English

Červený kříž se opět do Mariupolu nedostal, vicepremiérka viní Rusko

Mezinárodnímu výboru Červeného kříže (MVČK) se ani v pondělí nepodařilo evakuovat civilisty z několik týdnů obléhaného východoukrajinského města Mariupol.

More from Týden.cz / Zahraničí

Apr 23

Česko pracuje na evakuaci občanů ze Súdánu, ostatní země už evakuují

Súdán po několika dnech bojů mezi tábory dvou znepřátelených generálů opouští občané západních zemí. Evakuaci diplomatů a dalších občanů oznámily Spojené státy, Británie, Německo či další evropské státy. Francie a Nizozemsko uvedly, že…

Apr 20

Ukrajinský velitel z Mariupolu varoval, že obránci města již dlouho nevydrží

Týden.cz

Obránci ukrajinského Mariupolu vydrží vzdorovat ruským útokům už jen několik dní, nebo dokonce jen několik hodin, varoval na facebooku ukrajinský armádní činitel Serhij Volynskyj.

Apr 4

Červený kříž se opět do Mariupolu nedostal, vicepremiérka viní Rusko

Mezinárodnímu výboru Červeného kříže (MVČK) se ani v pondělí nepodařilo evakuovat civilisty z několik týdnů obléhaného východoukrajinského města Mariupol.

May 5

Německý Červený kříž ukončí pátrání po pohřešovaných z války

Německý Červený kříž (DRK) přestane pátrat po pohřešovaných z druhé světové války, která skončila v roce 1945. Žádosti o pomoc bude jeho pátrací služba přijímat již jen do konce příštího roku, informovala agentura DPA.

Jun 12

Tři města v Alpách byla evakuována kvůli záplavám

Tři městečka v italských Alpách u Comského jezera musela být evakuována, protože po nočních srážkách vystoupily ze břehů na několika místech místní řeky Varrone a Pioverna.

Dec 10

Migranti v Bosně zoufale mrznou, Červený kříž vyhlásil sbírku

Tisíce migrantů na bosensko-chorvatské hranici podle prohlášení Mezinárodního výboru Červeného kříže zoufale potřebují humanitární pomoc.

Aug 28

Experti OSN ve své zprávě o Jemenu sepsuli mezinárodní koalici

Experti OSN ve zprávě o Jemenu konstatovali, že některé akce mezinárodní koalice vedené Saúdskou Arábií by mohly být považovány za válečné zločiny, protože zasáhly velké množství civilistů.

Jul 19

Stráž v Chorvatsku bije migranty, varuje Červený kříž

Červený kříž varoval kvůli zprávám o násilném chování, jehož se údajně dopouští pohraniční stráž v Chorvatsku vůči migrantům, kteří se pokoušejí dostat se do země ze sousední Bosny.

May 31

Červený kříž vyšle do Gazy dva týmy chirurgů

Mezinárodní výbor Červeného kříže (MVČK) oznámil, že do Pásma Gazy vyšle dva týmy chirurgů, kteří pomohou pečovat o Palestince, již byli těžce zraněni při izraelské palbě během demonstrací u hranice.

May 3

V Mogadišu unesli pracovnici Červeného kříže, údajně šlo o Němku

Neznámí ozbrojenci unesli v somálském hlavním městě Mogadišu pracovnici Červeného kříže. S odvoláním na Mezinárodní výbor Červeného kříže o tom informovala agentura AP. Podle somálské policie je unesenou ženou německá zdravotnice. K činu…

Apr 26

Červený kříž zavalen prosbami Syřanů o pomoc při hledání příbuzných

Mezinárodní výbor Červeného kříže (MVČK) je zavalen žádostmi Syřanů, kteří potřebují pomoc při hledání svých blízkých

Apr 21

Ozbrojenci v Jemenu zabili pracovnici Červeného kříže

Při útoku ozbrojenců na humanitární vůz ve válkou zmítaném Jemenu zemřela libanonská pracovnice Mezinárodního výboru Červeného kříže (MVČK). S odkazem na nejmenované bezpečnostní zdroje a sdělení MVČK o tom informovala agentura AP.

Feb 24

U Červeného kříže skončily desítky lidí. Důvodem byl placený sex

Týden.cz

Mezinárodní výbor Červeného kříže (MVČK) od roku 2015 opustilo celkem 21 zaměstnanců, kteří se provinili proti interním pravidlům a navzdory zákazu platili za sexuální služby. Uvedl to generální ředitel MVČK Yves Daccord.

Aug 14

Masivní sesuv půdy zabil stovky lidí, hlásí Červený kříž

Zhruba 320 mrtvých si v pondělí vyžádal sesuv mokré půdy vyvolaný vydatným deštěm ve Freetownu.

Jun 10

Červený kříž vyzval Londýňany, aby večer vyšli do barů

Obyvatelé Londýna byli vyzváni, aby se v sobotu večer vypravili do restaurací a barů ve městě, a dali tak najevo svou jednotu a nezdolnost. Akci iniciovala britská pobočka Červeného kříže.

Aug 25

Povstalci se s Asadem dohodli na evakuaci města Darája

Syrští povstalci se dohodli s armádou prezidenta Bašára Asada na evakuaci všech lidí z města Darája, které již několik let obléhá vládní vojsko. Oznámil to jeden z vůdců rebelů. Město ovládané povstalci ležící v blízkosti Damašku patří k…

Aug 6

Mezinárodní právo v Jemenu porušují povstalci i koalice

Šíitští povstalci v Jemenu využívají civilisty jako lidské štíty, radikálové z Islámského státu získávají množství hotovosti a al-Kajda vylepšila své bomby. Vyplývá to z důvěrné zprávy expertů OSN týkající se Jemenu, kterou citovala…

May 17

Uprchlíkům vadil šéf přijímacího centra, Červený kříž ho odvolal

Finský červený kříž odvolal šéfa přijímacího střediska v laponské obci Kolari kvůli protestům žadatelů o azyl, kteří si stěžovali na kontroverzní způsob správy zařízení i na ředitelův přístup. Informovala o tom televize YLE.

Jan 12

Mírové rozhovory o Jemenu se odsouvají

Mírové rozhovory o Jemenu, které měly ve čtvrtek pokračovat, začnou nejméně s týdenním zpožděním. Na tiskové konferenci v Ženevě to prohlásil mluvčí OSN Ahmad Fauzí.

Mar 28

Nálety v Jemenu pokračují, z Adenu byli evakuováni diplomaté

www.tyden.cz

Mezinárodní koalice muslimských zemí pod vedením Saúdské Arábie, která třetím dnem provádí vojenský zásah proti šíitským povstalcům v Jemenu, ohlásila, že zcela ovládla vzdušný prostor. Informovala o tom televize Al-Džazíra.