English

Evropané to mají v Británii těžké. Roste proti nim nevraživost

Týden.cz

Od referenda o vystoupení Británie z Evropské unie v červnu 2016 se občané EU cítí v Británii stále více nezvaní. Obtěžování je na vzestupu a nenávist přiživuje sama vláda v Londýně. Napsal to server německého listu Der Spiegel.

More from Týden.cz

Oct 2

Británie podle velvyslance usiluje o dohodu s EU o brexitu

www.tyden.cz

Britská vláda se snaží dosáhnout dohody s Evropskou unií o brexitu a kdyby se podařilo najít alternativu k takzvané irské pojistce, britský parlament by dohodu schválil.

Sep 17

Johnson: EU má už brexitu plné zuby, chce dohodu

Týden.cz

Evropská unie má brexitu plné zuby a chce dohodu, řekl britský premiér Boris Johnson v rozhovoru s BBC. Sedmadvacítku už podle něj unavují "nekonečné odklady" a ráda by, aby nastala další fáze brexitového procesu, jednání o budoucích…

Aug 30

Johnson: Británie bude s EU o brexitu jednat dvakrát týdně

Britští vyjednavači budou s činiteli Evropské unie v nadcházejícím měsíci jednat dvakrát týdně s cílem přepracovat brexitovou dohodu, kterou britský parlament třikrát odmítl. Ve čtvrtek to podle agentury Reuters řekl britský premiér Boris…

Jun 10

Británie uzavřela s Jižní Koreou dohodu o obchodování po brexitu

Týden.cz / Byznys

Británie a Jižní Korea uzavřely předběžnou dohodu o vzájemném obchodování v případě vystoupení Spojeného království z Evropské unie. Jde o první "pobrexitovou obchodní dohodu" Londýna s některou z asijských zemí.

Jun 4

Trump slíbil Británii po brexitu "úžasnou" obchodní dohodu

Americký prezident Donald Trump na společné tiskové konferenci s britskou premiérkou Theresou Mayovou uvedl, že Spojené státy jsou připraveny dojednat s Británií "úžasnou" obchodní dohodu, jakmile země opustí Evropskou unii.

Mar 16

Pro občany EU žijících v Británii se toho moc po brexitu nezmění

Ačkoli v Británii stále panuje nejistota ohledně data a způsobu, kdy země opustí evropský blok, ujistila britská vláda občany ostatních států Evropské unie žijící ve Spojeném království, že se nemusejí bát žádných dalekosáhlých změn.

Feb 22

Mayová si z Egypta dohodu s EU o brexitu nepřiveze

Britská premiérka Theresa Mayová na okraj nadcházejícího summitu zemí Evropské unie a Ligy arabských států (LES) na Sinajském poloostrově v Egyptě neuzavře se svými evropskými partnery žádnou "pouštní dohodu", která by odblokovala nynější…

Jan 15

Britští poslanci rozhodli, dohodu o brexitu nepodpořili

S nejistotou pohlížejí Britové na dnešní hlasování Dolní sněmovny o brexitové dohodě, kterou vyjednala vláda premiérky Theresy Mayové s Bruselem. Zatímco to, že poslanci dohodu odmítnou, považují za vysoce pravděpodobné komentátoři i trhy,…

Dec 13

EU prověří, zda je možné dát Británii další ujištění k brexitu

Evropská unie je připravena prověřit, zda je možné Británii k takzvané irské pojistce poskytnout další ujištění, ty ale nesmějí být v rozporu s již dojednanou brexitovou dohodou.

Dec 6

V Británii zuří debata o brexitu, EU plánuje v tichosti

Zatímco v Británii je parlamentní debata o podobě brexitu v plném proudu a politici skloňují nespočet různých vyústění celého procesu, Evropská unie nedává najevo žádnou změnu přístupu a odmítá návrat k vyjednávání o dohodě o vystoupení.

Nov 25

Summit EU posvětil dohodu o brexitu. Na tahu jsou Britové

Premiéři a prezidenti 27 zemí Evropské unie podpořili návrh dohody o odchodu Británie z EU i politickou deklaraci o budoucích vztazích. Na twitteru to uvedl předseda Evropské rady Donald Tusk.

Nov 15

V Británii se v reakci na dohodu o brexitu bortí vláda

Týden.cz

Britský ministr pro brexit Dominic Raab ve čtvrtek odstoupil z funkce. Svůj krok oznámil na twitteru a rozhodnutí zdůvodnil nesouhlasem s návrhem dohody o odchodu Británie z Evropské unie

Oct 18

Babiš stále věří, že dohoda s Británií o brexitu bude

Týden.cz / Domácí

Český premiér Andrej Babiš stále věří, že dohodu o britském odchodu z Evropské unie je možné dojednat včas. Řekl to novinářům před začátkem bruselského summitu, jehož hlavním dnešním tématem bude právě současný stav brexitových rozhovorů.

Sep 12

Špatná dohoda o brexitu může mít pro Británii fatální následky

Týden.cz / Byznys

Špatná dohoda o vystoupení Británie z Evropské unie může britský automobilový průmysl připravit o desítky tisíc pracovních míst.

Jul 9

Británie skončí po brexitu jako kolonie EU, varoval Johnson

Britský ministr zahraničí Boris Johnson ve svém rezignačním dopise adresovaném premiérce Therese Mayové varoval, že se Británie stane po brexitu kolonií Evropské unie.

Mar 23

Dohoda o vztazích s Británií po brexitu: hotova za pár minut

Prezidenti a premiéři 27 zemí Evropské unie dokázali dopoledne v Bruselu odsouhlasit svou společnou představu o tom, jak by měly po roce 2020 vypadat vzájemné vztahy EU a Británie, za pouhých několik minut.

Aug 16

Jednání o vztahu Británie a EU po brexitu prý bude odloženo

Jednání o vztahu mezi Spojeným královstvím a Evropskou unií po odchodu Británie z osmadvacítky bude zřejmě nutné odložit na prosinec.

Jun 15

EU a Británie se dohodly. Jednání o brexitu brzy začne

Evropská unie a Británie se oficiálně dohodly, že jejich vyjednávači Michel Barnier a David Davis zahájí rozhovory o britském odchodu z EU v pondělí 19. června.

Jan 19

Mayová: Po brexitu chceme ambiciózní dohodu s EU

Týden.cz / Byznys

Británie si přeje mít po brexitu "odvážnou a ambiciózní" obchodní dohodu s Evropskou unií. Prohlásila to na ekonomickém fóru v Davosu britská premiérka Theresa Mayová. Oznámila přitom, že v očekávání dohody s unii Británie již začala…

Oct 1

Británie si ponechá legislativu EU dočasně i po brexitu

Týden.cz / Byznys

Veškerá legislativa pramenící z členství v Evropské unii zůstane i po takzvaném brexitu součástí právního řádu Spojeného království. Teprve v následujících letech se bude postupně revidovat a nepotřebné zákony se budou rušit. Podle britské…