Křesťanskosociální unie. Zisk 35,5 procenta hlasů pro ni ale představuje nejhorší výsledek za desítky let.

Oct 14

Bavorské zemské volby: CSU nejspíš čeká Pyrrhovo vítězství

V Bavorsku začaly zemské volby. Vyhrát by je měla Křesťanskosociální unie, která ale nejspíš výrazně oslabí, ztratí většinu v parlamentu a bude muset hledat koaličního partnera.

Sep 6

Bavorská CSU chce migranty vracet nejen od hranic s Rakouskem

Bavorská Křesťanskosociální unie (CSU) chce určité žadatele o azyl vracet nejen od německo-rakouské hranice, ale nový hraniční režim chce rozšířit i na další úseky.

Jul 2

Bavorský premiér: CSU nechce ohrozit německou vládu

Bavorský premiér Markus Söder prohlásil, že bavorská Křesťanskosociální unie (CSU) nechce ohrozit stabilitu německé vlády. Řekl to ke sporům v německé vládní koalici ohledně migrační politiky den poté, co šéf CSU a německý ministr vnitra…

Jun 12

Merkelová čelí kvůli migračnímu sporu tlaku od CSU

Německá kancléřka Angela Merkelová (CDU) čelí velkému tlaku politiků sesterské Křesťanskosociální unie (CSU), aby změnila svůj odmítavý postoj k vracení části uprchlíků přímo na hranicích spolkové republiky.

Mar 16

Bavorským premiérem byl zvolen Markus Söder z CSU

Novým bavorským premiérem se stal Markus Söder. Jednapadesátiletý člen Křesťanskosociální unie (CSU) ve funkci po deseti letech nahradil Horsta Seehofera, který se ve středu stal spolkovým ministrem vnitra. Informovala o tom agentura DPA.

Feb 16

Merkelová hájila před premiérem Polska plynovod, který vadí i Česku

Plánovaný rusko-německý plynovod Nord Stream 2 neohrožuje snahy o diverzifikaci dodávek energie do Evropy.

Dec 15

Jsem tu opravdu ráda, žertovala Merkelová na sjezdu CSU

Uplynulé dva roky nebyly pro sesterské strany CDU a CSU vůbec jednoduché, připustila německá kancléřka a šéfka křesťanských demokratů (CDU) Angela Merkelová na sjezdu Křesťanskosociální unie (CSU) v bavorském Norimberku. O to důležitější…

Oct 8

Merkelová může slavit. CDU a CSU se dohodly na kompromisu

Německé vládní strany CDU a CSU se podle agentury DPA na dnešním několikahodinovém jednání v Berlíně dohodly na stanovení horní hranice pro přijímání uprchlíků na 200 tisíc ročně.

Feb 6

Merkelová je oficiálně kandidátkou CDU/CSU

Týden.cz

Angela Merkelová se oficiálně stala kandidátkou konzervativní unie CDU/CSU na německou kancléřku. Na setkání špiček obou stran v Mnichově ji podle německých médií podpořila i bavorská CSU, která se k tomu dlouhé měsíce neměla.

Jan 5

Merkelová je důvěryhodnější než Seehofer, překvapili voliči CSU

Německé kancléřce Angele Merkelové (CDU) důvěřují voliči sesterské Křesťanskosociální unie (CSU) více než předsedovi CSU Horstu Seehoferovi. Ukázal to průzkum veřejného mínění zveřejněný ve středu nedlouho před začátkem několikadenního…

Nov 20

Merkelová bude znovu kandidovat na kancléřku, CSU to vítá

Týden.cz

Angela Merkelová bude znovu kandidovat na šéfku Křesťanskodemokratické unie a na funkci německé kancléřky. Podle agentury DPA, která se odvolává na interní stranické zdroje, to v Berlíně sdělila na schůzi vedení své strany. Zřejmě večer by…

Oct 19

Merkelová poprvé bez pozvánky. CSU ji na sjezd (asi) nepozve

Bavorská Křesťanskosociální unie pravděpodobně na svůj listopadový sjezd nepozve německou kancléřku a šéfku sesterské Křesťanskodemokratické unie Angelu Merkelovou. Napsal to deník Süddeutsche Zeitung, podle něhož by Merkelová na sjezd CSU…

May 9

Migrace dělí sesterské CDU a CSU. Merkelová nenahraditelná?

Vztahy mezi Křesťanskodemokratickou unií (CDU) německé kancléřky Angely Merkelové a bavorskou Křesťanskosociální unií (CSU) jsou napjatější než kdy dřív a je otázka, zda sesterské strany dokážou vytvořit společný program pro parlamentní…

Jan 18

Bavorská CSU chce v ústavě "německé hodnoty"

Týden.cz

Bavorská Křesťanskosociální unie chce do ústavy největší německé spolkové země zakotvit tradiční německé hodnoty a zásady německé kultury. Podle strany by to mělo přispět k lepší integraci běženců, kteří do Bavorska přicházejí.

Nov 22

Premiéra bavorského koncepčního sedanu v Číně

Týden.cz / Auta

Bavorská automobilka BMW se drží v čele žebříčku nejprodávanějších luxusních vozů do velké míry díky úspěchu na čínském trhu. A tak není překvapením, že při 13. ročníku Guangzhou (Kanton) Auto Show poprvé představila koncepční sedan.

Sep 29

Merkelová "sklízí" za migranty. Obliba CDU/CSU padá

Týden.cz

Podpora konzervativců německé kancléřky Angely Merkelové klesla na nejnižší úroveň za poslední rok. I tak by ale blok dvou křesťanskodemokratických stran nyní volby suverénně vyhrál ziskem 38,5 procenta hlasů.

Sep 6

Kritika Merkelové. Bavorské CSU se nelíbí masy migrantů

Týden.cz

Ačkoli na nádraží v Mnichově vítalo v sobotu masy migrantů z Maďarska přijíždějících speciálními vlaky několik desítek lidí, především profesionálové a dobrovolníci, kteří se o ně starají, tamní bavorská vláda křesťanských sociálů (CSU)…