English

Úřad Šlechtové kazí obraz Česka, zlobí se europoslanec

www.tyden.cz

Pozastavení platnosti nových pražských stavebních předpisů je pouze snaha změnit jejich obsah, bohužel na úkor pověsti České republiky, tvrdí europoslanec Miroslav Poche. Odvolání se na směrnici 98/34ES a notifikaci je podle něj nesmysl,…

More from tyden.cz

Jan 11

Unese Gagarinův pohár další česká jména? Rozhodně ano

www.tyden.cz

Na nejcennější trofej KHL má letos spadeno leckdo. Reálné šance na její zisk má ovšem pouze hrstka klubů. Nás může těšit, že jsou mezi nimi i takové, jejichž kabinami občas zazní čeština.

Sep 11

České dráhy mění vedení. Miroslav Kupec střídá Pavla Krtka

Týden.cz / Byznys

Dozorčí rada Českých drah dnes obměnila vedení státního dopravce. Pavel Krtek skončil v čele představenstva, nahradil ho Miroslav Kupec, který se zároveň stal generálním ředitelem firmy. Krtek byl následně zvolen místopředsedou…

Apr 10

Šlechtová chce více českých vojáků do zahraničích misí

Týden.cz / Domácí

Česká armáda by mohla ještě letos vyslat do Iráku, Afghánistánu a Mali asi o 270 vojáků více. Počítá s tím návrh ministryně obrany v demisi Karly Šlechtové, který ve středu projedná vláda.

Apr 5

Ministryně obrany Šlechtová navštívila v Iráku české vojáky

www.tyden.cz

Ministryně obrany v demisi Karla Šlechtová (za ANO) navštívila české vojáky působící v Iráku. V zemi se setkala s vojenskými policisty, leteckým výcvikovým týmem i s chemickými instruktory.

Feb 26

Hrabě glosuje: Video ano, ale bez českých rozhodčích

Týden.cz / Sport

Historický moment o víkendu zažila česká fotbalová liga, v Edenu rozhodčí odvolali gól Slavie za pomoci videa. Zdlouhavý způsob, jakým k převratnému rozhodnutí došli, však zrovna pozitivní ohlasy nesklidil. Sparta nenavázala na vítězství…

Aug 22

Ministryně Šlechtová provětrala úřad, chválil Sobotka

Týden.cz / Domácí

Největším úspěchem ministerstva pro místní rozvoj (MMR) v tomto volebním období je dočerpání evropských dotací z programového období 2007 až 2013.

Aug 8

VIDEO: Ministryně Šlechtová rušila hvězdného Rossiho, odstrčil ji

Týden.cz

Každý, kdo pečlivě sledoval víkendovou Velkou cenu Brna, to musel vidět. Motocyklovou superstar Valentina Rossiho před startem závodu neúnavně obtěžovala až fanatická fanynka. Ukázalo se, že žena, kterou díky její dotěrnosti musel italský…

Jul 31

Dluhy českých domácností stouply na více než bilion korun

Týden.cz / Byznys

Dluhy českých domácností vůči bankám v červnu meziměsíčně stouply o 11,99 miliardy a činily 1,479 bilionu korun. Proti loňskému červnu jsou vyšší o téměř 110 miliardy.

Jun 30

Dluhy českých domácností stouply na 1,467 bilionu korun

Týden.cz / Byznys

Dluhy českých domácností vůči bankám v květnu stouply o dalších 12,34 miliardy korun na 1,467 bilionu korun. Proti loňskému květnu jsou vyšší o 109,7 miliardy. Vyplývá to z údajů, které na webu zveřejnila Česká národní banka.

Apr 25

Česká televize si přilepší o stovky milionů korun

Týden.cz

Nový generální ředitel České televize, kterého Rada ČT vybere ve středu 26. dubna, bude moci v rozpočtu počítat se stovkami milionů korun navíc.

Feb 28

České spořitelně stoupl zisk na 15,5 miliardy korun

Týden.cz / Byznys

České spořitelně loni vzrostl čistý zisk meziročně o 8,1 procenta na 15,5 miliardy korun. Kromě růstu úvěrů se na výsledku podílel jednorázový příjem z prodeje podílu ve společnosti VISA Europe.

Feb 4

Rakve u soudu. Hrobníci obviňují úředníka ministryně Šlechtové

Týden.cz

Zásadní novelu zákona o pohřebnictví připravoval na ministerstvu Karly Šlechtové (ANO) úředník, který spoluzakládal organizaci starající se o mrtvé děti. Pohřební služby to pokládají za flagrantní střet zájmů, u soudu dokonce leží žaloba.

Jun 28

České zbrojovky zvýšily export na 15 miliard korun

Týden.cz / Byznys

Export zbraní, obranného materiálu a služeb byl loni rekordní, překročil 15 miliard korun. Výrazně se zvýšil především vývoz do USA. Řekl to prezident Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu ČR Jiří Hynek. Předloni byl z Česka vyvezen…

May 26

České dráhy vydaly dluhopisy za více než 10 miliard korun

Týden.cz / Byznys

České dráhy vydaly dluhopisy za 400 milionů eur se splatností do sedmi let a ročním výnosem 1, 875 procenta. Mají z části nahradit starší emisi z roku 2011 se 4,5procentním úročením.

Apr 3

Ministryně Šlechtová umožní muslimům pohřby bez rakví

Týden.cz

Rituální omývání a odívání těla zemřelého, ukládání nebožtíků do hrobu bez rakví. Ministerstvo pro místní rozvoj chce umožnit tradiční muslimské pohřby i v Česku. Pochováno bude moci být také potracené nebo mrtvě narozené dítě.

Jul 14

ANO vyloučilo tři zastupitele z Českých Budějovic

www.tyden.cz

Hnutí ANO vyloučilo své členy Elišku Richtrovou, Filipa Šmause a Pavla Matouška. Ti se jako zastupitelé Českých Budějovic na konci června podíleli na odvolání primátora města Jiřího Svobody (ANO).

Jun 1

RegioJet žaluje České dráhy o 717 milionů korun

RegioJet požaduje od Českých drah náhradu škody 717 milionů korun. Vznikla mu prý tím, že ČD po vstupu soukromých dopravců na trať Praha - Ostrava výrazně snížily ceny, čímž dorovnaly ceny konkurence, ale samy jezdily nezákonně za…

Mar 18

ANO proti ANO: Šlechtová uklízí po Jourové

www.tyden.cz

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová objevila nevýhodné smlouvy v agentuře CzechTourism. Pikantní je, že na nich vydělávala televizní stanice patřící Andreji Babišovi.

Feb 4

Ledovka vyšla České dráhy na 18 milionů korun

www.tyden.cz

Celkový účet za ledovkovou kalamitu na začátku loňského prosince vyčíslily České dráhy na zhruba 18 milionů korun. Z toho jen 15 milionů představovaly ušlé tržby a kompenzace cestujícím, uvedly České dráhy. Ledovka zastavila na tratích na…

Jan 21

Úřad Šlechtové kazí obraz Česka, zlobí se europoslanec

www.tyden.cz

Pozastavení platnosti nových pražských stavebních předpisů je pouze snaha změnit jejich obsah, bohužel na úkor pověsti České republiky, tvrdí europoslanec Miroslav Poche. Odvolání se na směrnici 98/34ES a notifikaci je podle něj nesmysl,…